PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşveren yaptığımız BEM yazışmasını inkar ediyor vermiyor

servus
06 Eylül 2024, 02:58
Merhaba arkadaşlar
25 kasımda mahkemem var
İş veren 5 kere bem Gespräch yaptığımızı söylüyor
Fakat bunun sadece 1 tanesini gerçekleştirdik ocak 2022 de
Ve o protokolü hepimiz imzaladık
Ama inkar ediyor protokol yani imzalı kağıt yok diyor
Ben ne yapabilirim şimdi

fantoma
06 Eylül 2024, 08:58
Bu durumda, işverenin iddialarını çürütmek için şu adımları takip edebilirsin:

Delil Topla: Ocak 2022'deki görüşmenin gerçekleştiğini kanıtlayacak belgeler ve kanıtlar topla. E-posta yazışmaları, mesajlar, takvim kayıtları, hatta tanık ifadeleri bu konuda yardımcı olabilir.

Tanıklar: Eğer o görüşmede başka kişiler de bulunduysa, tanıklık etmeleri için onları mahkemeye çağırabilirsin.

Protokolün Var Olduğunu Kanıtla: İşverenin protokolü inkar etmesine rağmen, senin elinde varsa imzalı protokolü mahkemeye sun. Belgenin orijinalini kaybettinse, belgenin kopyası ya da belgenin varlığını doğrulayabilecek kişiler önemli olabilir.

Hukuki Danışmanlık: Bir avukatla görüşerek savunmanı daha güçlü hale getirebilir ve mahkemede daha etkin bir şekilde kendini ifade edebilirsin.

Mahkemede bu iddiaları açık ve net bir şekilde ortaya koyarak işverenin yanlış beyanlarını çürütmeye çalışmalısın.

-------------------------------
Ne yapabilirsiniz:

Bu durumda yapabileceğiniz birkaç şey var:

Tüm Belgeleri Toplayın:
İmzalanan Protokol: Eğer imzalı protokolün bir kopyası varsa mutlaka mahkemeye sunun.
Diğer Belgeler: O görüşmeyle ilgili başka bir belge veya kayıt varsa (e-postalar, mesajlar, takvim kayıtları vb.) bunları da toplayın.
Tanıklar: O görüşmeye şahit olan başka kişiler varsa onlardan yazılı ifadeler alın.

Avukatınıza Danışın:
Bir avukat, durumunuzu daha iyi değerlendirebilir ve size hukuki danışmanlık verebilir.
Avukatınız, işvereninizin iddialarına karşı nasıl bir savunma yapacağınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Mahkemeye Sunulacak Deliller:
Görüşmelerin Sayısı: İşvereninizin iddia ettiği beş görüşmenin yapıldığına dair herhangi bir kanıtınız yoksa bunu mahkemede belirtin.
Protokolün Önemi: İmzalanan protokolün içeriğini ve bu protokolün neden önemli olduğunu açıklayın.
İşvereninizin İddialarının Çelişkisi: İşvereninizin iddialarının kendi içinde çelişkili olduğunu gösterin (örneğin, protokolü imzaladıklarını söyleyip sonra olmadığını iddia etmek).

Mahkemede Nelere Dikkat Edilmeli:

Sakin ve Net Olun: Mahkemede hakim ve jüriye durumunuzu açık ve net bir şekilde anlatın.
Duygusal Olmaktan Kaçının: Sadece gerçeklere dayalı olarak konuşun.
Avukatınızın Talimatlarına Uyun: Avukatınızın size vereceği talimatları dikkatlice takip edin.

Önemli Not:

Bu bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve hukuki tavsiye olarak kabul edilmemelidir.
Durumunuzun tüm detaylarını avukatınızla paylaşmanız önemlidir.

Ek Bilgiler:

İş Kanunu: İş Kanunu'nda bu tür durumlara ilişkin düzenlemeler bulunmaktadır. Avukatınız size bu düzenlemeler hakkında daha detaylı bilgi verebilir.
Görgü Tanıkları: O görüşmeye şahit olan kişiler, mahkemede tanık olarak dinlenebilir.
Elektronik Belgeler: E-postalar, mesajlar gibi elektronik belgeler de mahkemede delil olarak kullanılabilir.

