Orijinalini görmek için tıklayınız : BEM Gespräch davet edildim
BuraK!
02 Ağustos 2024, 13:50
Selamlar,
bu sene toplam 6 hafta krank yaptigim icin BEM gespräch davet edildim. Ve bu davetiye kabul edecegim en mantiklisi buymus sanirim.
Hayatimda ilk defa BEM gespräch katilacagim. Hastaligim hakkinda konusmak mantiklimi? herkes farkli birseyler anlatiyor kafam karisti. Yoksa katilip aussage yapmamak daha mi mantikli? pazartesi betriebsrat da daniscagim onlarinda yanimda olmasini isteyecegim. Firmada 2 yildir calisiyorum ve beni cikarmak istediklerin düsüncesindeyim Meisterle aram iyi degil
batum
02 Ağustos 2024, 15:14
Lächerlich
6 hafta neki ?
Hastaligin Hakkinda hic bir sey söylemek zorunda degilsin
wars halt krank wie jeder andere auch
Geht sie nichts an,Dersin dass wars
Zaten Dpktorlarda söylemez neden kranka cikdigini (schweigepflicht)
BuraK!
02 Ağustos 2024, 15:46
Lächerlich
6 hafta neki ?
Hastaligin Hakkinda hic bir sey söylemek zorunda degilsin
wars halt krank wie jeder andere auch
Geht sie nichts an,Dersin dass wars
Zaten Dpktorlarda söylemez neden kranka cikdigini (schweigepflicht)
Gecen sene 1 sene icinde sadece 11 gün krank yaptim, bu sene gercekten hastalandim halen hastayim ama ise basladigim halde bu mektup geldi. (ise baslayali 2 hafta oldu mektup bugün geldi) is yerinde hastaligim hakkinda hic birsey söylemedim soranlara.
Benim sorum wie soll ich mich verhalten bei dem gespräch? Firma beni cikarma derdinde gibi düsüncesindeyim. Hastaligim hakkinda hic yorum yapmamak en mantiklisi galiba degilmi? eger cikarirlarsa bi acik vermemek icin?
webci
02 Ağustos 2024, 15:52
Arkadaslar BEM Berufs Eingliederungs Manegment sizi ise tesvik etmek ve hastaliginin sebeplerine gore sizi is yerinde anpassen yapmak icin icad edilmis bir sistem..sizin hastaliginiza gore sizi is yerinde hem calistirma hemde rahatlatma ve ek olarak tedavilerinize cevap vermek..
Genelde bu iyi gozuksede ve firmalar kanunen, sizi atmak yerine bunu uygulasalarda sonucta genede mobbingle sonuclaniyor..
Buraya gitmemek icin iyi bir sebebiniz olmasi gerekli..buraya sizin istediginiz birini goturme ve ayrica bildigim kadar betriebsrat dan biride olabiliyor..
Gitmessen keyfi hastalik suphelerini artirdigin gibi gitmessen cikisi kendin almak gibi bir sebepin olmali.aynisini banada uyguladilar ve 6 hafta degil 10 sene ise gitmemisdim bir nevi freigestellt olmusdum,,ben kendime gore bahaneler uydurdum ve gitmedim nihayetinde sonradan abfindung alip ciktim..
Tabi herkes icin benim sartlar gecerli olmaz ve bu konuda bir is uzmanina danismakda fayda var..
Ayrica BEM uygulanmasi icin bir insanin ne kadar hasta olduguna bakilmali..varolan bir sistemin calisma ve isleme sartlarida ortaya konmustur..
BuraK!
02 Ağustos 2024, 17:07
Arkadaslar BEM Berufs Eingliederungs Manegment sizi ise tesvik etmek ve hastaliginin sebeplerine gore sizi is yerinde anpassen yapmak icin icad edilmis bir sistem..sizin hastaliginiza gore sizi is yerinde hem calistirma hemde rahatlatma ve ek olarak tedavilerinize cevap vermek..
