Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev alıyorum Allahın izniyle, Tadilat tamirat işleri faturalı mı faturasız mı yaptırayım

Z@ferrr
28 Haziran 2024, 20:14
İyi günler arkadaşlar, Allahın izniyle nasip olursa yakın zamanda ev alacağım. Noter Termin belli. Merak ettiğim bir konu var. Sizce en uygun olarak ustaların yapacağı işleri evin için, Faturalı ile mi yaptırayım yoksa Faturasız mı ? Yani demek istediğim şu, Trockenbau ve Fliesen işleri faturasız yaptırırsam daha uyguna geliyor. Mesela Fussboden heizung yaptırmak isterim onu Faturalı düşündüm. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak isterim.

garip_38
28 Haziran 2024, 21:05
hayirli olsun kardesim fiyatda baya fark ediyosa bence kagitsiz yaptir derim..

player6767
28 Haziran 2024, 22:11
Hayirli olsun ustam bende haftaya Carsamba alicam anahatrlari trockenbauer, fliesen islerini el alti yapdircam ama. Fussbodenheizungu firma bende yapdirmak istiyorum Garantie oldu icin.

murat39
28 Haziran 2024, 22:19
Hayirli olsun ustam.
Hesapda olmayan cok islerle karsilasirsin.Insaat malzeme fiatlari ne baya pahalandi.Uygun cikmaya bak.Tahmininin %50 fazlasini hesap et.Bütce hesabinda.

Evin icerisinde Banyo gibi ilerde problem olacak isleri öne cek yap.
Evi olan arkadaslarinla konumu degerlendir.Onlarin bakis acisi farkli olacaktir.Bazi acemilik ve yapmis olduklari hatalari ...tecrübeler faydali olabilir.
Is yaptirirken sakin önden ve paranin fazlasini verme.Genelde cok is alip 2 -3 saat sende birkac saat baskasinda calisiyorlar.
Parayi malzeme gelsin kismi. Ise baslasin kismi. Gerisini de is bitince.bu sekil ödemeyi yapmani tavsiye ederim.

torpido
30 Haziran 2024, 17:53
Usta su işi,kalörüför işi ve elektrik işlerini faturalı yaptır,olaki bir problemde sigorta ödemez haberin olsun.Bir sıkıntı esnasında eğer Fachfirma yapmadıysa ödememek için elinden geleni yapıyor sigortalar.Fayans,sıva,boya islerini el altı yaptırabilirsin sıkıntı yok.

Z@ferrr
29 Temmuz 2024, 13:40
İyi günler arkadaşlar, en iyi malzemeleri uygun fiyatına nerden alabilirim. Varmı tanıdığınız bildiğin mağazalar? Spachtelmasse, Ausgleichsmasse, Rigips nerden uyguna alabilirim

haytapot
29 Temmuz 2024, 14:25
genel olarak surada su malzeme ucuz demek zor.

birazda alacagin miktara bagli, mesela rigips ne kadar lazim, 10m² mi, bir paletmi yoksa 10 paletmi lazim

kendin gidip alabilecek misin yoksa adrese teslim mi olacak?
kendim alacagim diyorsan yakindaki Baumarktlara gidip kendin fiyat kiyaslamasi yapabilirsin.

yakinlarda Baustofflager var mi arastir. ne kadar malzeme lazim hesabini yap, sonra listeyi göster ve fiyat iste.
mümkün oldukca hepsini birden al, böylelikle indirim ona göre olur ve transport olarak bir defa ödeme yapmis olursun.

bazi firmalar transport üzerine Autobahngebühr falan ekliyorlar, aldigin fiyatin üzerine baska masraf gelecekmi onlari ögren sonradan sürpriz olmasin.
hangi bölgedesin, yakinsa tanidigim Malzeme tedarikcisi ve kaloriferci var.
Allah kolaylik versin.

Z@ferrr
29 Temmuz 2024, 15:20
Çok teşekkür ederim. Recklinghausen yakınlarındayim. Bir sorum daha olacaktı. Banyoyu Firmaya mi versem, komplett Set fix Preisa anlaşıp daha mantıklı mıolur, yoksa parçaları kendim alıp tuvaleti, Dusche Waschbecken, Fayans, ne gerekiyorsa ondan sonra privat Handwerker bulup yaptırmak mi daha iyi olur?

Tecrübeli arkadaşlara Bi sorayım dedim.

Ev neubau banyo kaba inşaat tamam, bağlantıları hepsi var. Sadece iç döşemesi gerek.

webci
29 Temmuz 2024, 15:35
Arkadasim gulugule otur..
Sana tavsiyem pahali olabilir ama guzel bisey istiyorsan firmaya devret..privat kaptikactilar hem guzel yapamaz hemde parani hasat ederler..herseyi zaten privat yaptirman gerekmez..gerci artik firmalarda pek saglam yapmasada en azindan garantin olup avukata verme sansin olur..
Gas
Elektrik
Sanitär
Kesinlikle firma derim..diger isleri privat yaptirsanda olur..

haytapot
29 Temmuz 2024, 15:44
yakin degiliz, ama o bölgede kesin Türk tedarikci bulursun.

en temizi tabikide firmaya verip rahatina bakmak.

ama sonunda senin bütcene kalmis bir konu.
sonucta evi yapan firmaya da diyebilirdin, banyonunda yapilmasini istiyorum diye, tabi o zaman fiyat ona göre olur.

bir kac firmadan fiyat alman gerekir.

kendin yapsan veya yaptirsan kaca malolur, firmaya versen kaca malolur.

aradaki fiyat farkina göre karar vereceksin