PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aman dikkat.Çoğumuz şu an vatandayız Eşimiz le dostlarınızla beraberiz.

.onur
14 Temmuz 2024, 15:46
Merhaba arkadaşlar daha doğrusu gençler.

Şu an çoğumuz vatanımızdayız Eşimizle dostlarımızla güzel zaman geçirmeye çalışıyoruz,

Dostlarımız akrabalarımız size aşırı ilgi gösterip fırsat buldukça her şeyin çok pahalı olduğunu çocuğun okul masraflarının fazla olduğunu servisin çok pahalı olduğunu vesayre,vesayre gibi muhabbetler ediyorsalar kesin ediyorlardır.

Hazır olun sizden borç para isteyecekler, siz onlardan önce davranın çok borcumuzun olduğunu söyleyin geçinemediğinizden bahsedin hatta yapabiliyorsanız siz onlardan borç para isteyin.

Zor zamanda dostların akrabaların birbirine yardım etmesi kadar güzel bir şey yok yalnız maalesef Türkiye’deki dostlarımız bunu bizim gibi düşünmüyorlar nasıl çarparım onun peşindeler borç para verirseniz %95 geri alamayacaksınızdır bir de kötü olduğunuz yanınıza kalacak.

Benden size abi tavsiyesi vermeyin. kalın sağlıcakla

haveri68
14 Temmuz 2024, 18:53
Merhaba arkadaşlar daha doğrusu gençler.

Şu an çoğumuz vatanımızdayız Eşimizle dostlarımızla güzel zaman geçirmeye çalışıyoruz,

Dostlarımız akrabalarımız size aşırı ilgi gösterip fırsat buldukça her şeyin çok pahalı olduğunu çocuğun okul masraflarının fazla olduğunu servisin çok pahalı olduğunu vesayre,vesayre gibi muhabbetler ediyorsalar kesin ediyorlardır.

Hazır olun sizden borç para isteyecekler, siz onlardan önce davranın çok borcumuzun olduğunu söyleyin geçinemediğinizden bahsedin hatta yapabiliyorsanız siz onlardan borç para isteyin.

Zor zamanda dostların akrabaların birbirine yardım etmesi kadar güzel bir şey yok yalnız maalesef Türkiye’deki dostlarımız bunu bizim gibi düşünmüyorlar nasıl çarparım onun peşindeler borç para verirseniz %95 geri alamayacaksınızdır bir de kötü olduğunuz yanınıza kalacak.

Benden size abi tavsiyesi vermeyin. kalın sağlıcakla

Sen onlarin bir planini cözersin ama onlar 39 tanesini gecirir haberin olmaz ucuz insanlarla dolu memleket .

webci
14 Temmuz 2024, 19:42
Bu zaten eskidende boyleydi,simdide boyle,suan asiri..turkiyede insanlar artik iyice laskalasmis ve insanlari nasil kullanirimin pesinde..ben bu konuda uzun zamandir boyle durumlara gicigim..

Birbey 3.1
14 Temmuz 2024, 19:58
Onur usta, Türkiye'de sen yaşta insanlara niye gidiyorsunki? Senin yılda 3-4 iznin var. Onlar sana hosgeldine gelsin. Sen ayağına niye gidiyorsunki? Sadece yaşlıların ayağına gideceksin ve izinde sadece senin gibi gurbetci olanlar ile oturup kalkacaksın.

Adamların yanına gidiyorsun. Kimse sen nasıl demiyor. Eline fırsat geçmişken ağlayıp zırlıyorlar.

mxm
14 Temmuz 2024, 20:57
Ayni seyi biz yazsak burada kimbilir ne elestiriler alirdik.
Ekonomi battikca bu durum da böyle devam edecektir, sasirilacak bir durum yok ortada.
Bu durum her zaman vardi, son zamanlarda cogalmistir, inanirim. Euro bile enflasyona yenik düstü su an, devletin vergi toplayabilmesinin en basit yöntemi enflasyonun iyice artmasidir zaten. Ürün fiyatlari ne kadar yüksekse vergiler de bir o kadar artar.
Ne satici kar edebilir ne de alici, enflasyon sadece devlete yarar, vatandaslarin tamami kaybeder.
Almanya´da da ayni taktik uygulandi, Coronaya kadar herkesin mali durumu oldukca iyiydi, baktilar bankalarda paralar birikmeye basladi, Rusya savasi, corona falan enflasyon doruga cikti.
Devletlerle basa cikilamaz, vatandasini istedigi sekilde kullanir.

Birbey 3.1
14 Temmuz 2024, 21:50
Almanya konusunda haklısın, ama Türkiye konusunda haksızsın. Enflasyon devletin işine yaramıyor. TL bazında vergi geliri artmış faydası yok, çünkü kurda artıyor ve Euro/Dollar olarak artmıyor. Almanlarda artıyor çünkü kur farkı yok.

Bizde enflayonun artmasının nedeni ülke içinde dolara talep artması. Maalesef köprüler yapıldı, ama kimse kullanmıyor veya kullanamıyor. Geçiş garantisi dolara talepe artırıyor. Bu üstüne cari açıkda gelince döviz kıtlığı oluyor.

Birde ülkemiz vergisini toplamıyor. Büyük süpermarketler hariç fiş kesen yok. Geçen yıl Uşak'da araba yaptırdım. Fiş istedim. Adam 15000 TL'ye fiş kesmemek içine 99 takla attı. Üstelesen dövecekler.

Sanayide, kahvede, kafeteryada, kimse fiş kesmiyor. Dediğim gibi sırf süpermarketler ve birde beyaz eşyacılar fatura kesiyor. Sanayide akşama kadar kac milyon TL para dönüyor, vergi sıfır.

