PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Uzun Kaldığım İçin Oturum İznimi Öldürdüler

cindycate
23 Temmuz 2024, 08:01
Merhabalar,

uzun bir sure kalmistim. Daha sonra oturma iznimin suresine dolmasina yakin Almanya'da yabancilar dairesinden randevu alip gittim. Gittigimde Turkiye'de uzun sure kaldigimdan dolayi oradaki memur oncelikle 3 aylik DULDUNG verecegini soyledi. Sonra muhtemelen takip edeceklerdi. Bulundugum bolgeden ayrilmamam gerektigii felan soylendi. Ama ben Turkiye'de calisiyorum. Bu olaydan sonra Turkiye'ye geri geldim. Sonrasinda oturma iznimi oldurduler. Bende buna itiraz etmek icin Alman konsolosluguna dilekce yazdim ama henuz bir cevap gelmedi. Sizce bu durumdan sonra benim oturma iznmi geri almanin bir yolu varmidir.

Fikirleriniz benim icin onemli . Tesekkurler

Haziran
23 Temmuz 2024, 09:38
Biz ne desek yalan olur.
Cünkü Yurtdisina nasil gidis yaptin?
Kimseye haber vermeden ceketini alip mi gittin?
Burdan herseyi abmelden mi yapip gittin?
Yoksa Anmeldungun hala burda bir yerdemi?
Iptal ettikleri Oturumun derecesi ne? Sürelimi, süresizmi?
Kac yil Almanyada kaldin?
Yoksa Dogma büyüme burdamiydin?

Yani tüm bu Paremetreler senin Oturma izinini geri alabilmen önemli.
Yani kisacasi sen bir Avukata bas vur ve bir Avukat ile bu isi hallet.

hOrOz
23 Temmuz 2024, 13:48
Usta kendi kafana göre gidip Türkiye de uzun süre kalmak çalışmak nedir?

Almanya dışında 180 günden fazla kalıdıysan Almanya yı terk etmiş sayılır ve oturma izni iptal edilr

Kusura bakma seni uyarmışlar ama sen kendi kafana göre takilıp Türkiye geri dönmüşsün

15 seneden fazla Almanya da ikamet ediyorsan oturma izninde problem yok

Ancak arkadaşın dediği gibi avukat ile başvurman gerek ..

Birbey 3.1
25 Temmuz 2024, 11:56
Geçmiş olsun. Yüzde 90 zor geri işin.

Hiç mi basında birşey takip etmedin, hiç mi yabancılar dairesini geçmişte yaptıklarını duymadın...inanılır gibi değil.

antika
25 Temmuz 2024, 17:57
en güzeli bu tür seyleri uzman avukat yolu ile takip etmektir bizler ne desek olmazda konsolusluk ne der ne yapar bilinmez

cindycate
29 Temmuz 2024, 13:58
Benim işler biraz karışık Ben Almanya'da doğdum Babam rahmetli almaya da çalışıyordu daha sonra 7 yaşında Ailem beni okusun diye Türkiye'ye göndermiş Türkiye'de ilkokul okudum ama her yaz babamın yanına Almanya’ya gelip oturma işlemlerini hallediyorduk.

Daha sonra ilkokul ve ortaokulu Türkiye'de okudum ama dediğim gibi her sene her sene yazın Almanya'ya geldim işlemleri aksatmadım. Almanya’da Çalıştım

Daha sonra lise 2 ‘yi Almanya’da okudum. Sonra geri döndüm lise son sınıfı Türkiye'de okudum daha sonra Türkiye'de Üniversiteyi kazandım ve üniversite bitirdikten sonra Almanya'ya döndüm.

Almanya'da üniversiteye gittim, bir süre devam ettim okumaya ve bir şirket kurduk abimle çalışmaya başladık. Bu süreçte ben Almanya'dan süresiz oturma iznimi aldım.

Süreç bu şekilde işlerken ben Türkiye'ye geri dönmeye karar verdim Daha doğrusu Türkiye'ye kendi kararım ile geldim. Burada mesleğim ile ilgili iş buldum ve çalışmaya başladım.

Türkiye'de çalışırken de yine de Almanya'ya arada gelip gidiyordum giriş çıkış yapıp haklarımı kontrol ediyordum. 2014 yılında titel a 10 yıllık süre verdiler. 2014'ten 2024'e kadar Almanya’ya uğramadım Almanya'ya bu sene titelin süresi bittiği için gittiğim zaman size anlattığım oturma iznimi iptal etme işlerini yaptılar.

