Orijinalini görmek için tıklayınız : Dövizli askerlik; ne zaman kaçak olunuyor
MC6788
17 Temmuz 2024, 14:04
Selamlar,
Dövizli askerliği Türkiyeye giriş cikista sikinti olmaması icin hangi yasa doldurmamamiz lazım?
Mesela ben 1988'liyim, TR girişimi cikista sikinti olur mu?
Arakdas 1985'li, onda sikinti olur mu?
Askerliği uzattık elbette, 38 yaşına kadar.
Ben 38 degilim, ama bilgi icin sormak istedim.
Zamamninda maksimum ne kadar uzatıyorlarsa o kadar uzattık.
38 dolduktan sonra mı kaçak olunuyor, yoksa 38 girince mi?
Teşekkürler
Iyi günler
hOrOz
17 Temmuz 2024, 14:34
Selamlar,
Dövizli askerliği Türkiyeye giriş cikista sikinti olmaması icin hangi yasa doldurmamamiz lazım?
Mesela ben 1988'liyim, TR girişimi cikista sikinti olur mu?
Arakdas 1985'li, onda sikinti olur mu?
Askerliği uzattık elbette, 38 yaşına kadar.
Ben 38 degilim, ama bilgi icin sormak istedim.
Zamamninda maksimum ne kadar uzatıyorlarsa o kadar uzattık.
38 dolduktan sonra mı kaçak olunuyor, yoksa 38 girince mi?
Teşekkürler
Iyi günler
38 yaşını doldurunca mesela 2024 38 yaşına girdin 31.12.2024 sine kadar geçerli
Eğer uzattıysanız kaçak olmuyor bakaya deniyor.
Bu avukatın Avukat Şerif Yılmaz youtube da açıklayacı bir sürü video su var
https://www.youtube.com/watch?v=1m6WU6u5dYg
MC6788
17 Temmuz 2024, 14:37
38 yaşını doldurunca mesela 2024 38 yaşına girdin 31.12.2024 sine kadar geçerli
Eğer uzattıysanız kaçak olmuyor bakaya deniyor.
Bu avukatın youtube da açıklayacı bir sürü video su var
https://www.youtube.com/watch?v=1m6WU6u5dYg
Yani arkadaş kaçak olarak mı geçiyor, geçen sene 38 yaşına girdi.
Peki dövizli askerliği daha fazla uzatma imkanı var mı?
deniz2000
17 Temmuz 2024, 15:09
kardes gidersin konsolosluga ödersin 6 bin euro,yu alirsin teskereni
38 yasindan sonra uzatamazsin
MC6788
17 Temmuz 2024, 15:20
kardes gidersin konsolosluga ödersin 6 bin euro,yu alirsin teskereni
38 yasindan sonra uzatamassin
Yardım çabaların için teşekkür ederim, ama herkesin belki durumu yoktur. Konu bu değil.
Şu anda Münster için termin alınmıyor. Çağrı merkezine sordum,
dövizli askerlik bedeli belli olmadığı için termin vermiyoruz yazdı.
O nasıl olacak?
deniz2000
17 Temmuz 2024, 15:38
birkac millet vekili yurdisinda calisanlarin dövizli askerlik bedelinin yüksek oldugunu ve bunun düsürülmesini istiyor
belki düsürürler, yada daha cok yükseltirler sana belkide bu yüzden, askerlik bedeli belli deyil dediler
https://almanyadanhaberler.de/dovizle-askerlik-ucreti-5-700-euro-oldu/
bedeli 5700€, dan 6200€ cikarmislar
https://almanyadanhaberler.de/dovizle-askerlik-ucreti-6000-euroyu-gecti/
MC6788
17 Temmuz 2024, 16:33
birkac millet vekili yurdisinda calisanlarin dövizli askerlik bedelinin yüksek oldugunu ve bunun düsürülmesini istiyor
belki düsürürler, yada daha cok yükseltirler sana belkide bu yüzden, askerlik bedeli belli deyil dediler
https://almanyadanhaberler.de/dovizle-askerlik-ucreti-5-700-euro-oldu/
bedeli 5700€, dan 6200€ cikarmislar
https://almanyadanhaberler.de/dovizle-askerlik-ucreti-6000-euroyu-gecti/
Termin almadan işlem nasıl yapılacak? Çağrı merkezinde çalışan eleman neden belli değil dedi.
