Orijinalini görmek için tıklayınız : Banada REHA yolu göründü
hOrOz
20 Temmuz 2024, 12:25
Geçen ay 26.sında REHA için başvurmuştum.
Dün mektup REHA nin kabul edildiğini ama termini REHA yi yapacak kuruluşun bildireceggi yazıyordu
Ben herşeyi elektronik ortamda yaptım.
REHA Oturma Kartının elektronik kimlik fonktionunu kullanabiliyorsun
Oturduğum şehrin LVA sına telefon ile ulaşmak mümkün değil bende merkez LVA Service-Zentrum aradım
Hemen biri çıktı dedi şu kağıtlöar eksik dedi, onuda indirdim imzaladim yine internet servis üzerinde gönderdim.
Ve dün kabul edildiğini sadece termini kur düzenleyenlerin belirleceği yazıyordu
Bayernde Bad Rodach ta bir yerde kur ..
batum
20 Temmuz 2024, 20:56
Hayirli olsun
Aramiza hosgeldin ;-)
feza
20 Temmuz 2024, 22:50
hayirli olsun ve Rabbim saglik sihhat versin
Kenank67
21 Temmuz 2024, 00:00
Selam,
Bende baş vurdum. Şimdi bir kaç sayfa doldurmam lazım. Bana 3 yer seçin diye yazıyor. Nereleri tavsiye edersiniz? NRW yakını olursa iyi olur.
hOrOz
21 Temmuz 2024, 07:31
Selam,
Bende baş vurdum. Şimdi bir kaç sayfa doldurmam lazım. Bana 3 yer seçin diye yazıyor. Nereleri tavsiye edersiniz? NRW yakını olursa iyi olur.
Usta bu otel değilki şunu tavsiye edelim.
Her hastalığın veya rahatsızlığın ayrı bir Reha kurumu var .
Ben 3 tane yazdım ama bana başka bir yer çıktı.
Buradan sana uygun olan Reha kuruluşlarını seçebilirsin https://meine-rehabilitation.de/pr-web/de
Bu sayfada bekleme sürelerini , Reha nın puanlamasını ve nerede olduğunu harita üzerinde görebiliyorsun
Rahatsızlığını seçiyorsun "Finden Sie die passende Einrichtung für Ihre Erkrankung "
Sana uygun Reha yerlerini gösteriyor
AOK dan en son neden Krank yaptığını ve tarihlerini gösteren bir listeyide eklemeni istiyorlar
Sanırım ona göre Reha yı uygulayacak yeri seçiyorlar ...
LVA bir şey eksik olsun bildirmiyor, Service yerini aramaktan telefon eridi.
Online işlem diyorlar ama hiç bir işlemi göremiyorsun, ne eksik ne tamam hiç bir şey online görülmüyor (nerede bizim e-devlet sistemi)
Ama ben hata yapmışım bağlı olduğum şehrin Reha service yerini aramışım ama merkez servisi 0800 1000 4800 arayınca anında düştü
iyi bir kadın dı şöyle bir dosyaya baktı, ben online yaptığım için 8-9-10 numaraları sayfalar eksik dedi imzala gönder dedi
(Aslında oturma izni kimliği ile giriş yaptığım için son 8-9-10 numaraları sayfaları imzalamanız gerekmiyor diye bir yazı çıkmıştı)
3-4 gün sonra cevap hemen geldi
Birbey 3.1
21 Temmuz 2024, 22:28
E-Devlet gibi sistem Almanya'da çok zor.
Çok korkan vatandaş var Almanya'da. Malum 2. dünya savaşından ve DDR'de halk takip edildiği için korkan çok var Almanya'da. En ufak bir şeyi dijitalleştirmeye çalış, birçok tantana. Hiç unutmam 10 sene önce dijital Krankenkasse kartı çıkacak diye binlerce kişi Almanya Anayasa Mahkemesine şikayet etmiști.
hOrOz
21 Temmuz 2024, 23:56
E-Devlet gibi sistem Almanya'da çok zor.
Çok korkan vatandaş var Almanya'da. Malum 2. dünya savaşından ve DDR'de halk takip edildiği için korkan çok var Almanya'da. En ufak bir şeyi dijitalleştirmeye çalış, birçok tantana. Hiç unutmam 10 sene önce dijital Krankenkasse kartı çıkacak diye binlerce kişi Almanya Anayasa Mahkemesine şikayet etmiÈ™ti.
Heheheh . ben bazen Almanlara bizim E-Devlet sistemini anlatıyorum adam sanki uzay dan bir şey gelmiş gibi bakıyor.
Geçende Türkiye den bir işadamı geldi, ev tuttu, belediye ye anmelden yapacağız
Memur kadın dedi bize Türkiye den Führungszeugnis-Sabıka kaydı gerekli.
kadına sordu mail adresiniz var mı? Kadın mail adresini verdi.
Arkadaş sabıka kaydını E-Devletten Almanca online indirdi gönderdi.
Kadın hayretler içinde böyle bir şey olamaz dedi kaldı
hekimoglu
21 Temmuz 2024, 23:58
e-devlet vatandas icin bircok kolayliklar sagliyor olsada kisisel bilgilerin calinip ortalikta dönüp dolasiyor olmasi icin cok büyük kolaylik sagliyor olmasi nedeniyle bir okadarda tehlikeli.
haveri68
22 Temmuz 2024, 10:24
Böyle sacma bir sistem akli basindaki ülkelerde olmaz her yerde e Devlet isteniyor, olmayinca sisteme girlmiyor en basit otöbüs bileti alamiyorsun ,veyahut nereye gidersen git e devlet istiyorlar özel ticari siteler dahi,sana ne diye soran yok bana sorarsaniz dünyanin en aptal sistemedir ,isin ilginc yani bu sistemi almanlar yapmis türklere ve Türkler hakkindaki bütün bilgiler ellerin de su an .
Haziran
22 Temmuz 2024, 11:08
E-Devlet Bilgileri zaten calindi simdi piyasada.
Telegram üzerinden bazilari kücük bir ücret karsiligi T.C numarasini verdigin bir kisinin Telefonunu, Adresini hatta Tapu bilgilerini dahi veriyorlar.
Yani E-Devlet iyi, güzel tamam ama Güvenli bir sistem degil.
Ayrica E-Devlet Türksat A.Ş. tarafından yapilmistir.
hOrOz
22 Temmuz 2024, 19:18
E-Devlet Bilgileri zaten calindi simdi piyasada.
Telegram üzerinden bazilari kücük bir ücret karsiligi T.C numarasini verdigin bir kisinin Telefonunu, Adresini hatta Tapu bilgilerini dahi veriyorlar.
Yani E-Devlet iyi, güzel tamam ama Güvenli bir sistem degil.
Ayrica E-Devlet Türksat A.Ş. tarafından yapilmistir.
Güvenlik sende sadece E-devlet numarası ile bir şey yapamazlar
Mesela ben iki aşamalı koruma yaptım önce telefone mesaj geliyor
Girerken kayıtlı telefonuma mesaj geliyor o mesaji vermede kimse giremez
Sistemi çaldılar diye bir söylenti var
Bundan önceki seçimlerde partinin birisi verilen seçmen dosyalarını dışarı saçmıştır
Hatta bana birisi dosyalari vermişti ben tanıdığım hiç kimseyi hatta kendimi bile bulamadım
Almanya dada başladılar hatta bir kaç yerde başladılar mesela Rente sayfalarına kimlik okuyucu ile girelebiliyor
Ya gerçekten bazen inanamıyorum Almanlar yapmış Türklere vermiş bütün bilgiler ellerindeymi
Kahve köşelerinde anlatılan şehir efsaneleri
POLNET, MERNİS, UYAP, TAKBİS, SAY 2000i, VEDOP-I, VEDOP-II 100% Türk yapımı olan bir sistem
Ergene
22 Temmuz 2024, 23:33
Böyle sacma bir sistem akli basindaki ülkelerde olmaz her yerde e Devlet isteniyor, olmayinca sisteme girlmiyor en basit otöbüs bileti alamiyorsun ,veyahut nereye gidersen git e devlet istiyorlar özel ticari siteler dahi,sana ne diye soran yok bana sorarsaniz dünyanin en aptal sistemedir ,isin ilginc yani bu sistemi almanlar yapmis türklere ve Türkler hakkindaki bütün bilgiler ellerin de su an .
Hocam,
e Devlet derken '' TC Kimlik Numaras'ını " kastediyorsunuz herhalde.