Benim Almanya'da birçok sene çalışmıştıklarım var eğitimim de var, anmeldung’umu orada bir adreste gösteriyordum fakat orada sürekli ikamet etmediğim için Ve Almanya'da çalışmadığım için ayrıca herhangi bir çok job center veya arbeitsamttan faydalanmadığımdan dolayı ve Sağlık sigortasını sordular, Geçimimi nasıl sağladığımı sordular. Bunlar ile ilgili kendilerine net bilgi vermem için bana DULDUNG verdiler.

Ben zaten Türkiye'de çalıştığım için Türkiye'ye geri döndüm ve otomatik olarak oturumum iptal edildi.

Konunun özeti bu şekilde

hOrOz
30 Temmuz 2024, 08:45
Benim işler biraz karışık Ben Almanya'da doğdum Babam rahmetli almaya da çalışıyordu daha sonra 7 yaşında Ailem beni okusun diye Türkiye'ye göndermiş Türkiye'de ilkokul okudum ama her yaz babamın yanına Almanya’ya gelip oturma işlemlerini hallediyorduk.

Daha sonra ilkokul ve ortaokulu Türkiye'de okudum ama dediğim gibi her sene her sene yazın Almanya'ya geldim işlemleri aksatmadım. Almanya’da Çalıştım

Daha sonra lise 2 ‘yi Almanya’da okudum. Sonra geri döndüm lise son sınıfı Türkiye'de okudum daha sonra Türkiye'de Üniversiteyi kazandım ve üniversite bitirdikten sonra Almanya'ya döndüm.

Almanya'da üniversiteye gittim, bir süre devam ettim okumaya ve bir şirket kurduk abimle çalışmaya başladık. Bu süreçte ben Almanya'dan süresiz oturma iznimi aldım.

Süreç bu şekilde işlerken ben Türkiye'ye geri dönmeye karar verdim Daha doğrusu Türkiye'ye kendi kararım ile geldim. Burada mesleğim ile ilgili iş buldum ve çalışmaya başladım.

Türkiye'de çalışırken de yine de Almanya'ya arada gelip gidiyordum giriş çıkış yapıp haklarımı kontrol ediyordum. 2014 yılında titel a 10 yıllık süre verdiler. 2014'ten 2024'e kadar Almanya’ya uğramadım Almanya'ya bu sene titelin süresi bittiği için gittiğim zaman size anlattığım oturma iznimi iptal etme işlerini yaptılar.

Benim Almanya'da birçok sene çalışmıştıklarım var eğitimim de var, anmeldung’umu orada bir adreste gösteriyordum fakat orada sürekli ikamet etmediğim için Ve Almanya'da çalışmadığım için ayrıca herhangi bir çok job center veya arbeitsamttan faydalanmadığımdan dolayı ve Sağlık sigortasını sordular, Geçimimi nasıl sağladığımı sordular. Bunlar ile ilgili kendilerine net bilgi vermem için bana DULDUNG verdiler.

Ben zaten Türkiye'de çalıştığım için Türkiye'ye geri döndüm ve otomatik olarak oturumum iptal edildi.

Konunun özeti bu şekilde

Usta senin biraz kendi ihmalkarlığın olmuş

Sana 10 sene verilen oturma hakkı Almanya yı 180 gün terkettikten sonra otomatik olarak düşüyor

Arada gidip gelmeler sayılmıyor bizde yanlış bir kanaat var

6 ayda bir giriş çıkış yaparım , öyle bir şey yok.. Almanya da bir sene için 180 gün fiili yaşaman gerek

Almanya da okuman üniversiteye gitmen hiç bir şey ifade etmiyor

Sen Almanya yı kesintisiz 180 günden fazla terk etmişsin.. Seni bu arada fark etmedikleri için Almanya girmene müsade etmişler..

Sen kendi ipini kendin çekmişsin bütün haklarını öldürmüşsün yani fazla bir şey bekleme ,,

Belki yabancılar dairesinde birisi insafa gelir göz yumar

yumacağını da sanmıyorum çünkü o memurda bir üstüne sorumlu

Birbey 3.1
31 Temmuz 2024, 14:02
Göz yummak için geçerli bir neden yok. Bilmiyordum geçerli bir neden değildir.

Evli değilsen artık Almanya'da yuva kurmaya bakacaksın.