Unutmayın:

Hukuki süreçler zaman alabilir. Sabırlı olun ve avukatınızla düzenli olarak iletişim kurun.

servus
06 Eylül 2024, 13:47
Teşekkür ederim
Elimde belge var toplatı yaptığımıza dair
Ama toplantı da imzaladığımız protokol kağıdını yok diyor
Ben ve onlar anlaştık imzaladık
Bana vermedilerdi
Onlarda kaldı o anlaşma, şimdi de öyle bi kağıt yok diyor
Yani 5 BEM yaptık ama hiç bi yazılı imzalı kağıt yok

webci
06 Eylül 2024, 13:51
Die Ergebnisse des BEM-Gesprächs werden in einem Protokoll festgehalten. Das Protokoll wird vom Arbeitnehmer, dem Arbeitgeber und dem BEM-Manager unterschrieben.
Senin arbeitgeber biseyler sakliyor..
Uzun kranklarda ve 6 haftalik krank sonralari isveren her 6 haftada bem isteyebilir,sizin hadtaliginiz hakkinda konusmamaniz daha dogru..bem hadtaligi irdelemek icin yapilmiyor..

servus
06 Eylül 2024, 18:33
Die Ergebnisse des BEM-Gesprächs werden in einem Protokoll festgehalten. Das Protokoll wird vom Arbeitnehmer, dem Arbeitgeber und dem BEM-Manager unterschrieben.
Senin arbeitgeber biseyler sakliyor..
Uzun kranklarda ve 6 haftalik krank sonralari isveren her 6 haftada bem isteyebilir,sizin hadtaliginiz hakkinda konusmamaniz daha dogru..bem hadtaligi irdelemek icin yapilmiyor..
Webci kardeş saklıyor zaten
Benim ve onların imzaladığı protokol kağıdı benim lehime
Ama yok diyor
Hakim demez mi beş tane BEM yaptınız bir tane imzalı protokol yok mu diye !!!

dadaloglu3865
07 Eylül 2024, 02:13
iş yeri çıkış verdimi size verdiyse hiçbir şansınız yok tazminatı almaya bak yoksa hiçbir şey alamadan çıkarır geçen yıl bana da çıkış verdiler kündigungschutz olduğu halde bir sürü yalan yanlış şeyler yazmışlar tazminat da anlaştık çıktım iş verenler kafaya koydular ise az çok tazminatı verir çıkarır

hOrOz
07 Eylül 2024, 09:37
Webci kardeş saklıyor zaten
Benim ve onların imzaladığı protokol kağıdı benim lehime
Ama yok diyor
Hakim demez mi beş tane BEM yaptınız bir tane imzalı protokol yok mu diye !!!

Zaten BEM in gayesi sizin neden çok krank yaptığınızı ve sebebleri araştırmak için

Mahkemede bir değeri olacağını sanmam

Zweck des Betrieblichen Eingliederungsmanagements ist es, den Ursachen von Arbeitsunfähigkeitszeiten
einer oder eines Beschäftigten nachzugehen
und nach Möglichkeiten zu suchen, künftig Arbeitsunfähigkeitszeiten zu vermeiden oder zumindest zu verringern

senali
07 Eylül 2024, 09:41
Eger isveren seni Hastaliktan dolayi cikartmak istiyorsa ve bunu yaptigi BEM gescprächlerle sebeplendiriyorsa , senin degil Firmanin onu ispatlamasi lazim. Eger sen üzerine düsen sorumluluklari yerine getirdiysen cok büyük bir sorun görünmüyor. Kisaca Firma seni gözden cikarmis ve seninle birlikte calismak istemiyor. Mahkemede alabilecegin Abfindungun en iyisini almaya bak.

cmssys
16 Eylül 2024, 19:35
Merhaba arkadaşlar
25 kasımda mahkemem var
İş veren 5 kere bem Gespräch yaptığımızı söylüyor
Fakat bunun sadece 1 tanesini gerçekleştirdik ocak 2022 de
Ve o protokolü hepimiz imzaladık
Ama inkar ediyor protokol yani imzalı kağıt yok diyor
Ben ne yapabilirim şimdi

Önemli olan BEM de olman bunu verweigern yaparsan büyük sorun cikar.Seni BEM den dolayı da Kündigen yapabilirler.
Bu demek bu adam hasta biz yardım etmek istiyoruz ama kendisi istemiyor açısından. BEM Gesprächler yapılması gereken bir konum bildigim kadarı ile.

Isveren büyük ihtimal BEM yapmak istedik de bu adam orali olmadı demek istiyordur. BR yokmu?. Olması gerek herhalde

servus
18 Eylül 2024, 09:14
Önemli olan BEM de olman bunu verweigern yaparsan büyük sorun cikar.Seni BEM den dolayı da Kündigen yapabilirler.
Bu demek bu adam hasta biz yardım etmek istiyoruz ama kendisi istemiyor açısından. BEM Gesprächler yapılması gereken bir konum bildigim kadarı ile.

Isveren büyük ihtimal BEM yapmak istedik de bu adam orali olmadı demek istiyordur. BR yokmu?. Olması gerek herhalde

BR yokmu derken ?

hOrOz
18 Eylül 2024, 10:45
BR yokmu derken ?

BR=Betriebsrat

servus
20 Eylül 2024, 02:32
BR=Betriebsrat

En büyük şeref yoksunu o zaten kardeşim

hOrOz
20 Eylül 2024, 08:43
En büyük şeref yoksunu o zaten kardeşim

Bizde BR denince sadece işcinin hakkını korumak ile sanıyor..

BR senin hakkını korurken işvereninde haklarını korumak zorunda