Haziran
23 Temmuz 2024, 00:44
Güvenlik sende sadece E-devlet numarası ile bir şey yapamazlar
Mesela ben iki aşamalı koruma yaptım önce telefone mesaj geliyor
Girerken kayıtlı telefonuma mesaj geliyor o mesaji vermede kimse giremez
Sistemi çaldılar diye bir söylenti var
Bundan önceki seçimlerde partinin birisi verilen seçmen dosyalarını dışarı saçmıştır
Hatta bana birisi dosyalari vermişti ben tanıdığım hiç kimseyi hatta kendimi bile bulamadım
Almanya dada başladılar hatta bir kaç yerde başladılar mesela Rente sayfalarına kimlik okuyucu ile girelebiliyor
Ya gerçekten bazen inanamıyorum Almanlar yapmış Türklere vermiş bütün bilgiler ellerindeymi
Kahve köşelerinde anlatılan şehir efsaneleri
POLNET, MERNİS, UYAP, TAKBİS, SAY 2000i, VEDOP-I, VEDOP-II 100% Türk yapımı olan bir sistem
Almanlar E- Devlet sistemindeki gibi hepsini bir bütün Paket icinde sunmuyor. Personalausweis, Aufenthaltstitel(eAT) veya Unionsbürgerkarte(eID) kartlari ile giris yapilibiliniyor ama bir giris ile Devlet kurumlarinin hepsine giris yapmis olmuyorsun.
Örnegin Rentenversicherung, Schwerbehinderung v.s gibi Devlet kurumlarinin login islemlerini ayri ayri yapiyorsun.
E-Devlette giris yaptinmi hemen hemen hizmet sunan tüm kurumlara bir login islemi ile girmis oluyorsun.
Ikincisi 2 asamali güvenlik kullanman Webtabanli bu sistemin DB sinin calinmasi halinde seni kurtarmaz ki.
E-Devlet bilgilerinin calindigini herkes biliyor.
E-Devletin almanlar tarafindan yapildigi yalan.Almanlar Programlamada Türkiyeden pek fazla iyi sayilmazlar yani.
Ama E-devlet'in gecmis senelerde Date Basesinin (DB) calindigi Basinda dahi cikmisti.
E-Devlet Webtabanli DB'si olan bir sistem.DB sini bir yolunu bulup indirdinmi 85 Milyonun bilgisi senin elinde sayilir.
Örnegin su sayfa http://illegalyasam.com/ girdiginiz T.C numarasina göre Adres, ad, soyad v.s gibi bilgileri veriyordu ama sanirim simdi kapatilmis.
Yani bunlar herkesin bulabilecegi sayfalar ama sikayet edildiginde veya devlet fark ettiginde kapatiliyor tabiki.
Telegram Botlar vardi.
Belirli ücret karsiliginda bu isi yapan Telegram kanallar var.
Ya ellerinde Hacklanmis E-Devlete ait DB var yada E-Devletin bir acigini biliyorlar E-Devletin kendi DB sinden sorgulama yapiyorlar.
Hic bir sistem %100 güvenli degildir.(Kahve köşelerinde söylenen şehir efsanesi bir Atasözü)
hOrOz
02 Ağustos 2024, 20:55
Evet REHA nın yapılacağı yer belli oldu Coburg yakınlarında Bad Rodach isimli kasaba
Hatta LVA ulaşım içinde bir firmanın telefonunu göndermiş ( şu anda 3 ay araç kullanmam yasak )
Kurdan ön araştırma sorgu kağidı geldi (kendi ihtiyaçlarınızı kendi karşılabiliyormusuz (WC,Banyo) gibi sorular
Artık tarihleri bekliyorum
Ergene
02 Ağustos 2024, 22:13
Evet REHA nın yapılacağı yer belli oldu Coburg yakınlarında Bad Rodach isimli kasaba
Hatta LVA ulaşım içinde bir firmanın telefonunu göndermiş ( şu anda 3 ay araç kullanmam yasak )
Kurdan ön araştırma sorgu kağidı geldi (kendi ihtiyaçlarınızı kendi karşılabiliyormusuz (WC,Banyo) gibi sorular
Hadi hayırlısı,
geleceğin yerin çok yakınlarındayım
inşallah denk gelirse ve senin vaktin/İmkanın/arzun olursa bir kahve ısmarlarım:-)
hOrOz
03 Ağustos 2024, 18:38
Hadi hayırlısı,
geleceğin yerin çok yakınlarındayım
inşallah denk gelirse ve senin vaktin/İmkanın/arzun olursa bir kahve ısmarlarım:-)
Usta ben sana yazarım ...
Ejderabi
15 Eylül 2024, 09:19
Hayirli olsun.
Bende "Masserberg" de bir Reha yapmistim - gidecegin yere cok yakin- cok güzeldi.
Ancak o bölgenin insanina hic isinamadim sokaklarda yalniz yürüyünce.
Dogasi harika.
Umarim sana iyi gelir.
Haziran
25 Eylül 2024, 12:38
Reha'ya giden veya bilgisi olan Arkadaslar Ortopedik, Romatizmal rahatsızlıklari ve Depresyon gibi Psikolojik rahatsızlıklari olan biri olarak ben REHA'ya gitmek istiyorum.
Tüm bu (Ortopedik, Romatizmal ve Depresyon) rahatsizliklari kapsayan REHA varmi?
Yada sadece Psikolojik rahatsızlıklara bakan veya sadece Ortopedik, Romatizmal rahatsizliklara bakan REHA arasinda secim yapmam mi gerekiyor?
Cünkü Krankankasse bana Telefonda Psikoljik rahatsizliklara bakan REHA'ya gidecegimi söyledi.Ama benim diger Bedensel rahatsizliklarimda var.Aslinda Psikoleji rahatsizlin sebei bu Bedensel rahatsizliklarim.Bunu Formular dolduruken bildirebiliyormuyum??
hOrOz
25 Eylül 2024, 13:46
Bir Krankkasse lerin Rehası ve birde LVA nın Rehaları var
Bu adresten hangi hastalıklarla ilgili Reha yapacaksın ona göre seç en iyisi ev doktoruna danış
Benim ev doktoru "Bad Godesberg" i önermişti ama başka yer çıktı.
Ben iki-üç adres yazmıştım aynı firmaya ait başka bir kura gönderiyorlar
https://meine-rehabilitation.de/pr-web/ bekleme sürelerinide yazıyor
Ben sinir sistemi üzerine yazmıştım şansıma hem sinir sistemi hemde ortopedik bir kur çıktı..
dizim de bir problem vardı
Haziran
25 Eylül 2024, 14:36
Ok bende göz atayim ve Ev doktoruma gideyim.
Bende aslinda Ortopedik rahastsizliklar daha cok.Zaten bunlarin etkisi ile Sinirsel rahatsizliklarim olusuyor.
Her iki rahatsizliklarin bakildigi REHA olursa daha iyi olacak.Yani multidisziplinäre Rehabilitation secmeye calisacagim.
Senin verdigin sayfada sanirim Orthopädie ve Allgemein olarak secmek gerekli.
Neyse Yarin Ev Doktoruma gideyim konusayim.
hOrOz
26 Eylül 2024, 10:31
Ok bende göz atayim ve Ev doktoruma gideyim.
Bende aslinda Ortopedik rahastsizliklar daha cok.Zaten bunlarin etkisi ile Sinirsel rahatsizliklarim olusuyor.
Her iki rahatsizliklarin bakildigi REHA olursa daha iyi olacak.Yani multidisziplinäre Rehabilitation secmeye calisacagim.
Senin verdigin sayfada sanirim Orthopädie ve Allgemein olarak secmek gerekli.
Neyse Yarin Ev Doktoruma gideyim konusayim.
Sinirsel den kastın nedir Psikolojik mi? Yoksa vücudun sinirsel sistemi mi (Nörolojik) ?
Çünkü ikisi ayrı konu .. Psikoljik rahatsızlıklar ruhsal rahatsızlıklar sinirsel hastaliklar iste Nörolojik rahazsızlıklar .
Beyin damar hastalıkları
Baş ağrısı (migren, gerilim baş ağrısı ve diğer baş ağrıları tipleri)
Epilepsi (sara)
Periferik sinir hastalıkları
Kas hastalıkları
Multipl skleroz ve benzeri hastalıklar
Uyku bozuklukları
Baş dönmesi, kulak çınlaması
Parkinson ve diğer hareket bozukluğu hastalıkları
Alzheimer ve benzeri demanslar
Beyin ve omurilik iltihaplanmaları
Çünkü bizde yanlış ifade ediliyor ...
Haziran
26 Eylül 2024, 17:18
Dogru haklisin, sinirsel den kastım Psikolojik(depression).
Bakalim bende bugün dolurdum yolladim.