Resim gazetede bende yayınladı diye duydum.
hOrOz
17 Temmuz 2024, 16:49
Verilen süre dolasiya kadar yapması lazım dı
20 den 38 yaşına kadar ne yapmış .. dağda keçi mi gütmüş ?
Termin almadan işlem nasıl yapılacak? Çağrı merkezinde çalışan eleman neden belli değil dedi.
Resim gazetede bende yayınladı diye duydum.
Bedelli yeniden açıldı biliyorum
arkadaş yoklamasını yaptırmışsa süre sonuna kadar problem yok
ama o 39 yaşına girmiş sınırda askere almazlar ama kağıt kürek uğraştırırlar
Alman Vtadandaşlıgına baş vursun desem oda zor askerliğini verilen süre içinde yapamadıysa vatandaşlıktandan çıkarmazlar
Bu ne vurdum duymazlıktır ?
2 sene önce 1000€ yaptılardı .. o zaman niye yapmamış ?
Benim damatta 1000€ ken yapmadı?
Bari vakit varken Alman Vatandaşlığına geç dedim şimdi yumurta ucuna, mecburen gitti 6000€ ya bayıldı geldi
2-3 senedir Tunus munus tatile gidiyordu şimdi ödedi askerliği ödedi Türkiye ye gitti
Birbey 3.1
17 Temmuz 2024, 22:06
Yardım çabaların için teşekkür ederim, ama herkesin belki durumu yoktur. Konu bu değil.
O nasıl olacak?
Kardesim ne duymak istiyorsun? Sen bodrumda rahat güneslen, baskasi sen rahat güneslenebilsin diye sehit olsun, sen 6000 Euro para yok de.
38 yasina kadar bulamadiysa 6000 Euro bir zahmetde gelmesin Türkiye'ye.
Simdi kesin kücük Emrah filminin hayat hikayesini anlatma bana özür olarak.
Herseye buluyor bizim genclerimiz parayi, arabadan tut aklina ne gelirse tatile kadar, Iphonlara kadar, sonra durumun yok.
Ama Avrupa sampiyonasinda arabadan sarkip bayrak sallamasini biliyorlar bögüre bögüre Türk'üm diye.
Yoksa durumu unbezahlter Urlaub al ve yap 12 ay askerligini Hakkari - Cukurca'da.
:mad:
MC6788
18 Temmuz 2024, 10:53
Eskiden bu boarda soruya cevap verirlerdi, simdi hem fırça cekiyorlar hem nasihat ediyorlar.
Arkadasin durumu yok var, bir yerde güneşlenmiş, araba almış beni, seni, kimseyi bağlamaz.
Burada ne kendimi ne arkadasimi aci bir hayat hikayesi ile aklamaya calisiyorum.
Bir sorum vardi, soruma cevap verenlere teşekkürler.
Birbey 3.1
18 Temmuz 2024, 12:54
İşinize gelmedi, konudan sapmayalım demi? Kusura bakma, bağzıları gibi ucuz ve şov milliyetcisi olmadığım için sesimi kıstırmam.
nasip06
18 Temmuz 2024, 13:00
Eskiden bu boarda soruya cevap verirlerdi, simdi hem fırça cekiyorlar hem nasihat ediyorlar.
Arkadasin durumu yok var, bir yerde güneşlenmiş, araba almış beni, seni, kimseyi bağlamaz.
Burada ne kendimi ne arkadasimi aci bir hayat hikayesi ile aklamaya calisiyorum.
Bir sorum vardi, soruma cevap verenlere teşekkürler.