.onur
14 Temmuz 2024, 22:32
Politikaya girmeye gerek yok, ben nacizade de fikrimi veya yaşadıklarımı gördüklerimi gençlere öğüt niteliğinde yazdım dikkat etsinler diye, çünkü yurtdışında yaşayan gençler çok dürüstler gençler derken 20 yaşından 45 yaşına kadar.

Türkiyedeki adamlardaki dolandırma takti şeytanın aklına gelmez.

Birbey 3.1
15 Temmuz 2024, 13:44
Politikaya gireb olmadı. İktisat ile politikayı karıştırıyorsun.

hOrOz
16 Temmuz 2024, 13:37
Valla aile yapılarınızı bilemem ama Türkiye den hiç bir akraba benden borç para istemedi

Hepsi işinde gücünde, biliyorum çoğu kıt kanat geçiniyor ama

Genellikle çok borç takanlar Almanya daki kendi insanımız, birinci derece akrabalar

Adamın borcu var (daha kimlere vardır) gidiyor taksitle araba alıyor

Bir türlü gelmeyen haftaya çarşambalar

.onur
16 Temmuz 2024, 13:57
Türkiye’deki insanların düşüncelerini süper bir şekilde anlatmış bu video video nasıl yüklenir bilemiyorum bundan dolayı linki yapıştırdım
https://vm.tiktok.com/ZGetsTrn9/
Bu videoyu buraya bir arkadaş yükleyebilirsen süper olur

smeilet
16 Temmuz 2024, 14:08
Cok ihtiyaci olan bir akrabaya belki borc verilebilir.Ama malina mal katmak isteyen kardesiniz bile olsa borc vermek zorunda degilsiniz.

Birbey 3.1
16 Temmuz 2024, 15:03
Valla aile yapılarınızı bilemem ama Türkiye den hiç bir akraba benden borç para istemedi

Hepsi işinde gücünde, biliyorum çoğu kıt kanat geçiniyor ama

Genellikle çok borç takanlar Almanya daki kendi insanımız, birinci derece akrabalar

Adamın borcu var (daha kimlere vardır) gidiyor taksitle araba alıyor

Bir türlü gelmeyen haftaya çarşambalar

Seni züğürt görüyorlarsa ondandır...:o

Haziran
16 Temmuz 2024, 15:42
Valla Türkiyede kime varsan(Akrabalar) bir Para bekleyisi icinde.
Tamam direkt istemiyorlar ama iste Doktora gitcem elimde yok gidemiyorum, Kizin dügünü olcak ama cehiz hazirlayamadik, Oglan okullar acilinca su sehire okumaya gitcek elde yok avucta yok ne yapariz bilemiyoruz v.s gibi cümleler kurulmuyor'da degil yani.

hekimoglu
16 Temmuz 2024, 16:18
Horoz kardesimiz gibi istisnalar olsada, yurtdisinda calisipta akrabalari tarafindan sövüslenmeyen pek yoktur :) 1-2-3. nesilden sonra artik kimseyi sövüsleyebileceklerini sanmiyorum cünkü yeni nesil, bizler kadar olaya duygusal yaklasmiyor.

webci
16 Temmuz 2024, 17:50
Ailenizi alin cekin alanya antalya izmir ankara veya neyse..tum insanlardan kurtulun..ananiz babaniz sizden para istemez,paraniz biterse ziyaret edersiniz onlar sizi en iyi anlar,gerisi teferruat..

Birbey 3.1
16 Temmuz 2024, 19:03
Türkiye'deki insanların ağlaması bitmez.

Yanlarına var söyle kötü durum, şöyle berbat. Sonra bir bakıyorsun, kızı tesettürlüyse, üsteki kıyafeti benim hanım çalıştığı halde paraya kıyıp alamaz, saçı açıksa saçını fön çektirmeyede berbere gider...cep telefonuna bakarsın Iphone 13 Pro Max...Neymiş sınavı kazanırsa söz vermişlerde...Bizde izinde çocuğa orijinaline en yakın çakma forma nerede var diye dükkan dükkan ararız.

Allah'ın gücüne gitmesin, ama Türkiye'deki insanların çoğu sonradan görme. Para ellerine geçtimi hiç birikim yapalım, yarın bu ekonomi çöker yok. Hemen harca, tatile git...

webci
16 Temmuz 2024, 19:08
Ama lafa geldimi aciz diye bagirirlar..
7 tane kredi kartiyla gezen cahillerin ne devlete ne millete faydasi olur..
Bunlardan alabildiginizce kacin..bunlara en zengin ulkeyide verseniz gene acim derler ve gene sokaklarda yaygara koparirlar..
Bunlara paradan once ahlak vereceksiniz..
Zaten bu insanlari paraya alistiran alamancilarda suc..
Para lazimsa borc gerekliyse banka var gitsin alsin ordan..yaglisi ballisi,tatlisi tuzlusunu,kus sutunu icerken ,pastanelerde lokantalarda yerken iyi..
Dun yedigin hurmalar bugun g...ini tirmalar..
Bu isler boyle..
Evet kriz var,ekonomik zorluk var ama bu eskidende vardi,bu insanlar eskidende boyleydi..
Bunlarda kafayi yenileme zihniyeti kafa kalkmis..

100 numarali adam
14 Eylül 2024, 16:24
Diyeceğim herkes herkese bir kazık atıyor, sonra kendi canı şu kadarcık yandı mı veryansın ediyor, basıyor yaygarayı.
Hepimiz birbirimize bir kazık atarsak nasıl düzelir bu işler?
Ben derim ki karşılıklı olarak saygılı olalım haklarımıza …

100 numaralı Adam (1978)