Bende Münihde yasadigim icin yakinlarimda yerler sectim ama bakalim kabul edeceeklerimi?
1-ZAR München Nord (Reha-Klinik für Orthopädie und Psychosomatik)
2-Medicos.AufSchalke (ZAR Partner) (Orthopädie und Psychosomatik)
3-Reha-Zentrum München (Orthopädie und Psychotherapie)
batum
26 Eylül 2024, 21:00
Agalar sinirsel nurolojolik filan anlamam ama
Deprosyon yolunda ilerleyin, reha,niz bittigi zaman Aleyhinizde rapor verirlerse(calisa bilir raporu verirlerse)
Calisamam diye Pisikologunuzdan kranka devam edin
yazdiklarim benim yasadigim tecrübe
Haziran
26 Eylül 2024, 23:37
@batum
Reha kac hafta sürüyor?
Bazilari 5 hafta yazmis, ama DRV' nin sayfasinda in der Regel drei Wochen yaziyor.
@horoz
Forumlari doldurdum gönderdim.
Eksik bir yer olursa sayet bize bildirmiyorlar mi?
Kendimiz mi arayip ögrenmeliyiz?
batum
27 Eylül 2024, 09:39
@batum
Reha kac hafta sürüyor?
Bazilari 5 hafta yazmis, ama DRV' nin sayfasinda in der Regel drei Wochen yaziyor.
Normalde 4 Hafta
ama para kazanmak icin uzatiyorlar
Onlara göre uzatma hastanin durumunuda bagli herhalde
orda zaman gecmez biliyorum ama gitmisken onlarin istegi gibi 2-3 hafta fazla kalin
Rehada hicde iyilesdim gibi yapmayin,yoksa ulasmak istediginize engel olursunuz
hOrOz
27 Eylül 2024, 10:02
@batum
Reha kac hafta sürüyor?
@horoz
Forumlari doldurdum gönderdim.
Eksik bir yer olursa sayet bize bildirmiyorlar mi?
Kendimiz mi arayip ögrenmeliyiz?
Herhangi bir bildirim gelmiyor..
Online hiç bir şeye ulaşılmıyor .. Almanya bu konuda sınıfta kaldı
Benim Antragta bir imza eksikmiş ..
Halbuki online ortamda eAT kartıyla online giriş yapmıştım
Başvuru sonunda online kimlikle giriş yaptığım için imzaya gerek yok yazıyordu
aradan epey bir süre geçti hiç bir cevap gelmedi.
Sonunda bizim şehirdeki LVA Aachen nın Servis yerini aradım
Günlerce ulaşamadım hep bant kaydı,
Sonunda LVA Merkez Düsseldorf u aradım tak düştü.
Çalışan kadın imzanin eksik olduğunu belirli 2-3 sayfayı imzalayıp tekrar göndermemi söyledi
Bir hafta sonra hemen kabul cevabı geldi sadece REHA yerinden yerinden termin için cevap geleceğini yazmışlar
2-3 hafta sonra REHA kuruluşundan termin yazısı geldi..
Normalde 4 Hafta
ama para kazanmak icin uzatiyorlar
Onlara göre uzatma hastanin durumunuda bagli herhalde
orda zaman gecmez biliyorum ama gitmisken onlarin istegi gibi 2-3 hafta fazla kalin
Rehada hicde iyilesdim gibi yapmayin,yoksa ulasmak istediginize engel olursunuz
aynen bana gelen davetiye yazısında 3 hafta yazıyor ..
Ama belirli hastalıklarda 3-4 hafta içinde ne gibi iyileşme olabilirki..
mesela bende MS hastalığı var.. Tedavisi mümkün değil
Bu arada bu hastalığa bağlı (denge bozukluğu) bir kaza geçirdim .. beyin kanaması geçirdim .. 2 gün intensiv de yattım
Sadece şu anda pahalı bir serumla hastalığı frenliyorlar .. altı ayda bir 7000€ Krankkasse ye masraf ...
zaten iyileşme umudu "sıfır"
Haziran
27 Eylül 2024, 13:05
Aynen haklisin, 3-4 haftada iyilesmek yani?
Zaten böyle bir sistem yapmalari yanlis.Ama iste Para tuzagi gibi birsey.
Örnegin Beldeki rahatsizligim (Wirbelgleit) ve starke enzündliche Rheuma 2007 yilindan beri var.
2018 yilinda aldim 50% GdB'yi.
gecicek olsa simdiye kadar coktan gecerdi vurdurmadigim iyne kalmadi.
Ama iste REHA adinda bir nevi Devlet o kasadan o kasaya para aktariyor gibi birsey.
@batum usta,
Rehayi uzatacaklarini orda kim ve nezaman belirliyor??
batum
27 Eylül 2024, 15:15
@batum usta,
Rehayi uzatacaklarini orda kim ve nezaman belirliyor??
Reha bitimine bir kac gün kala Reha Doktorlar konusma icin cagiriyorlar
Birbey 3.1
27 Eylül 2024, 19:37
Horoz verdiğin bilgiler eksik.
Online-Antrag yaptığında evet biz imza istemiyoruz, ama ärztlichr Schweigepflichtsentbindung için lazım.
Antragı absenden yaptıkdan sonra orda yazıyor çıkacak pdfin içindeki dosyaya bu belgede imza yinede gerekli diye. O belge olmayınca bazı doktorlar kur için lazım Befundberichtleri yollamıyorlar. Doktor kendini sağlama almak istiyor, yoksa Ärztegeheimnisi bozmakdan lisanlarını kaybedebiliyorlar birisi şikayet edince.
Birde Renteversicherungsdaki memura ulaşmak çok kolay. Yine eAntraga giriyorsun ve S8003 diye bir form var. Orada seçiyorsun konunun ne olduğunu. Reha, Emeklilik gibi. Sonra Maildeki gibi isteğini yazıyorsun. Onunda senden yapınca sana bakmakdan yükümlü memurlara gidiyor. Telefon numaranı yazarsan geride arıyorlar.
Direk telefonla ulaşmak çok zor ve pek istenilmiyor. Nedenine gelince o kadar telefon geliyorki hepsine çıksan akşama kadar iÈ™ yapamaz memur.
Bazı insanlar birde telefonda salak. Diyorsun, sigorta numaranız lazım, adam diyorki bilmiyordum lazım olduğunu. Gözlüğünü bulup numarayı bulasıya kadar 5 dakika geçiyor. Sonra birde bazıları hayat romanlarını anlatıyor. Bazen artık mecbur laflarını bölüyorum ve diyorum "Sagen Sie mir doch einfach was Sie brauchen". Hele yabancılarda çok oluyor böyle şeyler.
Özel bu işler için emekli kurumda Callcenter bile kuruldu. Arama ücretsiz. Yani beklem olursa para yazmıyor. Yok adam yine illaki direk memuru arıyor. Artık bu gidişle memurlarım numaralarını ve isimlerini yazmayacaklar.
Geçmişde hatırlarsan Krankenkasseler hep paralı 0180 numaralardı. Ozaman ne hikmetse herkes kısa kesiyordu. Sonra millet ağladı para tutuyor diye ve mecbur kaldırdılar.
hOrOz
27 Eylül 2024, 20:14
Horoz verdiğin bilgiler eksik.
Online-Antrag yaptığında evet biz imza istemiyoruz, ama ärztlichr Schweigepflichtsentbindung için lazım.
Antragı absenden yaptıkdan sonra orda yazıyor çıkacak pdfin içindeki dosyaya bu belgede imza yinede gerekli diye. O belge olmayınca bazı doktorlar kur için lazım Befundberichtleri yollamıyorlar. Doktor kendini sağlama almak istiyor, yoksa Ärztegeheimnisi bozmakdan lisanlarını kaybedebiliyorlar birisi şikayet edince.
Birde Renteversicherungsdaki memura ulaşmak çok kolay. Yine eAntraga giriyorsun ve S8003 diye bir form var. Orada seçiyorsun konunun ne olduğunu. Reha, Emeklilik gibi. Sonra Maildeki gibi isteğini yazıyorsun. Onunda senden yapınca sana bakmakdan yükümlü memurlara gidiyor. Telefon numaranı yazarsan geride arıyorlar.
Direk telefonla ulaşmak çok zor ve pek istenilmiyor. Nedenine gelince o kadar telefon geliyorki hepsine çıksan akşama kadar iÈ™ yapamaz memur.
