Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soru) Yangin yönetmeligi- Brandschutzbestimmungen

dalga
23 Ağustos 2024, 20:46
https://i.hizliresim.com/na8rhwu.jpg (https://hizliresim.com/na8rhwu)

Svgili Arkadaslar , yukarida gördügünüz üzere tam kilerimin önüne ev sahibi cöp bidonlarini koydular.
Birincisi kilerime sorunsuz girip cikamiyorum.
Ikincisi ise yangin teylikesi.
Burada sormak istedigim sey, yangin yönetmeligi cöp bidonarin nesekilde yasal olarak muafaza edilmesini nasil ve ne sekilde belirtmistir. Bu kanunun hakkinda bana bilgi verecek arkadaslar var mi?
Kanunu internetten kendi capimda aramak istediysemde , ya yanlis ifade kullandim , yada dogru sorgulama yapamadim.
Yangin yönetmeligi, Brandschutzbestimmungen 16 dairelik bir ev icin belirlemis oldugu kurallar nasil ve ne sekilde uygulanmasi gerekmektedir.

Birde nereye sikayet edebilirim?

Saygilarimla.

webci
23 Ağustos 2024, 20:51
Arkadasim orasi keller mi??
Kellerse coplerin orda ne isi var??
Sen ordnungsamt mi cagiracan birini cagir,bir baktir..ev sahibi kavat gibi is yapmis..
Almanyada kural kanun sadece teknik de var pratikde uyan yok..
Ben eskiden kiradayken komsunun oglu kelleri lager kullanmis,sperren yapmis,ozamanlar poliis cagirmistim,hepsini attirdilar..sonra ordnungsamt kurdular onlarda gic sallamaktan baska bisey yapmiyor,sadece arabalara ceza yazip geziyorlar..

dalga
23 Ağustos 2024, 21:00
Arkadasim orasi keller mi??
Kellerse coplerin orda ne isi var??
Sen ordnungsamt mi cagiracan birini cagir,bir baktir..ev sahibi kavat gibi is yapmis..
Almanyada kural kanun sadece teknik de var pratikde uyan yok..
Ben eskiden kiradayken komsunun oglu kelleri lager kullanmis,sperren yapmis,ozamanlar poliis cagirmistim,hepsini attirdilar..sonra ordnungsamt kurdular onlarda gic sallamaktan baska bisey yapmiyor,sadece arabalara ceza yazip geziyorlar..
Tesekürler hizli cebin icin.
Evet Kardesim, gördügün yer Keller. Son zamanlarda evin dis kapisini acik birakiyorlar , bir kac defa cankiyi disari attik erken farkina vardigimiz icin. Son zamanlarda da Kellenin anahtari bozuldugu icin keller kapisinida kilitlemiyorlar.

webci
23 Ağustos 2024, 21:15
Okay dostum..
Gordugun o copler ve plastikler belki karton da var,komple gegen brandschutlinie.
Ev sahibi privatmi bilinmez ama buyuk bir gerzeklik..belki duvarlari yakacak kadar kuvvetli bir yangin cikmasada ahsap oldugunu da dusunursek ve celik yangin kapilari olmadiginida,bunu yapan hapsi boylamasi gerek..
Boyle birsey olmasi almanya gibi biryerde akillara zarar..
Bunu ben yaparsa birbaskasi yaparsa,tum evdekiler yaparsa ve coplerini orada biriktirirse pes yani..
Ben boyle birsey gormedim..
Ben degil bir kiraci olarak oraya cop atmayi,bir ev sahibi olarak oraya depone etmektense kendimi asarim daha iyi..
ALLAH sana sabir versin .

atsiz77
24 Ağustos 2024, 22:19
Öyle senin aradığın bi prosedür yok.

Olamaz zaten, olsa zaten Almanya’da kellerin 90% boş kalır.

Yapman gereken ev şirketine mail ile durumu bildirmen, şuan bulunduğu yer seni rahatsız ettiğini ve engellendiğini belirt.

dalga
25 Ağustos 2024, 17:59
Öyle senin aradığın bi prosedür yok.

Olamaz zaten, olsa zaten Almanya’da kellerin 90% boş kalır.

Yapman gereken ev şirketine mail ile durumu bildirmen, şuan bulunduğu yer seni rahatsız ettiğini ve engellendiğini belirt.

Sevgili Kardesim.