Haklisin kardesim var öyle bir kac vatandas boardda.Büyük ihtimal evde yada her nerdeyseler bilgisayarin basinda bekliyorlar birisi birsey sorsada biraz fircalasak diye enteresan olanda bilmedikleri hic bir konu yok her konu hakkinda bilgileri var soruyu soranin ailevi durumunu maddi manevi herseyinide biliyorlar bi bitmediniz ya birakin insanlar bildikleri konuya cevap yazsinlar her soruya atlamayin.
Söz gümüşse sükut altındır.
satturko
18 Temmuz 2024, 14:51
Konu yine yavasca Politik a ve Milliyetcilige girmeye basladi,yakin da kapatilirsa sasmam valla.
Kisa ve öz iki satir yorum eklemek istiyorum,bazi arkadaslarin yazdigi gibi maaleaef konu ya cevap yazan bir kac arkadas in yorumlari bence de cok kirici ve sagilayici,konu ile ilgisi olmayan seyleri buraya ekleyip" En büyük Milliyetci benim" gibi insanlari sagalayacak sekil de cevaplamak
benim fikrimce hic de hos degil.
Askerlik 1000 Euro oldugu zaman icin de 38 yasini geciren arkadaslar bundan yararlanamadi maalesef,öyle neden gidip 1000 Euro verip neden yapmadiniz diye insanlara firca atmadan biraz arastirmak da fayda var.
hekimoglu
18 Temmuz 2024, 19:59
Sevgili dostlar, bilmedigi konularda daha önce tecrübe edinmis arkadaslardan bilgi amacli yardim talebinde bulunan kisileri rencide edici kücük düsürücü hatta biraz daha ileri seviyeye tasiyip hainmis hissi verici yorumlardan kacinalim lütfen.
Bu sanal alemde kacimiz birbirimizi reelden taniyoruzki, nerden bilelim kim neyi hangi nedenlerle yapti yada yapamadi. Lütfen yorumlarda kirici suclayici olmadan düsüncelerimizi aktarmaya calisalim, tesekkür eder iyi forumlar dilerim :)
Birbey 3.1
18 Temmuz 2024, 21:04
Hekimoğlu temelde dediğine katılıyorum, ama burdaki arkadaşın yazdığı asıl ülkeye ve diğer insanlara karşı sözlü olmasada fili olarak terbiyesizlik.
Kibarlığında bir sınırı var.
Kendince uyanık bu iki arkadaş hem parada yırtacak, hem geri askerliği yapmadan vatandaşlığı geri almaya çalışıyor. Yani bir nevi onlardan akıllıları yok, o kadar şehit salak, o kadar gazi salak, o kadar normal veya bedelli veya dövizli yapan salak, bir bunlar akıllı! Beyler sancak'daki boya değil!
Devlet 38 yaşına kadar süre vermiş, neymis durumu olmamışmış belki. Bende yedim. Evlenirken, karı kız ilr gezerken, Audiler, BMWler, Mercedesler, denizlerde gezerken parayı buluyorlar, sonra 38 yaşına gelince durumum olmadı ama nasıl geri askerlik yapmadan vatandaş olurum diye alavere peşindeler.
İstisnalar vardır ama kaydeyi bozmaz. Eski forumda çok vardı böyle tipler. Geçerim Alman vatandaşlığa, keyfime bakarım.
Beyler ben en büyük milliyetci değilim, aslada hiç bir parti sempatizanıda değilim, ama binlerce şehit ve gazileride salak yerine koymaya izin vermem.
Tekrar söylüyorum, o bayraktaki boya değil!!!
Başkalarını keriz yerine koymanın kibarlığı olmaz, ne kadar kibar sorarsada sorsun.
webci
18 Temmuz 2024, 21:10
Zaten savas cikip bedellileri askere cagirma diye birsey sozkonusu olsa ,once karilari daha sonra bedellileri cagirirlar..burdurda yaptigin askerlikle bir sinek mo.unu dahi vuramassin..olan tr deki fakir fukaraya oluyor,asil askerligi onlar yapiyor..
hOrOz
18 Temmuz 2024, 21:18
1000 Euro'ya indiren 6661 sayılı Kanun 27 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş
Şimdi tarih 2024 yani aradan 8 koca sene geçmiş.. Şansı kaçıralı 8 sene olmuş
Başka yapacak bir şey yok ..