Bazı insanlar birde telefonda salak. Diyorsun, sigorta numaranız lazım, adam diyorki bilmiyordum lazım olduğunu. Gözlüğünü bulup numarayı bulasıya kadar 5 dakika geçiyor. Sonra birde bazıları hayat romanlarını anlatıyor. Bazen artık mecbur laflarını bölüyorum ve diyorum "Sagen Sie mir doch einfach was Sie brauchen". Hele yabancılarda çok oluyor böyle şeyler.
Özel bu işler için emekli kurumda Callcenter bile kuruldu. Arama ücretsiz. Yani beklem olursa para yazmıyor. Yok adam yine illaki direk memuru arıyor. Artık bu gidişle memurlarım numaralarını ve isimlerini yazmayacaklar.
Geçmişde hatırlarsan Krankenkasseler hep paralı 0180 numaralardı. Ozaman ne hikmetse herkes kısa kesiyordu. Sonra millet ağladı para tutuyor diye ve mecbur kaldırdılar.
evet haklısın Schweigepflichtsentbindung için imza lazımmış..
Neyse her şeyi hallettik sayılır .. artık terminin gelmesini bekliyorum
batum
27 Eylül 2024, 22:52
Bu iyimis ;) ;) ;) ;)
sende Tüyo cokdur Bu emekli olma yollarinda ;-)
hOrOz
28 Eylül 2024, 13:05
Bu milletin emekli olma sevdası bitmez
Halbuki Almanya da veya genel olarak emeklilik fakirliğın ilk basamağıdır
batum
28 Eylül 2024, 15:54
Orasi öyle
Almanyada yasamak icin Ne ölmeye nede yasamaya yeten bir para veriyorlar
Ama Türkiyede yasamak icin iyi para
----------------------------------------------------------
Konu Türkiye olunca
Bana sorsan döncekmisin diye
En büyük Hayalim Türkiye,ye dönmekdi,Son senelerde cok kez uzun süre gidip kalmayi denedim
Vallahi Almanyaya dönerken kacip geliyor gibi geliyorum
Vatanimizdaki Insanlar yamuk,yapdigi isler yamuk
Memlekette Düzen yok,Hak,Huk,Adalet yok,Teksas gibi ülke herkesde silah var
Hic bir yerde Hakkini arayamiyorsun,arasan ya öldürüler,yada dayak yersiniz
kimse vurup öldürmese bile
ya üzerine cati ucar,ya yoldan cikan bir araba vurur,Denizde yüzerken üzerinden Tekne gecer vs
yani kisacasi
Türkiyede yasayan insanlarla Almanyada büyüyen bizlerin yasam tarzi bambaska
Bizler Almanlarin düzenine alismisiz Türkiyede yapamayiz
sonucda
Birinci Nesil gibi Türkiye Almanya arasinda git gel yaparken,son seferi kargo böllümünde yapariz gibime geliyor
webci
28 Eylül 2024, 16:54
Calismayan uretmeyen,az is cok para isteyen toplumun can simidi emekliliktir..
Bir suru yasa cikti,,emeklilikte yasa takilan laga luga ,bunlarin hepsi hesaplanmadan sonu nereye varir bilinmeden yapildi..
Sen insanlari emeklilige degil calismaya tesvik edeceksin..
Herkese mana vermenin bir alemi yok,heryere camur atiyoruz,nr araplar iyi,ne amerikalilar,ne israil iyi,ne almanya....
Tek akilli temiz herseyi en iyi bilen biziz..
Bu rahatlik badimiza is acacak..
Almanya insanlari emekli yaparak kalkinmadi..deutsche handarbeit tum dunyada disipliniyle saygisiyla meshur oldu..
Lakin dogu almanyadan gelen osiler,tum hirsizliklarini,yalan ve dolandiriciliklarini,tembelliklerini beraberinde getirdi,saf wesiler bu kulture sarildi ve bugunku 30 senelik almanya ortaya cikti..insanlar emeklilik pesne dustu,18 likler pisikologlarda cirit atmaya basladi..okulda egitim sistemi coktu,sokaklarda teror islenmeye baslandi,afd de boylelikle sayginlik kazandi..her almanin kafasinda yeni adiyla afd,eski adiyla h.itler kazinmaya baslandi..
Durum dahada vahim..
Turkiye de bugun emeklilere mikrofon uzatin,hepsi veryansinlarda..herseyi devletten bekleyip zam istiyorlar,bu insanlara gidin yan is yapin deyin hepsi agiz burun buker,ama aciz diye bagirmak daha kolay..iste boyle insanlara gercekleri gostereceksin ve ideologiye bogmayacaksin arka cikmayacaksin..almanyada da kimseye rahat hayat yok,devlet zam ustune emekli zammi yapmiyor..
deniz2000
28 Eylül 2024, 17:41
hOrOz usta bu gidisle sende emekli olursun, erken emekli istemiyormusun yoksa ?
hOrOz
29 Eylül 2024, 12:03
hOrOz usta bu gidisle sende emekli olursun, erken emekli istemiyormusun yoksa ?
Usta bakalım ne olacak benim çalışmaya artık gücüm kalmadı senin anlayacağın pil bitti.
6 ayda (300mg -6300€) bir pahalı bir serum veriyorlar ama bu hastalığı sadece frenlemek için ..
Aynı ilacı SGK da Türkiye de ödüyor
Aslında bu omurilikle beyinle temas kuran sinirleri koruyan bir tabakanın hasar görmesi
Vücuttan gelen sinyaller yanıltıralak olarak beyne ulaşıyor beyin de yanlış algılıyor..
Mesela ben en ufak bir ısı değişiminde hemen algılıyorum
millet bütün yaz T-Shirt le gezerken ben Sweatshirt giyebiliyorum
https://de.everyone.org/media/wysiwyg/cms/Product_landing/Ocrevus/image-ocrevus.png
Şuanda son rapora göre beyinde herhangi bir ilerleme yok ..
Beynin hangi bölgesi bu hasardan etkilenirse o funktionlarda zorluk yaşanabilinioyr
Mesela görme bölgesi etkilenirse çift görme, yürüme bölgesi etkilenirse yürüyememe gibi problemler çıkabiliyor.
Son denge kaybından düşüp beyin kanaması geçirmem tuz biberi oldu
Ev doktoru kesinlikle tek başına çalışmazsın dedi.
Güvenlik sektöründe %90 tek başına çalışıyorsun zaten 4 aydır Krantayım
deniz2000
29 Eylül 2024, 12:49
horoz usta Allah sifa versin zor bir hastalik yasiyorsun, yapicak birsey yok
insallah erken emekli olursun, erken emekliden alacagin para, issizlik sikortasindan alicagin paradan daha fazla olmasi lazim
yine iyi kötü gecinirsin
Birbey 3.1
29 Eylül 2024, 15:23
Arkadaslar, Krankenkasse'nin ödemedigi ilaclarin bircogunu Kur'da deneyebiliyorsunuz.
Misal tansiyon hastalarinda bu cok oluyor. Dandik tansiyon ilaci yan etki yapiyor, ama pahali yapmiyor.
Kurdan sonra misal o tansiyon ilacini kendiniz almaya kalksaniz bazilari 200 Euro bir kutusu. Türkiye'de misal 50 Euro.
3-4 kutu Türkiye'den getirirseniz gümrükte göze batmaz. Diger ilaclariniz ile daginik sekilde bir ortamda olsun.
Ama dikkat edin, yaklandiginiz an vergi kacirma ve Verstoß gegen Betäubungmittelgesetz verstoßen yapmis olabilirsiniz. Yani esrarci damgasi savcilikdan yiyebilirsiniz.
Aslinda kurada gerek yok. Doktora deyin, Krankenkassenin ödemedigini tansiyon ilaci varmis pahali diye, size privat rezept olarak yazar. Deneyin bir kere.
Usta bakalım ne olacak benim çalışmaya artık gücüm kalmadı senin anlayacağın pil bitti.
6 ayda (300mg -6300€) bir pahalı bir serum veriyorlar ama bu hastalığı sadece frenlemek için ..
Aynı ilacı SGK da Türkiye de ödüyor
Aslında bu omurilikle beyinle temas kuran sinirleri koruyan bir tabakanın hasar görmesi
Vücuttan gelen sinyaller yanıltıralak olarak beyne ulaşıyor beyin de yanlış algılıyor..
Mesela ben en ufak bir ısı değişiminde hemen algılıyorum
millet bütün yaz T-Shirt le gezerken ben Sweatshirt giyebiliyorum
https://de.everyone.org/media/wysiwyg/cms/Product_landing/Ocrevus/image-ocrevus.png
Şuanda son rapora göre beyinde herhangi bir ilerleme yok ..