Genelde bu iyi gozuksede ve firmalar kanunen, sizi atmak yerine bunu uygulasalarda sonucta genede mobbingle sonuclaniyor..
Buraya gitmemek icin iyi bir sebebiniz olmasi gerekli..buraya sizin istediginiz birini goturme ve ayrica bildigim kadar betriebsrat dan biride olabiliyor..
Gitmessen keyfi hastalik suphelerini artirdigin gibi gitmessen cikisi kendin almak gibi bir sebepin olmali.aynisini banada uyguladilar ve 6 hafta degil 10 sene ise gitmemisdim bir nevi freigestellt olmusdum,,ben kendime gore bahaneler uydurdum ve gitmedim nihayetinde sonradan abfindung alip ciktim..
Tabi herkes icin benim sartlar gecerli olmaz ve bu konuda bir is uzmanina danismakda fayda var..
Ayrica BEM uygulanmasi icin bir insanin ne kadar hasta olduguna bakilmali..varolan bir sistemin calisma ve isleme sartlarida ortaya konmustur..
Yanina vertrauensperson birini aldinmi usta? yoks tekmi gittin? iftira felan atmasinlar sonra
webci
02 Ağustos 2024, 18:16
Usta yazdimya
Ben bem gitmedim..
Yukarda yaziyor..
Elinde doktor raporun var hasta olduguna dair,senin hastaligina kimse iftira atamaz,tabi sen yemlenmez ve oyuna gelmessen..konuyu farkli yerlere kaydirmadan,bem hakkinda yazdiklarim yukardakinden ibaret..
BuraK!
02 Ağustos 2024, 20:30
Usta yazdimya
Ben bem gitmedim..
Yukarda yaziyor..
Elinde doktor raporun var hasta olduguna dair,senin hastaligina kimse iftira atamaz,tabi sen yemlenmez ve oyuna gelmessen..konuyu farkli yerlere kaydirmadan,bem hakkinda yazdiklarim yukardakinden ibaret..
özür dilerim kafam cok karisik gittin diye okudum ben...
bugün Avukati arayip sordum, bana BEM katilip hic bi yorum yapma dedi hastaligim hakkinda
batum
02 Ağustos 2024, 21:48
özür dilerim kafam cok karisik gittin diye okudum ben...
bugün Avukati arayip sordum, bana BEM katilip hic bi yorum yapma dedi hastaligim hakkinda
Onu bende yazdimdi
Agzini bile acma Betriebsrat konussun
Onada hastaligin hakkinda bir sey söyleme
im endeffekt stecken Alle unter eine Decke
Gidip Patronlara anlatir
Birbey 3.1
02 Ağustos 2024, 23:25
BEM'in hedefi yapılcak birşey varsa yardımcı olmak.
Gaye hesap sormak veya işciye baskı yapmak değil.
Benide çağırdılar. Kışın ağır bir gripden 6 hafta yatmıştım. İstemiyorum dedim, gerek yok dedim, bu kadar.
Yinede dikkatli davranmak gerekli. En iyisi az konuşmak ve soruları geçiştirmek.
torpido
05 Ağustos 2024, 19:42
Usta orada söylediklerine dikkat et,you tube’da avukatlar söylüyor nelere dikkat etmen gerektiği.
BuraK!
05 Ağustos 2024, 19:52
Usta orada söylediklerine dikkat et,you tube’da avukatlar söylüyor nelere dikkat etmen gerektiği.
hic birseye aciklama yapmacagim, kendi avukatimi aradim onun tavsiyesi bu.
Nein - Ja olarak gececek konusma :o
KaRaBaCaK
05 Ağustos 2024, 20:46
merhaba arkadaslar,
bende isyerinde Betriebsrat olarak bircok BEM e davet edilyiorum.
Kanunen olan birsey 6 Hafta Krank olanlar icin.
Bircok arkadasa yardimci olduk. Yani direk Avukatlik olay yok :D
BuraK!