Ya 6 ay Türkiye de askere gidecek yada 6200 küsur euro yu odeyecek..
Artık Burdur yok oraları hep dağıttılar
Parayi yatirinca askere gitmek yok online bir kurs yapıyorsun
Onu bitirince kısa bir test var
Oradan alacağin belgeyle askerliği yapmış sayılıyorsun
Birbey 3.1
18 Temmuz 2024, 21:22
Zaten savas cikip bedellileri askere cagirma diye birsey sozkonusu olsa ,once karilari daha sonra bedellileri cagirirlar..burdurda yaptigin askerlikle bir sinek mo.unu dahi vuramassin..olan tr deki fakir fukaraya oluyor,asil askerligi onlar yapiyor..
Orası öyle. Ama devlet bir hak verniş gurbetciye ve sende kullanmışsın. Ama az veya çok vatandaşlık görevini yerine getirmişsin.
Bu iki madem durumları yokdu, 1000 Euroya düştüğünde niye yatırmadılar? 1000 Euro'dan bile kaçtılar. Durumu olmayan gitti banka banka gezdi kredi çekti ve yatırdı. Türk Finans Kurumları hatda Cumartesi bile talepleri karşılayabilmek için açıktı.
Bunlar tabiki ozaman daha misal 25 yaşında, kim öle kim kala 38 yaşına kadar durdurlar. Köşelerine çekilip susacaklarına daha milleti ve devleti keriz yerine koymanın yollarını arıyorlar burada.
Bende salakım ya.
Bu forumda benden fazla Türkiye'ye eleştiren varsa, var deyin söyleyin.
Beni eleştireceğinize, böyle bir konunun açılmasına biz nasıl izin veriyoruz diye oturup öz eleştiri yapın. Alet olmayın böylelerine.
İsterseniz beni 9 köyden kovun yine.
satturko
18 Temmuz 2024, 22:25
Yas i 38 i gecenler 1000 Euro'ya indiren 6661 sayılı Kanun 27 Ocak 2016 deki yasa dan maalesef faydalanamadi diye yazdik ama demek ki halen anlasilamamis :) olacak ki neden 1000 Euro ya düstügün de ödemediniz diyor arkadaslar halen.
atsiz77
20 Temmuz 2024, 19:08
Birbey 3.1 zamanında dövizle askerlik yapmasaydın kim bilir kaç takla atardın burda, konuyu ta nerden nereye bağladın yine…
Ta Bozkurt işaretinden düğünlerden Bayrak sallamalara kadar, büyük konuşma 2 Oğlan ( ALLAH (cc) sağlıklı Vatana Millete Hayırlı Evlatlar versin ) evladın var.
Bu jenerasyon böyle elden bi şey gelmez, keyiflerine düşkünler…
hOrOz
20 Temmuz 2024, 19:55
Yas i 38 i gecenler 1000 Euro'ya indiren 6661 sayılı Kanun 27 Ocak 2016 deki yasa dan maalesef faydalanamadi diye yazdik ama demek ki halen anlasilamamis :) olacak ki neden 1000 Euro ya düstügün de ödemediniz diyor arkadaslar halen.
Usta biz arkadşın yazdığı verdiği bilgiler ışığında yazıyoruz
Şuanda 39 yaşında olan bir kişi 8 sene önce 31 yaşındaydı ...kapiş
Konuyu kuğruğundan okuyup yorum yazmayalım
Birbey 3.1
20 Temmuz 2024, 22:30
Atsiz77, bana kalsa zaten dövizli ve bedelli askerliği kaldırırım. Fakir ile zengin ayrımı bu zaten.
Evet iki oğlum var. Artık yasa kitap ne derse o gün onu yapacağız.