Beynin hangi bölgesi bu hasardan etkilenirse o funktionlarda zorluk yaşanabilinioyr
Mesela görme bölgesi etkilenirse çift görme, yürüme bölgesi etkilenirse yürüyememe gibi problemler çıkabiliyor.
Son denge kaybından düşüp beyin kanaması geçirmem tuz biberi oldu
Ev doktoru kesinlikle tek başına çalışmazsın dedi.
Güvenlik sektöründe %90 tek başına çalışıyorsun zaten 4 aydır Krantayım
Anladigim kadariyla seninki bir tür MS hastaligi gibi birsey. Gecmis olsun.
Yüzde 90 emeklisin. Krank paran ile volle Erwerbsminderungsrentede cok fark yoksa, Krankengeld bitmedende basvuru yapabilirsin.
Türkiye uzun kalirsin. Kaplicalar falan iyi gelebilir. Cocukken kolumdaki intihabi doktorlar kanser olarak teshis ettiler. Yanlis ameliyat yaptilar. Ömür boyu intihap dediler. Gecmez dediler. Afyon/Sandiklida üc gün Orucoglu otelinde küvete gidiridim. Hastalik ondan sonra tik diye gecti. Sabah sicak suyu katiyordu babam, aksama girebilcek dereceye anca geliyordu. Soguk su karistirmiyorduk.
Yani demek istedigim emekli olursun 4-5 ay Türkiye'de kalirsin. Yasin zaten 58. Iyi gelir sana uzun kalmak.
hOrOz
29 Eylül 2024, 18:54
Anladigim kadariyla seninki bir tür MS hastaligi gibi birsey. Gecmis olsun.
Yüzde 90 emeklisin. Krank paran ile volle Erwerbsminderungsrentede cok fark yoksa, Krankengeld bitmedende basvuru yapabilirsin.
Türkiye uzun kalirsin. Kaplicalar falan iyi gelebilir. Cocukken kolumdaki intihabi doktorlar kanser olarak teshis ettiler. Yanlis ameliyat yaptilar. Ömür boyu intihap dediler. Gecmez dediler. Afyon/Sandiklida üc gün Orucoglu otelinde küvete gidiridim. Hastalik ondan sonra tik diye gecti. Sabah sicak suyu katiyordu babam, aksama girebilcek dereceye anca geliyordu. Soguk su karistirmiyorduk.
Yani demek istedigim emekli olursun 4-5 ay Türkiye'de kalirsin. Yasin zaten 58. Iyi gelir sana uzun kalmak.
benimki %100 MS Aachen Üniversite Hastanesinde omurilikten sıvı aldılar incelediler.
Bu hastalığın diğer adı ise binbir yüzlü hastalık çünkü herkeste ayrı bir rahatsızlık görülüyor
En kesin tanı omurilikten alınan sıvı ile oluyormuş (acısız sızısıs)
https://www.gesundheitsinformation.de/grafiken/lumbalpunktion_neu_dejpg_replacement_image.jpg
Çok enteresan bir olay olmuştu.
Bir arkadaşla konuşuyorduk ..
ne hastalığı olduğu kesinleşmişti ama ben kimseye söylememiştim
Dedim denge mi kaybediyorum , yorgun hissediyorum , bacaklarım kasılıyor.
Bana dediki ben senin hastalaığını biliyorum ..
dedi sende MS var
Bende şaşırdım nereden biliyorsun
Bana dediki aynı hastalık bendede var..
Acayip şaşırmıştım
Birbey 3.1
29 Eylül 2024, 22:05
Bir bayan iş arkadaşım var. Bu kendisi MS hastası olunca motive olup Heilpraktiker studieren yapıyor. Bu diyorki hep, vücutda ters birşey giden varsa hep bağırsakdan kaynaklanır. Yani iyi mikropların az olması. Bu Alman olmasına rağmen Türkiye'de bir doktor buluyor ve başka yakın bir tanıdığından dıskı nakli oluyor. Güya yani iyi mikropları çoğaltacak. Oldu bir iki yıl önce. Pek işe yaramadı herhalde.
Arkadaslar ayni sekil bana,da 5 hafta reha yolu göründü. Bu 5 hafta tabiki uzun bir süre, bu süre icerisinde yanima tablet yada laptop almak istiyorum acaba bir sikinti olurmu?
Haziran
05 Ekim 2024, 18:00
Sorun olmamasi lazim ama yindede gidip bizzat yasayan Arakadaslar bizlere bu konularda Bilgi verirlerse sevinirim.
Örnegin yanimizda ne götürebiliyoruz ne götüremiyoruz?
Hafta sonlari cikmak varmi yoksa Orda kalmak mecburmu?
Odalar einzelmi yoksa Einzelzimmer icin ekstra ödeme mi yapilmasi gerek?
Bunu gitemeden mi ordami hallediyoruz?
Internet baglantisi oluyormu yoksa satin almamiz mi gerek?
Yani bildiginiz yasadiginiz konularda bizlere bilgi verirseniz seviniriz!!
Kenank67
05 Ekim 2024, 18:36
Merhabalar
Bende nasip olursa 05.11 tarihinde 3 haftalığına Kur'a gidiyorum.
Ben bir kaç yıl önce gitmiştim,
Yanımda hem Tablet hem PlayStation götürmüştüm ve sorun olmadı. Hatta Amazon firestick vardı yanımda.
Hafta sonları eve gitmek sadece Doktor izniyle oluyor.
Ama seni kimse arayıp sormuyor :)
Sadece mutfağa söylemen lazım, ben dışarda yemek yiyeceğim diye.
Benim kaldığım yerde interne vardı. Ama maalesef wlan uzakta olduğu için iyi çekmiyordu
Ustalar siz bilirsiniz ama unutmayinki oranin tuzaklari vitmez .sayet emekli olmak icin gidiyorsaniz rehayi hotel gibi kullanmayin..tek oda olayinda kalabaliksa biraz zor ama biraz aglarsaniz size tek oda verirler..
Uzun zaman once arkadasda coklu odaya dusunce benim ne yaptigimdan haberim yok,yanimdakilere zarar veririm keserim bilmem demis,doki de senden korkmamizmi lazim demis..
Tek odayi kapmis..
Internet
Televizyon
Tek oda
Yun yatak ve kuş tüyü yataklari..
Kahvaltida balli süt ve brötchen;)
Ne guzel..
Ustalar siz bilirsiniz ama unutmayinki oranin tuzaklari vitmez .sayet emekli olmak icin gidiyorsaniz rehayi hotel gibi kullanmayin..tek oda olayinda kalabaliksa biraz zor ama biraz aglarsaniz size tek oda verirler..
Uzun zaman once arkadasda coklu odaya dusunce benim ne yaptigimdan haberim yok,yanimdakilere zarar veririm keserim bilmem demis,doki de senden korkmamizmi lazim demis..
Tek odayi kapmis..
Internet
Televizyon
Tek oda
Ne guzel..
Hakli olabilirsin usta, eglenmek amacli degilde maksat dis dünya ile baglantimizi kesmemek.
Haziran
06 Ekim 2024, 10:32
Tek odayi kapmis..
Internet
Televizyon
Tek oda
Ne guzel..
Tamam'da Webci simdi REHA'ya gidecegiz bizim Rentenkassede ne birikmis ise gidecek ondan haberin varmi?
Benim su an Rentenkassede 124.000 € kendi ödedigim anteil var.
Bu 3-5 haftalik kur icin gidecek.Hic yoktan Einzelzimmer vermelerinde beklerdim yani.
Birde xedox arkadasin dedigi gibi kendi odanda olursan privat zamanlarinda ne yaptigini kimse görmez
Ok dostlar yani ben hicbirini yapmayin demiyorum..
Size her sunulan komfort ve luxe dikkat edin diyorum..
Herkes kendi bilir..sizin rentekassede birikmis hesabiniza kimse bakmaz tabiki haklisin..
Benden bukadar..
Belki ben abartiyorum..
Arkadaslar ayni sekil bana,da 5 hafta reha yolu göründü. Bu 5 hafta tabiki uzun bir süre, bu süre icerisinde yanima tablet yada laptop almak istiyorum acaba bir sikinti olurmu?
yok sorun olmaz
Yaninda mangal filanda getir hafta sonlari hava iyi olunca Mangal yaparsin
murat39
07 Ekim 2024, 19:21
Arkadaslar Reha Psychiatrie bir konuysa cok dikkat etmeniz gerekir.Her hareketiniz davranisiniz gözlem altindadir.
Ortopedik veya buna benzer ise tablet gibi götürülebilinir.
Emeklilik parasinin Türkiyeden cekme konusuna gelinca.??? Buradan emekli olmak istiyorsaniz veya sagliginiz önemliyse Reha lazimdir.