Cevbiniz icin teskürler - Bastan belirtmek isterim ki, vermis oldugunuz cevap mantikekn ve kanunen dogru bir cevap degil malesef.(Lütfen beni bu cevabimdan dolayi yanlis anlamayin)
Kesinlikle bir yangin yönetmeligi vardir.
Ben cati ustasi olarak calistigim siralarda, bir catiyi eve cevirirken bile bizden hem ses gecirmez , hemde yanbinaya yangin gecirmeyecek sekilde yapilmasi talimati verildi. Yoksa eve ceviremezsiniz dendi.
Ben ozaman pek üzerinde durmadigim vede kirada oldugum icin hangi dairenin talimatiydi bilmiyorum. Mutlaka bir daire bu kanularla ilgilemektedir. Bende tam emin olmadigim icin buraya yazdim.
Anlasilan o ki , benim bilmedigimi diger arkadaslar da bilmiyor. Bakan cok yazan yok. Yada hepsi kiraci , evide olan yok.

Birde bilmek zorunda da degiller.

Brandschutzbestimmungen sollten in Mehrfamilienhäusern ernst genommen werden
Welche Räumlichkeiten unterlegen im Mietshaus dem Brandschutz?
Der Brandschutz im Mehrfamilienhaus betrifft Keller, Treppenhäuser, Wohnungen und Dachböden gleichermaßen.
Brandschutz: Kellerräume unterliegen bestimmten Anforderungen
Brennt es im Keller und breiten sich die Flammen nach oben aus, sind Fluchtwege schnell nicht mehr nutzbar und es wird gefährlich. Daher sollten sich Vermieter und auch Mieter mit den Brandschutzbestimmungen für Keller auseinandersetzen. In diesem Zusammenhang sind sowohl bauliche Verordnungen, Hinweise der Feuerwehr als auch die Hausordnung von Bedeutung.

Apartman bloklarında yangın güvenliği düzenlemeleri ciddiye alınmalıdır
Apartman bloklarında hangi odalar yangından korunmaya tabidir?
Apartman bloklarında yangından korunma bodrum katları, merdiven boşlukları, daireler ve çatı katları için aynı şekilde geçerlidir.
Yangından korunma: Bodrum katları belirli gerekliliklere tabidir
Bodrum katında yangın çıkması ve alevlerin yukarı doğru yayılması halinde kaçış yolları hızla kullanılamaz hale gelir ve tehlikeli bir hal alır. Bu nedenle ev sahipleri ve kiracılar bodrum katları için yangından korunma yönetmelikleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Bu bağlamda, bina yönetmelikleri, itfaiye talimatları ve ev kuralları önemlidir.

Translated with DeepL.com (free version)

Saygilarimla.

murat39
25 Ağustos 2024, 20:23
Hausordnung ve Mietvertrag larda Garajlarda Keller de neler e dikkat edilmesi gerekir icerir.
Garajlarda yanici tiner gibi seylerin bulunmasi gibi.

Acik olarak net bir sey Keller de su sekil barindiramazsin olayi yok.
Bu Ev sahiplerin ve Verwaltung un Hausordnung gibi yerler ayarlanmis.

Mesela eski evlerde bestandschutz var. Kapilar önceden tahtaysa kalabilir simdi degisiklik yaparsan yangina dayanikli Kapi taktirman gerekir.

Tabi ki cöplerin kellerde biriktirilmesi yangin dan dolayi problem yaratir.Bu da ev sahibinin ve Verwaltung un cözmesi gereken birsey.
Temizletip ve herkese bildiri gönderip Keller nasil olmasi gerekiyorsa bildirir.

Yangin ciksa Ev sahibi ve sigorta ugrasir.Kelleri kontrol eden kimse yok.Ordnungsamt i arasan Ev bürosu ve Verwaltung la huzursuz olursun.

En iyisi tatli dille kim sorumluysa durumu anlatip mail Fotograflar göndererek durumu anlamak, sonuclarinin vahim olabilecegi ni hatirlatmak gerekir.

Ben de mesela hersey HAusordnung da detayli bir sekilde yazili. Fluchtwegler in acik kalmasi , keller de yanici maddelerin bulunmamasi..
Cöp veya problem yapacak birseyler de varsa rutin gezmelerde uyariyorum, bos alanlara birsey koymak yasak.Mietvertrag da da ayriyeten iceriyor.
Sadece kinderwagen ve yaslilarin kullandigi yardimci aletler istisna.

webci
25 Ağustos 2024, 20:28
Tatli dille anlatana kadar vatandas binada kül olur..
Onlarin oraya depolanmasinin yasak oldugunu bilibile depolayan adam zaten ne tatli dilden anlar ne sertlikten anlar,bu adami kanun söker..
Herzaman icin birsey olmadan olacak gibi davranmak iyidir .

atsiz77
25 Ağustos 2024, 20:29
Arkadaşım senin aradığın Brandschutzkonzept çöp bidonları için yok.

Kalorifer kazanı Heizungsraum ve Technikräume bunlar için bazı prosedürler vardir.

Ve sahibine email yaz durumu bildir bakalım ne cevap verecekler.

Bu bidonlar daha önce nerde duruyordu ?