Bende hiçbir zaman forumda, dövizli yapan ikinci sınıf vatandaş gibi duyamazsın. Doğru veya yanlış devlet bir kural koymuş. Yasal hakkını kullanmak kadar normal birşey yok.
Ben askerliği 3 hafta yaptím, 5000 Euro ödedim. Yaşįm 27. 38e kadar bekleseydim bende 1000 Euro'ya işi kapatabilirdim. Ama benden hiç bir yerde duyamazsın ben çok verdim o az verdi diye veryansın yaptığı. Dediğim gibi devlet o hakkı vermiş. Okadar.
Ama burdaki arkadaşın aradığı bir nevi dolandırıcılık yolu gibi birşey.
hOrOz
21 Temmuz 2024, 12:28
Anayasa Madde 72 – Vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir.
Bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir
Yani Anayasanın 72 .Maddesi kalmadıktan sonra askerlik ve bedelli kalkmaz
Bedelli askeriliğe mümkün kılan "ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir" ifadesi bedellilliğe olanak sayıyor
İlk zamanlar yurtdışında yaşayanlar için düşünülsede geçen yıllar için de Türkiye dekilere imkan verildi.
@Birbey sen düşünüyorsunki senin çocuklar Türkiye de askerlik yapacak değiller
Sen zaten Alman Vatandaşlığına başvurdun burda doğan çocuklarında zaten Alman Vatandaşı olacak.
Türkiye de askerlik o kadar zor değil 6 ay taill gibi bir şey .. operasyonlara gidenlerin çoğu sözleşmeli er
çoğu genç zaten bitmek bilmeyen üniversiteler de öğrenim görüyor
satturko
21 Temmuz 2024, 12:34
Usta biz arkadşın yazdığı verdiği bilgiler ışığında yazıyoruz
Şuanda 39 yaşında olan bir kişi 8 sene önce 31 yaşındaydı ...kapiş
Konuyu kuğruğundan okuyup yorum yazmayalım
horoz usta arkadas yazmis ya 1000 euro ya düstügün de neden ödemediniz diye,ben ona cevap olarak yazdim.
Konuyu kuyrugun dan filan okudugum yok!!Bilincsoz sekil de konuya cevap veren arkadaslar a yaz lütfen bu cevabi neden 1000 Euro ya düstügün de ödemedinit diye israr edenler e
Birbey 3.1
21 Temmuz 2024, 22:19
Anlayan beni anladı. Kimsede beni sevsin diye bu forumda hiç bir zaman olmadım. Dobra dobra neyse onu yazarım. Dobra dobra yazan insanlar herzaman yalnız adamlardır. Daha öncede yazdım, benim sağım solum oynamaz. Sevmeyen olursada sevmesin. Dünya'yı su basmış ördeğin umrundamı misali.
Çifte vatandaşda olsan Allah'ın izni ile yatırım askerlik parasını çocukların konu kapanır.
webci
22 Temmuz 2024, 18:30
Buradaki en buyuk problem sistemin calismamasi ve basa gelenlerin mesela diger konularda bakildiginda calismayan agalar,beyler,,yani sorumsuz belediyeler..mesela askerlik konusunda bir sistem oturtulamadigi gibi,baska birkonu olan sokak kopekleri meselesi..bu konu 2 senedir bangirbangir gelirken kimse ilgilenmedi ve uzun zamandir piskopatlasan kopekler artik kuduzlasti..bukadar basit konuyu secim secim secim diyerek oyalayan ve sorumlu atamayan devlet calisanlari bu dunyada acaba hangi super devlet katogorisine aday..
Bizde langir langir bos konusma var ama icraat yok,,belescilik ,haramzadelik,calip cipma ve birbirlerini bogazlama iyice cigirindan cikti..cahil ve okumayan egitimsiz bir toplumu ip takip istediginiz yere cekersiniz,,
Bu toplumu bu hale benmi getirdim ve daha onemlisi insanlar bu durumdan hicde rahatsiz degil..
Yani weiter so....
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.