Hangimiz rest cekip temelli Türkiye ye gidebiliriz.Burayi haklari öldürüp 2 sene sonra kendi ödedigin parayi cekmek ??? 50% devlete kaliyor geriye senin ödedigin de alsan ne kadar faydasi olur.?
Veya ortalama 50 yas lardayiz Bordlarda ki arkadaslar, buradan emekli olmak daha avantajli olur.
(Herkes kendi bilir ama para cekme isi mantikli olmaz). Cogumuzun cocuklari burada baglantilar burada.
yok sorun olmaz
Bu iyiymiş smilie_ban_005
Arkadaslar Reha Psychiatrie bir konuysa cok dikkat etmeniz gerekir.Her hareketiniz davranisiniz gözlem altindadir.
Ortopedik veya buna benzer ise tablet gibi götürülebilinir.
Emeklilik parasinin Türkiyeden cekme konusuna gelinca.??? Buradan emekli olmak istiyorsaniz veya sagliginiz önemliyse Reha lazimdir.
Hangimiz rest cekip temelli Türkiye ye gidebiliriz.Burayi haklari öldürüp 2 sene sonra kendi ödedigin parayi cekmek ??? 50% devlete kaliyor geriye senin ödedigin de alsan ne kadar faydasi olur.?
Veya ortalama 50 yas lardayiz Bordlarda ki arkadaslar, buradan emekli olmak daha avantajli olur.
(Herkes kendi bilir ama para cekme isi mantikli olmaz). Cogumuzun cocuklari burada baglantilar burada.
Gözlem konusunda haklısın .. Benim hanım 3 sene önce psikolojik rahatsizliktan gitti
Hatta giderken tembihledim sakın ha göz önüne fazla çıkma diye
Benimki ne yapmış ? Kim gezmeye gitmek istiyor benimki ilk önde şunu kim yapmak istiyor benimki yine ilk önde
Reha raporda gayet aktif bütün aktiveleri yaptı yazıyordu
70li 80 li senelerde sigorta parasını çok çekenler çok oldu şimdi hepsi binbir pişmanlar
çoğunun Almanya dan emekli olma zamanı geldi ama primleri çektikleri için elleri boş kaldı.
Tanıdıklarım var keşke çekmeseydik diyorlar şimdi fakirliğin alt kümesinde oynuyorlar
gerçekten 80-90-100 bin € hiç bir şey değil
eğer yatırım yapıp o para gelir getirecekse amenna ama büyüklerimiz ne demişler
Hazıra dağ dayanmaz .. Ben 2004 senesinde fabrika kapandı paralı çıkış verdiler
30-40 bin Euro 3-4 sene dayandı.. Yine diğer başka bir firmadan 12bin € aldım oda gitti ..
İlk zamanlar büyük para görünüyor ama akmadıktan sonra bir yerde oda tükeniyor
Haziran
07 Ekim 2024, 23:15
Arkadaslar ben Rentenkasseye ödedigim parayi cekip gidecegim demiyorum.
Benim demek istedigim Bu kadar Paraya elvada diyiecegiz hic yoktan bir Einzelzimmer dahi vermiyorlarmi diye sordum.
Bende biliyorum burdan Emekli parasini cekip 3-5 sene sonra metelige kursun atilacagini.
Bende tavsiye etmem kimseye, hele hele Türkiye Ekonomisi bu durumdayken.
yok sorun olmaz
Mangal,a müsade ediyorlarsa sikinti yok, onuda yapariz. Maksat eglence olsun. Siz bana mangal yaparken hangi baharati koyacagimi degilde, 40% üzerine bir 10% nasil yaparim onu anlatin biliyorsaniz.
Mangal,a müsade ediyorlarsa sikinti yok, onuda yapariz. Maksat eglence olsun. Siz bana mangal yaparken hangi baharati koyacagimi degilde, 40% üzerine bir 10% nasil yaparim onu anlatin biliyorsaniz.
Saka oldugunu anladigin iyi oldu
Aga laptopu filan birak,sen oraya hasta oldugun icin gidiyorsun,)Güya)Hasta olan insanin Reha da lap top veya baska seylerle ugrasmasi sacma
Hasta olsan bile inandirici gelmez ordaki Doktorlara
40% olayi Versorgungsamt dan yapiliyor
Ben bu sene 30% den 40% cikarttim.ondan sonra 50% icin ugrasdim.Red geldi
itiraz ettim
yine Red geldi
Bana Mahkeme yolu acik Mahkemeye gidebilirsin dediler
Mahkeme icin para ödenmiyor ama be yine de fazla ugrasmamak icin o yola basvurmadim,% Finanzamt icin yükseltme istedim(Lohnsteuer olayi)
30.40,50 % Almissin Behindertenschein alsanda,O behindertenschein,de herhangi bir HARF olmazssa zaten bir seye yaramiyor
Birbey 3.1
08 Ekim 2024, 16:15
Reha'ya Laptop götürmek, tablet götürmekde sorun yokdur.
Reha 12 saat terapie demek değildir. Reha rejenerasyon ve dinlenmek dahil. Hiç bir mahsuru yoktur bir insanın akşamları odası çekilmesi ve tablet, Notebook gibi şeyler ile ilgilenmesi.
Birbey 3.1
08 Ekim 2024, 16:17
Benim demek istedigim Bu kadar Paraya elvada diyiecegiz hic yoktan bir Einzelzimmer dahi vermiyorlarmi diye sordum.
Bende biliyorum burdan Emekli parasini cekip 3-5 sene sonra metelige kursun atilacagini.
Rehakliniki seçebiliyorsun. Sana 4 tane reha klinik öneriliyor. Hangisi Einzelzimmer veriyor ara sor. Çoğu zaman piskolojik ve kalp rahatsızlıklarda Einzelzimmer verilmiyor. Buda gayet mantıklı.
Saka oldugunu anladigin iyi oldu
Aga laptopu filan birak,sen oraya hasta oldugun icin gidiyorsun,)Güya)Hasta olan insanin Reha da lap top veya baska seylerle ugrasmasi sacma
Hasta olsan bile inandirici gelmez ordaki Doktorlara
40% olayi Versorgungsamt dan yapiliyor
Ben bu sene 30% den 40% cikarttim.ondan sonra 50% icin ugrasdim.Red geldi
itiraz ettim
yine Red geldi
Bana Mahkeme yolu acik Mahkemeye gidebilirsin dediler
Mahkeme icin para ödenmiyor ama be yine de fazla ugrasmamak icin o yola basvurmadim,% Finanzamt icin yükseltme istedim(Lohnsteuer olayi)
30.40,50 % Almissin Behindertenschein alsanda,O behindertenschein,de herhangi bir HARF olmazssa zaten bir seye yaramiyor
Aslinda haklisin o yüzden bende burada tecrübesi olan arkadaslar vardir diye sordum. benim derdim emekli olmak degilde 50%, en azindan kesinti olmadan bir kac sene erken emeklilik.Benimde 40% var cok urastim ama bir türlü vermediler mahkemeye verdim Bana mahkemeden red geldi.
Haziran kardes biraz önce gidecegim yeri arayip sordum, onlarda sadece Einzelzimmer varmis, sorun yapmaniza gerek yok dediler.
Haziran
09 Ekim 2024, 10:24
Haziran kardes biraz önce gidecegim yeri arayip sordum, onlarda sadece Einzelzimmer varmis, sorun yapmaniza gerek yok dediler.
Insallah banada öyle bir yer cikar.
Ben daha yeni Antragi gönderdim bakalim neresi cikacak?
Tesekkürler
Birde neden 40% GdB'yi sana 50% yapamdilar?
Sen Mahkemeye Avukat ilemi gittin? Yanlizmi?
Ayni seyi bende yasadim 2018 yilinda.Benimde 40% vardi, Avukat tuttum Avukat Mahkemeye basvurdu.
Sonra Mahkeme beni Rheuma üzerinede tecrübeli bir Gutachtene gönderdi.
Gutachten ölctü bicti, Kagitlarima bakti ve 50% verilmesi yönünde Rapor verdi.Yani demek istedigim seni bir Gutachtene falan göndermeleri gerekirdi.Olmaydiysa Avukatin iyi degilmis ozaman.
Tesekkürler
Ayni seyi bende yasadim 2018 yilinda.Benimde 40% vardi, Avukat tuttum Avukat Mahkemeye basvurdu.
Gutachten ölctü bicti, Kagitlarima bakti ve 50% verilmesi yönünde Rapor verdi.Yani demek istedigim seni bir Gutachtene falan göndermeleri gerekirdi.Olmaydiysa Avukatin iyi degilmis ozaman.