05 Ağustos 2024, 20:51
merhaba arkadaslar,
bende isyerinde Betriebsrat olarak bircok BEM e davet edilyiorum.
Kanunen olan birsey 6 Hafta Krank olanlar icin.
Bircok arkadasa yardimci olduk. Yani direk Avukatlik olay yok :D
merhaba
Peki sizin tavsiyeniz nedir BEM görüsmesinde? benim avukatimin dedigi dogrumu hic konusmamak hastaligin hakkinda vs?
KaRaBaCaK
05 Ağustos 2024, 20:58
katilmana gerek yok benim bildigim. ama emin degilim.
Konusmama hakkin var tabiki ama isveren senin icin ne yapabiliriz demek istiyor bu konusmada.
Mesela bi arkadas icin Sitzhilfe aldik bel agrisina karsi, normalde ayakta calisiyor bizim lager
Birbey 3.1
05 Ağustos 2024, 21:35
BEM'i isveren emekli kurumu ile yapmaya mecbur. Bizim Augsburg'da BEM'i yapan kadini 20 senedir taniyorum ve beraber calisiyoruz. Isi ögretende bana basta oydu.
BEM'in hedefi, is gücünü geri kazanamak icin yapilacak birsey varmi diye sormak. Misal belin sorunlarindan dolayi hep krankdiysan, seni Reha gönderelim falan diyecek, yada misal ortopedik oturak falan lazimsa o gibi seyler icin.
BEM'i yapmayi isveren degil emekli kurumu zorluyor. Gaye bagci dövmek degil, üzüm yemek, yol göstermek.
Ama sen nasil olsa 6 haftaya kadar krank hakkim var gibisine yaptiysan, tabiki sana yardimci olamazlar. Em güm ederek gecirmen gerekir.
https://www.deutsche-rentenversicherung.de/DRV/DE/Experten/Arbeitgeber-und-Steuerberater/BEM/bem_index.html#_hsltk7hki
Yürütmelik nasil oldugunu bu sayfadaki broschürdede seffaf bir sekilde anlatiliyor.
Burada da bir sirket Türkce aydinlatan brosür yazmis.
https://www.bockholdt.de/fileadmin/content/images/fundus_kunde/BEM-Flyer_UEbersetzungen/BEM_Tuerkisch.pdf
Haziran
05 Ağustos 2024, 22:31
Bende gitmistim BEM'e.
Ama birsey yapmadilar hatta Doktor tavsiyesi falan yapmislardi.
Neyse sonra Abfindung alip ciktim.
Iyide yapmisim.
Calis calis calis!
Nereye kadar?
Burclu
06 Ağustos 2024, 22:07
Ben 5 Ay Kranktım (Herzinfakt) ve Doktor Schichtarbeit çalışamaz diye Atest verdi aynısını Kurdanda verdiler, ben Makinalarda çalıştığımdan dolayı yapacak birşey yoktu, neyse iş yeri çağırdı ben Abteilungsleiter Meister ve Personalchef vardı, adamlar direk sordu ne düşünüyorsun diye, bende ilanlara baktım dedim ve Messraum da QS olarak veya IT-Systemadministrator diye.
Hemen dediki Messraum olmaz çünkü ingilizcem yok diye (20 senedir bu işte çalışırım ve Messraumda mecburen ingilizce bilmen gerek diye birşey yok, adam istemedi oraya) ama IT duyunca hemen hepsinin kulakları açıldı, neyse 2002 yılında IT-Systemkaufmann öğrendim dedim (2. Meslek olarak, 1.Industriemechaniker) adamlar tamam biz bir düşünelim dediler.