Burda gerekli aciklamalar mevcut kopyalayıp email dilekçene ekle.

https://www.mietrecht.de/muellentsorgung-regeln-fuer-mieter-vermieter/

murat39
25 Ağustos 2024, 21:13
Genel düzen olumsuzluklarda
Verwaltung veya ev sahibi kim yönetiyorsa haberdar edilip ilgilenmesi gerekir.
Problemi sadece onlar cözer.Onlarin haberleri olmasi gerekir.

Kiracilar arasinda problem yasandiginda rahatsizlik veren konularda düzensizliklerde araya girerim.Olaya müdahale ederim.Tabiki ortak nokta ve olmasi gereken dogru kararlar dogrultusunda.

Düzeni saglamak Ev sahibinin- Verwaltung sorumlulugunda olan bir seydir.Onlar düzeni saglamakla sorumlu.

Cöplerin Yangin tehlikesi olan yerlerde tutulmasi tehlike arz eder.

dalga
25 Ağustos 2024, 21:36
Her iki kardesime vermis oldugunuz bilgiler icin Tesekkürler-

Daha öncelri cöp odasinin kapisi yoktu. Ilk evsahibine gelen bir yaziya göre cöplerinin oldugu yere celik kapi takktirdilar vede kilit taktilar. Sonraki evshapllerin de bu Sari cöp bidonari geldi. Artik bu bidonlarlardan dolayi cöp odasi karisiklik ve dar oldugundan buraya koydular.

Cöplerin oldugu celik kapi kilitli odugu icin sari bidonlara cöpcüler ulasamiyorlar- Bir gün ben onlara kileri acmak zorunda kaldim. Cünkü zile bastilar. Beraber kilere gittigimde, aman tanrim sizde baya risikolu bir depolama yapiyorsunuz böyle olamaz . yangin cikabilir bu depolama yanlis dedi. cöpleri bosaltip gittiler. Oradan anladim ki yasal olamadigini.

Benimde bu bidonarin oldugu yerde killerim var. ilk yazimda belirttigim gibi kapilar yeni kiracilar trafindan kitlemiyorlar ve acik birakiyorlar. Olasi bir yanginda bana zarar olacak. Diger kiracilarin da umrunda degil.

Sikayet oluyor - Bazi kiracilar bana söylüyorlar. Bende sikayet edince sizden baska kiraci bu konuda , sikayette bulunmuyor diyip kestirip atiyorlar.
Durum bu Saygilarimla.

dalga
25 Ağustos 2024, 21:43
Genel düzen olumsuzluklarda
Verwaltung veya ev sahibi kim yönetiyorsa haberdar edilip ilgilenmesi gerekir.
Problemi sadece onlar cözer.Onlarin haberleri olmasi gerekir.

Kiracilar arasinda problem yasandiginda rahatsizlik veren konularda düzensizliklerde araya girerim.Olaya müdahale ederim.Tabiki ortak nokta ve olmasi gereken dogru kararlar dogrultusunda.

Düzeni saglamak Ev sahibinin- Verwaltung sorumlulugunda olan bir seydir.Onlar düzeni saglamakla sorumlu.

Cöplerin Yangin tehlikesi olan yerlerde tutulmasi tehlike arz eder.

Keske sizin belirttiginiz gibi olsa. Ne evsahibiyle irtibata gecebiliyorum. Nede yazdigim mektublara cevap alabiliyorum. Hausverwalttungla bir sorun cözmek seneleri aliyor. Üstelik mahkemelik asamasina getiriyorlar. Bunlarin herkesle sorunlari var. Mektubp posta kutularina atmaya gittigimde - Agzina kadar dolu oluyor. Ev sahibi budurumdan memmun gibi görünmekte. Ben bunu anliyor bunu cikartiyorum. Vurdum duymazligi nedeniyle.
Sagilarimla.

webci
25 Ağustos 2024, 22:08
Arbeitsamt da veya bazi devlet burolarinda birileri vardir ya sen derdini anlatirsin o sana kitabin sonundan konusur ve nihayetinde aylar sonra sil bastan yaparsin ve ayni evraklari tekrar tekrar doldurusun ve sonunda kafayi yersin ya,buradaki sistemde onun gibi..
Ben zamaninda bu ev burolari ve hausmeisterlerle az ugrasmadim,birkeresinde hausmeisteri merdivende dovdum,birdaha ugramadi..

Birbey 3.1
25 Ağustos 2024, 23:13
Niye uğraşıyorsunki? Ordnungsamt'a mail at ve fotoğrafı ekle. Bu sefer Ordnungsamt uğraşır ev sahibi ile. Sende keyfine bakarsın.

torpido
04 Eylül 2024, 22:25
Usta yakınlarında bir Feuerwache varsa onlara resimleri göster ve sor nereye şikayet edebilirim diye,onlar işin uzmanı bilmeleri gerekir diye düşünüyorum.