Önce gideceğin yer belli olsun? Genellikle herşey tamam olunca 2-3 hafta içinde belli oluyor
Bana bir haber gelmeyince LVA Service telefonu aradım aradım eksik evrak varmış. Gönderince 2 hafta içinde geldi
her şehirde ve bağlı olduğun LVA nın Service Telefonu var.
Bazen çok uzun bekliyorsun Belki 30-40 dakika telefonu açık bıraktım
Ben daha dün aradım "Übergangsgeld" için herhangi bir eksik evrak varmı diye. Herşey tamam dediler
Antrag yaparken 3 Reha yerini yazdım bana bambaşka bir yerden çıktı (tabiki hastalığına ve boş yere göre değişebilir) (aynı şirkete ait 13 kur yeri bulunmakta)
162 odası mevcut
https://clinicfiles.rehakliniken.de/11680/images/addi-Patientenzimmer.jpg
Tesekkürler
Evet bende avukat yoluyla mahkemeye basvurdum, beni Gutachten,a yolladi ama bir türlü 50% alamadim. Gutachten lanet bir insandi.
Bu lanet insanlari bilerek oraya koyuyorlar..hele karsisindaki bir yabanciyda daha da lanetlesiyor..
Bir tane çak agzimada dişlerimi elime vermis ol der gibi bir halleri var..
Aynen katılıyorum yazdiklarina,bence Türklere yapiyorlar yabancilara degil,baksana ukrainadan gelenlere nasil bakiyorlar..sanki onlar kalkindirdi almanyanin ekonomisini......ukrainalilar ne ödedi ne yatirdi sozial sikortalara boşversene sanki biz Türkler anlamiyoruz essegiz ya valla herşey ortada bize nasil baktiklari yani hangi gözle neyse yazsam sayfa almaz
Bunlar oncedende yazdigim gibi osi almanlar..bunlarda dogu avrupa sevgisi var,bu yuzden ukraynalilara ayricalik var..
Wesiler bunlarin anca ayakkabilarini baglar cunku bunlarda kandirildi ve birazda gerizekalilastirildi,,ilk adim parayi cebe atan,almanyayi satan,turk gelini oldugu halde turkluk dusmani yapan helmud kohl le basladi16 yil milletin anasini aglatti,kimse diktator diyemedi,ardindan merkelle doruga yukseldi...merkelde medya da parlatildi ve cici kiz rolunde millete satildi,, zavalli almanlar baslarina gelecekten habersiz herseye alkis tuttu..fransada italyada millet tekerek yakarken bunlar;biram bugun varya bana yeter,yarin yenisini alirim diyerek gigini cikarmadi...suanda afd nin onunu acan kafada bu kafa..
Bunlari ulu orta yassan alman vatandasligin olan aninda gider,olacak olanada izin vermezler..
Konu gene reha dokiden osilere sicradi..
Yani plan ve hainlik sadece bizde yok..
Evet bende avukat yoluyla mahkemeye basvurdum, beni Gutachten,a yolladi ama bir türlü 50% alamadim. Gutachten lanet bir insandi.
Bir kac mesaj üstte yazdim bende alamadim diye
Adiler Mahkemeye git diye yazmislar bide mektuba :D :D :D
Cünkü Mahkemede,de Engel olacaklar ve kaybedicem davayi
Bu Domuzlardan 1 euro koparsak bile kardir
Bu Memlekette
% Alabilen alsin,20% baslarsiniz 40% kadar yolu var.sansiniz yagver giderse 50% alabilirsiniz
fantoma
11 Ekim 2024, 16:50
https://www.resimupload.org/images/2024/10/11/Screenshot-2024-10-11-at-16-34-52-TEST---Yeni-Konu-ac.png
Allah tüm hastalarımıza, Bedensel ve Ruhsal dert çekenlerimize acil şifalar versin.
Sanada hOrOz arkadaşım.
Amin...
Biz bir peygamber degiliz,,evliyada degiliz..aldigin nefesi birak su icerken bile bismillah demeyen ise yaramazlariz..eyup peygamber bile bir namaz esnasinda gozunu secdeden ayirip ogluna baktigi icin cezaya captirilip agir hastalikla imtihan olurken, artik hastalik dile vurup zikir korkusu yasarken, yukardaki dua sayesinde affedilirken,ayak uzerinde 99 yalan uyduran ,haram yiyen bizlerin hangi duasi kabul olacak..herzaman ilk itikat lazim,,itikati bozuk kendi putuna tapan,ALLAH i putlariyla beraber anan adama anca gokten kemik yagar..
https://www.resimupload.org/images/2024/10/11/Screenshot-2024-10-11-at-16-34-52-TEST---Yeni-Konu-ac.png
Allah tüm hastalarımıza, Bedensel ve Ruhsal dert çekenlerimize acil şifalar versin.
Sanada hOrOz arkadaşım.
Amin...
simdi forumdaki hastalarin hepsi yarin sabaha iyilesir insallah ;) ;) ;)
fantoma
12 Ekim 2024, 03:14
simdi forumdaki hastalarin hepsi yarin sabaha iyilesir insallah ;) ;) ;)
Dalgamı geçiyorsun,mizahmı yapıyorsun anlamadım.
Sağlıklı olmak ne büyük bir nimet, değil mi?
Ama dert bir kez kapıyı çalınca, hayat bambaşka bir hal alıyor.
O zaman belki beni daha iyi anlayabilirsin.
Şifa bazen beklenmedik yerlerden gelir, önemli olan umudu canlı tutmak.
Tıpkı kafesteki bir kuş gibi, umudumuzu bırakmamak gerek.
Çünkü hayat sürprizlerle dolu."
Dalgamı geçiyorsun,mizahmı yapıyorsun anlamadım.
Sağlıklı olmak ne büyük bir nimet, değil mi?
O zaman belki beni daha iyi anlayabilirsin.
Şifa bazen beklenmedik yerlerden gelir, önemli olan umudu canlı tutmak.
Tıpkı kafesteki bir kuş gibi, umudumuzu bırakmamak gerek.
Çünkü hayat sürprizlerle dolu."
Herkesin Inanci ve Dini kendine
yazdigimi istedigin gibi anla
Bak ne güzel yazmissin
Aynen öyle oluyor
Sen o zaman Duami ediyorsun yoksa Hemen Doktor veya Hasteneyemi kosuyorsun ?
Inanc ve Tip
Araya hastallik veya ölüm girdigi zaman karsilistirilmazsa iyi olur
Hersey insallah Masallah ile olsaydi,Arabistanda bile TIP diye bir sey olmazdi
yine yazindan alinti ile cevabi sonlayim
hayat sürprizlerle dolu
Aynen öyle. kim ne zaman ölecegini ve nerde ölcegini bilemez
Simdi burda fantoma ustayi da yerden yere vurmayalim..insanlarin gosterilen dogru yolda ne cacik yedikleri kendilerini baglar..bizim insanimiz malesef ayrani yok icmeye dörtnala kosar ....
O yuzden toplumun nefes alan cigerleri söküldüyse temiz havada faydetmez..
Insanlara dogru yolu en azindan gostereceksin,sen hatirlatmakla yukumlusun,herkes yolunu cizmis zaten..
Insanlara herseyi öcü gosterdiler..
Insanlar utanmadan uygunsuz ortamlarda yerlerde ve zamanlarda ALLAH vardir,yokdur diyecek edepsizligini yapabiliyor,,birakin haşa yoklugunu varligini bile tartismak curedinde bulunabiliyor,,bir musluman ALLAH in varligini ispata girismez,,kendi varligi ve baskalarinin hergun yok olusu,kainat ,kendi basina bir kuran buna ispattir,kur ani bile anlamayan insan kuranin kime hitab ettiginden haberi yok,,kuran ALLAH in ispatina degil insanliga hitap ediyor..
Yani fantoma usta bilerek veya farkina varmayarak iyi bir sey yapti,bir peygamberin duasindan bahsetti,herkesede okuyun sifa bulacaksiniz demedi,,itikadi kaymis toplumlara bu dualar islemez..
Unutmayin,insanlara domuz eti gibi yasaklanmis bir pis hayvanin eti yedirilen bir toplumun icinde yasiyoruz,,
Rabbimiz Istese domuz hic var olmayabilirdi,yasak bir hayvani,etinin yenmesi haramken,niye bu hayvan yaratilmis olsun??
Konu beya dahilmis;)
Simdi burda fantoma ustayi da yerden yere vurmayalim..
