PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emeklilik

W211
24 Ağustos 2024, 07:36
Arkadaşlar ben burdaki sayfayi okudum acaba her emekli olanmi yapabiliyor yoksa sadece hanimlarami gecerli sayfayi veriyorum ilgili olanlar bir baksin yorumu yapsinlar.
https://www.deutsche-rentenversicherung.de/SharedDocs/Formulare/DE/_pdf/V0800.html

Haziran
24 Ağustos 2024, 10:33
Evli ciftlerden herhangi birisi bu Kindererziehungszeiten / Berücksichtigungszeiten wegen Kindererziehung kendisi icin saydirabilir.
Eger istenirse bu zamanlari Baba'da kendi Rentenwartezeit icin saydirabilir, istenirse ortak'da saydiralabilinir.Örnegin 4 cocuk var, ikisi Anne, ikisi Baba icin saydirilabilinir.
Ama Dikkat edilmesi gereken sey, bu saydirma islemi birkez yapiliyor.
Sonrdan degistirme imkani olmuyor.Ona göre göre yaptiririken iyi düsünülmeli ona göre karar verilmeli.

hOrOz
24 Ağustos 2024, 12:54
eğer Türkiye ye temelli dönüş yapmış ama sigorta primlerini geri çekmemiş

tanıdığınız bayanlar varsa yaşı dolunca Almanya dan emeklilik alma hakkı bulunuyor.

1992 den sonra doğanlar için Anne emeklilik (Mütterrente) kaldırıldı onun yerin sene başı 3 emeklilik puanı veriliyor

şuanda 1 emeklilik puanı 39,32 € civarında

Genellikle rente günleri eğer başka türlü başvurulmazsa anneye otomatik işleniyor

https://i.ibb.co/TLG2Y7x/Unbenannt.png

murat39
24 Ağustos 2024, 14:56
Almanya da emekli hakkina sahip olmak icin 5 sene pirim yatmasi gerekiyor.
2 cocukda 3 cer seneden 6 sene emeklilik sarti yerine geliyor.

Emeklilik kasasina
Pasaport
Evlilik cüzdani
Nüfus kayit örnegi ( E devletten cikarabilirsin)
Esler bizzat basvurarak kime bu hakki devretmek istiyorsa ona devredebilir.

3 cocukda hic Almanya da calismamis bir bayan icin 340 € emeklilik hakki.

feza
24 Ağustos 2024, 16:10
Für jedes vor 1992 geborene Kind erhalten Erziehende bis zu 2,5 Kindererziehungsjahre auf ihr Rentenkonto angerechnet.

Für seit 1992 geborene Kinder gibt es – wie vor der Reform – bis zu drei Erziehungsjahre und entsprechend drei Entgeltpunkte.

annelik emekliligine verilen 2,5 ve 3 puan hakkinda yanlis bilgi biliyormusuz.
zaten bis zu (kadar) yaziyor.
Ablam emekli oldugunda 2,5 ve 3 puana göre 10,5 puan annelik puani verilmesi gerekirken 9,15 puan vermislerdi.
itiraz ettik ve cevab geciktigi icin kendim arayip konustugumda bir kac memur izah edemedi ve üst kurumda bir memura bagladilar ve izah etdi.

anne cocuk bakim senelerinde (Erziehungsjahre) calismaz ise tam puan veriliyor eger bakim döneminde calisilmis ise cakisan döneminin puani kesiyorlar.

garip_38
24 Ağustos 2024, 17:48
Almanya da emekli hakkina sahip olmak icin 5 sene pirim yatmasi gerekiyor.
2 cocukda 3 cer seneden 6 sene emeklilik sarti yerine geliyor.

Emeklilik kasasina
Pasaport
Evlilik cüzdani
Nüfus kayit örnegi ( E devletten cikarabilirsin)
Esler bizzat basvurarak kime bu hakki devretmek istiyorsa ona devredebilir.

3 cocukda hic Almanya da calismamis bir bayan icin 340 € emeklilik hakki.

cok iyi hic calismayan bayan icin.