Sonuçta kendilerin düşünmesi ve karar vermesi yüzünden 5 ay daha Krank yaptım çünkü iş veren kendisi dedi krankınızı uzatın biz düşünüyoruz diye aynen bunuda Rentenversicherung ve Krankenkasseyede dedim (Eskalieren yapmak için ama nafile ne Krankenkasse nede Rentenversicherung birşey demedi)
İş yeri bana tamam dedi ama burda Weiterbildung yapmalısınız dedi 2 sene ve Azubi entgelt vererek bende yok dedim çünkü yaşım 45 ve 2 tane öeslek yapmışım bu yaştan sonra 3. bir Meslek yapmam çocuklarla sınıfta oturup dersmi çalışayım dedim, olacaksa Schulungla yapalım dedim. Tamam dediler Schulungskonzept hazırladı iş yeri 20.000€ değerinde ve Rentenversicherung karşılayacak.
Bu arada 2 defa 2 Haftalığına beni denemek için işe çağırdılar IT ye ve 1 masa 2 ekran birde eski pis tozlu bir laptop verdiler, bir iş verende olmadı artık kendim öylesine zaman geçirdim.
İşe geçen sene 01.09.23 de başladım ama işin Trajikomik yani SAP Bölümünde ve als Formularentwickler (SAP hiç kullanmadım hayatımda ve Formularentwicklung tamamen yeni benim için) neden SAP de derseniz bu işi yapan bir Student vardı o işi bırakıyor ve Matser yapmak için başka bir şehire gidecek ondan yani onun işini yapacağım ve 01.09.23 de başladı ve kendisi 01.10.2e de Uniye gidecek ama 15.09.23 e kadar iş yerinde resturlaub, yani 2 Hafta da bana işi öğretecek. Tabiiki Fiyasko oldu çünkü 2 Hafta bu iş için çok az.
Schhulunglar deseniz SAP ile sadece 1 Schulung vardı oda sadece Basis için, Formularentwickler için ABAP bilmek şart ama Schulung olarak yoktu, kendim ayarladım 1 tane gittim dedim bu bana lazım faydalı olacak bu işe, yok dediler Nebenbei kendin zamanla öğrenirsin dediler. İşin Komik yanıda soracak kimse yok yani Infrastruktur var Applikation var ve SAP var ama kimse Formularentwicklungdan anlamıyor.
Soğuk Okyanusa atılmış gibi oldum, güya iş arada hareketli olacak dediler hareket diye birşey yok ve ona göre Kilo alıyor insan, Stress olmayacak mümkünse dedi doktor ve bana göre Stresli çünkü örneğin bir Formularda birşey isteniyor veya Typenschild de sorun var anca onu aramakla zamanım geçiyor bazende günlerde arıyorum bulamıyorum ve Externer Formularentwicklere veriyorum.
Sağ olsun burdan @cassano Kardeşimiz arada soruyorum yardımcı oluyor ama buda bir çözüm deyil.
Kusura bakmayın bıraz uzun oldu ama benim öyle sandığım gibi gitmedi işler, iş yerinin Doktoru bile görüşmedi benimle. Aslında hep daha başka duyardım ama demekki büyük şanssızlık bizdeymiş.
Geriye baktığımda Kranka devam deseydim Depresyondan Emekliye kadar giderdim ve ağrımaz başımı ağrıtmazdım.
webci
06 Ağustos 2024, 23:09
,,@burclu usta insanlar gelecegini bilse gecmisde onlemini alarak yasar,malesef dunya bunun tam tersi olarak isliyor..
Insanlara calis diyorlar,ne devlet ne doktorun nede hergangi birisi seni dusunmuyor,insanlar malesef basibos birakilmis ve guvencesiz yasiyor,ufak bir exen kaymasi insani tepetakla duzasagi ediyor..
Suan hersey icinden cikilmasi zor bir hale girdi..
Asagi yukari kendine gore ;bu benim icin daha iyidir diyorsan,o senin icin daha iyidir,baskalarin kakma fikir ve bilgileri yerine senin dogrun herzaman icin daha iyidir,o zaman sen ben bunu kendi kendime ettim diyerek keskelerle ugrasmassin..
Civisi cikmis bir dunyayi calisarak kim kurtarmiski,birde bunun obur ayagi varki oralara hic girmiyorum..
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.