öyle bir sey olamaz zaten,Medeni insanlar gibi düsüncemizi yazdik
Alti üstü burda yazan 10 kisi var veya yokuz,böyle seyler icin tartisip kalp kirmaya gerek yok
Haziran
12 Ekim 2024, 16:39
Arkadaslar konu amacindan cikmasin.Sakin olalim.
Neyse simdi size bir soru sorayim. Bana bugün Rentenversicherund'dan yazi geldi.
30.09.2024 Tarihinde REHA icin basvurdum hatta Ev doktoruna doldurmasi icin verdigim S051 Formunu Ev doktorum hala göndermedi bende henüz DRV'ye göndermedim.
Ama Bana 1 tane REHA adresi göstermisler ve aynen söyle yaziyor:
Wir freuen Uns, Ihnen auf den Antrag vom 30.09.2024 eine ganztägig ambulante Leistung zur medizinischen Rehabilation bewelligen zu können.
Die Leistung dauert 5 Wochen und wird in folgender Rehabilitationseinrichtung durchgeführt.
ve altinda 1 Tane REHA Adresi var.
Simdi bu benim REHA nin okaylandiginimi gösteriyor?
Hani 3 ay falan sürüyor denmisti?
Simdi bu verilen Adres ile baglanti kurup Termin mi yapacagim?
Izlemem gereken yol ne? Yada onlar burdan Termin yapip bildireceklermi bana?
Bu kadar kisa sürede gelen bu Yazi normalmi?
Ben 3 ay falan gelmez diye bekliyordum. Daha Ev doktorumdan alip göndermem gereken S051 kagidi eksik.
Bu ne hiz?
Sana ambulant vermisler..gelip gitme hergun olmasi lazim..sen dokiden kagidi alacaksin orayi ya arayacaksin yada gidip termin alacaksin,yada dokin senin icin anmelden yapar..ambulant bole uzak olsa araman yeterli.,,ben tam olarak ne goturmustum hatirlamiyorum.. oraya gideceksin..
Haziran
12 Ekim 2024, 17:53
Sana ambulant vermisler..gelip gitme hergun olmasi lazim..sen dokiden kagidi alacaksin orayi ya arayacaksin yada gidip termin alacaksin,yada dokin senin icin anmelden yapar..ambulant bole uzak olsa araman yeterli.,,ben tam olarak ne goturmustum hatirlamiyorum.. oraya gideceksin..
@webci dostum,
aslinda Ambulant istemeistim ama neyse, hemde kaldigim sehirde Münchende vermisler.
Ama tabiki burasi kabul etmeyebilirde.
Simdi benmi bu REHA merkezi ile iletisime gecip Termin yapacagim?
Yazida söyle birsey geciyor, Den Aufnahmentermin wird ihnen die Rehabilitionseinrichtung mitteilen.
Tamam usta onlar rehaya seni bildirmis ve belki anmelden yapmislar..tabi sen isi uzatma babinda sebepler gosterip hemen gitmen gerekmez,termini uzatirsin,ama bitir bosver,sen bilirsin,ayrica gelip gitme meselelerinide konusursun,kendim gelemen,kimse yok gibi..belki taxiylede izin verebilirler,bana ambulant verdiklerinde ben dokiye dedim istemiyorum,ambulant olmasin..
Simdi onlar sana yazi yazar bekle bakalim..
Haziran
12 Ekim 2024, 18:34
Aynen Ustam gidecegim karar verdim dönüs yok artik.
Beni sadece sasirtan cok Hizli olmasi.
@Horoz usta falan bayagi uzun süredir bekliyor, bende öyle olur sandim.
Hayirlisi artik!
Usta bu isler termine bakar,,demek gidecegin yerde hastalar saliverilmis,sonrakilerede yer acilmis..
Sanslisin..
Terminler Reha nın yoğunluğuna ve kapasitesine bağlı.
Ambulant olunca demekki boş yer varmış.
Benimkinin uzun sürmesi birazcıkta bir imzanın eksik olmasında kaynaklandı.
Eğer Web sitesi üzerinden bakarsan hangi Rehanın bekleme süresi ne kadar görebilirsin.
Yakınlarında böyle bir Reha kuruluşu varsa ve müsaitlerse hemen Termin olabilir.
Bir öneri Reha ya giderken ne kadar rapor, MRT ve diğer raporları götürün.
Benim ilk günde girişte hemşire kız yanlışlık yaptı.
Ben MS için Reha ya gitmiştim o kaza üzerine yazmış.
Sonra ilk günde sorumlu doktora anlattım. Giriş kayıtlarını değiştirdi.
Bugün ikinci gün Reha planını verecekler
Haziran
16 Ekim 2024, 10:09
Horoz sen basladin mi Rehaya?
Haydi hayirlisi insallah!
Benim REHA basvuru kagitlarimda Enzündlichen Gelenke Rheuma, Wirbelgleit, Depression olarak yazmistim.
Dün Psikologumda Terminim vardi, ona söyledim Internetten bakti bu beni göndercekleri REHA hem Ortopedik hemde Psikolejik destek sunan Psychosomatik bir yermis.
Bir öneri Reha ya giderken ne kadar rapor, MRT ve diğer raporları götürün.
Bende bu soruyu geciriyordum aklimdan.
Tüm eski Filmleri,MRT'leri ve Doktor Raporlarini yanima alayim yani? Bu bilgi iyi oldu.
Peki kullandigimiz ilaclar?? Ben günlük gidip gelecegim icin götürsem mi acaba?
Neyse Horoz Usta hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun.
Tekrardan Gecmis olsun!
Ilaclarini orada verirler,bence goturmeye gerek yok..
Haziran
16 Ekim 2024, 21:21
Aufnahme Termini belli olsun gidip konusacagim. Reha merkezi yakinimda zaten
Neler getirmem gerek gibi v.s ?
Birbey 3.1
16 Ekim 2024, 22:08
Boşuna gitme. Sana zaten o hastaneden Fragebogen ve Merkblatt geliyor neler getirmen gerektiğine dair. Ne ilk hastasın, nede son hasta maalesef. Hepsi düşünülmüş.
İlaçlar reha klinik veriyor. Sadece yanında ilk günler için görürmen gerekiyor, çünkü hazırlamaları 1-2 gün sürüyor.
Barada rehada başka bir rahatsızlığını olursa sakın kendi başınıza çıkıp başka doktora gitmeyin. Sonradan Krankenkasse ve Rehaklinik ile sorun yaşarsınız.
Haziran
16 Ekim 2024, 22:56
Benim her 2 haftada kendi yaptigim fertige Spritze var entzündliche Rheuma'ya karsi.
Ve bu Spritze bayagi Pahali.
Gerci bu iyneyi Ambulante oldugum icin evdede vurabilirim ama ben REHA'ninda bilmesini isterim.
Ilk gün yanimda götüreyim mi?
Yoksa onuda orada tedarik ederler mi?
Ambulante REHA oldugu icin durum bende farkli, cünkü kullandigim ilaclari evde'de kullanalabilirim.
Am bu seferde REHA'da hic ilac kullanmiyormusum gibi olacak.
Bu ilaclari sadece söylemem yeterli olacak mi?
Evet Reha da bir hafta geçti.
2-3 bayan dışında hiç bir Türk yok. Zaten kasabada fazla Türk yok ama bir Ditib camileri, iki dönerci var.
Kendim arabamla geldim geliş gidiş masraflarını LVA km başına 130€ˆ ödüyor.
İlk gün giriş işlemlerini yaptım bana haftalık tedavi proğramını verdiler.
Sabah kahvaltı, öğlen sıcak yemek akşama da salata filan. Haftası proğram yok istediğin yere gidebilirsin.
İlk gün kayıt yaparken yanlışlık yapmışlar. Benim esas hastalığımdan geçirdiğim kazayı yazmışlar.
Sonra kısım doktoru geldi benim rahatsızlığımı yanlış yazmışlar. Doktorda bende o na şaştım dedi. Neyse sonra düzelti. Tedavi proğramını hastalığıma göre yazdı.
Reha da İnternet var ama hızlı isteyenhızlı giriş alabiliyor.
Park yeri ücretli 22€ haftalık ama 10 dakika ilerde Camping yeri var orada bedava açık Park yeri var.
Verilen plana göre tedaviler gidiyorum.
Ama yapılan tedaviler herhangi bir Fizik Tedavi uygulayan bir yerde yapılabilinir.
Ama emekli olmak için bunların raporu gerek.
Yarın Sigorta dan konuşmaya gelecekler.
İlerki günlerde bilgi aktarırım.
Şunuda söyleyeyim müthiş can sıkıcı Laptop ve Tabletinizi getirin
Haziran
01 Aralık 2024, 15:38
editlendi...!
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.