Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite baslayacak icin bilgi ?
Komando
18 Temmuz 2024, 10:38
slm arkadaslar ,
benim gibi bircok arkadasinda basindan gectigini düsünüyorum.
kizim bu yil Fach Abi bitirdi ve üniversiteye baslayacak allahin izniyle.
sonuc Fach Abi olunca tabi kisitlaniyor yapmak istedikleri . Secim konusunda kendi kararini almasini söyledim ve destekleyecegimi acikladim.
Secim konusunda yardimci olacak yol gösterecek olan devlet kurumlari yada baska kurumlar, üniversitelerin güvenilir personelleri varmi ?
Basindan gecenler yol gösterirse sevinirdim.
saygilar
.onur
18 Temmuz 2024, 12:45
Benim kızım da bu yıl üniversiteye başlayacak Aachen Üniversitesine yazıldı yalnız şimdi Praktikum yaptığına dair belge istiyorlar şimdilik bir yer bulamadık devletin bu konuda yardımı oluyormu bilmiyorum
Komando
18 Temmuz 2024, 23:54
@.onur
Praktikum ne icin usta ?
hOrOz
19 Temmuz 2024, 08:40
Benim kızım da bu yıl üniversiteye başlayacak Aachen Üniversitesine yazıldı yalnız şimdi Praktikum yaptığına dair belge istiyorlar şimdilik bir yer bulamadık devletin bu konuda yardımı oluyormu bilmiyorum
Demek bizim Aachen a gelecek.
Üniversite çevresinde ev bulmanız epey zor olur daha yakın ilçelerden bulunabilir..
Otobüs ve tren bağlantısı fena değil
Burası küçük bir sınır üniversite şehri. Üniversiten otobüsle
10dak. Hollanda ya 30dak. Belçika ya.
Benim oğlanda Aachen da üniversiteyi bitirdi
Tam pandemi sürecine girince biraz karışık oldu.
Ama şimdi oturduğumuz ilçe hastanesinde hastane yönetimi için Ausbildung yapıyor.
Bence illa üniversite bitirmek değil bir meslek öğrenmeleri daha akıllıca.
https://i.ibb.co/Lz1N1qc/Unbenannt.png
.onur
21 Temmuz 2024, 23:17
İlk hesapta kölnden trenle gelip gidecek sonra bakarız
.onur
21 Temmuz 2024, 23:19
@.onur
Praktikum ne icin usta ?
Ne üzerine okuyacaksa onun üzerine iki üç ay Praktikum yapmasi gerekiyor
Komando
21 Temmuz 2024, 23:59
anladim .
tsk ler
akbaba
22 Temmuz 2024, 02:20
Benim iki çocuğum üniversiteyi bitirip master yaptılar
bence önce çocuğunuzun ne istediğini tam anlamaya çalışın, çocuğunuz kendi yapısına uygun bir bölüme gitsin. mesala fen dersleri, matematik-fizik gibi dersleri kuvvetli bir öğrenci, hukuk-öğretmenlik gibi bölümlere değil mühendislik gibi fen dersleri ağırlıklı bölümlere gitmeli. aynı şekilde hukuk okuyanlar mühendislikde başarılı olamaz
Oğlum küçüklüğünden beri Businessman olacağım derdi, dual studium ile işletme okudu, üstüne ingiltere'de master yaptı ve Amazon'da çalışıyor
Kızım önce Goethe üniversitesinde 3 semester okudu, sonra o bölümün kendine göre olmadığını söyledi ve Wirtschaftsrecht okumak istediğini söyledi,oysaki o bölümü kızımız kendisi istemişti, anlayışla karşıladık ve çok zor olan okulu hiç semester kaybetmeden bitirdi çok şükür, şimdi isveç'de master yapıyor.
sizin çocuğunuzun hangi bölüme gidebileceğini sizin kadar iyi kimse bilemez, kızınız hangi derslerde başarılı? kendini hangi meslekte daha mutlu hissediyor? buna siz karar vereceksiniz ve doğru bir meslek seçimi yapacaksınız
ha diyorsaniz ki, mesala fen derslerini seviyor ve mühendislik gibi bölümler okumak istiyor ama hangisine karar veremiyor, elektrik mühendisligi mi? makina mühendisligi mi? böyle durumlarda hangi meslegin geleceği iyi, hangi meslekte iş bulma-kariyer yapma imkanları var onlara bakmak lazım. ChatGPT gibi yapay zeka ürünleri geliştikçe çoğu meslek zamanla bitecek. birde çocukların bazıları kariyer yapmak istemiyor, Stadt'a girip nispeten az para kazanıp, özel hayatına daha önem vermek istiyor, bunların hepsini değerlendirmek gerek.
Eğer Dual Studium yapmak isterse çok tavsiye ederim, birde büyük bir firmada, DeutscheBahn gibi mesala Dual Studium yaparsa, okul bitince işide hazır olur.
Allah yardımcınız olsun, lütfen çocukları yalnız bırakmayın, her zaman yanlarında olun, unutmayın hayatta en büyük yatırımımız çocuklarımız inşallah
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.