PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : türkiyeye ucarken yanimiz sucuk götürebiliyoruzmu ?

esmerkral
30 Mayıs 2024, 15:18
herkese selam arkadaslar nasip olursa türkiyeye ucacam yaklasik üc ay kalacam türkiyeden almanyaya gelirken et, sucuk v.s yasak oldugunu biliyorumda benimkisi tersine türkiyeye ucarken yanimda almanyadan alacagim 6-7 paket sucuk paketini götürsem sorun yasarmiyim acaba ? malum grill yaparken almanyanin sucuklari benim icin olmazlardan birisi türkiyedekileri begenemedim malesef cevaplarinizdan dolayi tesekürler simdiden

aqua05
30 Mayıs 2024, 16:01
Ben 2 hafta evvel 5 kilo götürdüm sosis de götürdüm kontrol eden yokki yasakda olsa.

mxm
30 Mayıs 2024, 18:59
Kesinlikle yasak ama kontrol eden olmazsa sansa gecebilirsin. Et ürünleri yasak kapmasinda.

arapkarizma
30 Mayıs 2024, 21:11
gecen ucusta benim bavulumu acmis galiba polis üzerinde bundespolizei diye bir kagit vardi veya kotrol edildi bilmiyorum artik 40 senedir ilk defa böyle bir sey geldi basima

xnuri1453x
30 Mayıs 2024, 22:14
Burdaki polisler birsey demez orda yakalaninca sorun ama ordada konteol etmiyorlarki yani bana hic denk gelmedi hicte görmedim..

esmerkral
31 Mayıs 2024, 00:37
almanya girislerde yasak oldugundan haberderiz lakin cikarken ve türk gümrügünde yasakmi bilemiyorum

Ozanonur38
31 Mayıs 2024, 08:51
Türkiyenin Gümrük sayfasini acip okuyabilirsiniz:

"et ve süt ürünlerinin kişisel sevkiyat olarak Türkiye'ye getirilmesi veya Türkiye'ye gönderilmesi mümkün değildir"

Yani kontrol etildigi zaman, et oldugu gibi cöpe atiliyor birde üstüne islem yapilip ceza ödüyorsunuz.

antika
31 Mayıs 2024, 13:22
et ve süt ürünleri genelde hep her tarafda yasak sansina diyelim götürüürsende yasal olarak yasak bilgine

Ombro
31 Mayıs 2024, 22:45
Bizim Insanimiz nedense hep sansini zorluyor , yasak ise yasak bunun anlayamayacak ne var . Kilo hakki 30kg bizim Insanimiz nedense 2 kg fazla koyuyor. Esrar da yasak yakalanmasan cezasi yok ama benim nabzimda esrar veya yasak sucuk götürende suc isliyor

webci
31 Mayıs 2024, 22:50
Gecen ucagin biri turbelence e takildi,ucakdaki tum gepäckler ucagin icine savruldu,,valiz mi dersin ne ararsan yolculara carpti..hatta ölende vardi galiba..
Yani aslinda ucagin icine yuk almamali ve hakkindan fazlada yuk konulmamali..

batum
31 Mayıs 2024, 22:56
Bizim Insanimiz nedense hep sansini zorluyor , yasak ise yasak bunun anlayamayacak ne var . Kilo hakki 30kg bizim Insanimiz nedense 2 kg fazla koyuyor. Esrar da yasak yakalanmasan cezasi yok ama benim nabzimda esrar veya yasak sucuk götürende suc isliyor

Torun Torba sahibi ol,o zaman sende Sucuk degil canli koyun Getirirsin,yükünde her zaman 30 kilodan fazla olacak

Yani aslinda ucagin icine yuk almamali ve hakkindan fazlada yuk konulmamali..

Hakkinda fazla yük almiyorlarki
Parasini verirsen aliyorlar (yük Hakki Misal 5,10,25 kilo)
Ben 2 hafta sonra Pegasus ile ucacam 5 klio ypk Hakki almam lazim 25 euro

webci
31 Mayıs 2024, 23:29
@batum usta ben alanlar icin diyorum..kackere havaalanlarinda sahit oldum yuk gecirmek icin birbirine yalvaranlari..adamin 30bkg hakki var adam 75 kg ile gelmis..bunun gibi daha nice .neyse ben elim bos gidip geliyorum,bizamanlarda yazdigim gibi 2kg sogan almanyada da var ve hickimseye ne sucuk ne alaman nimm2 getiririm .

Ombro
03 Haziran 2024, 19:04
@batum Slmlar ,
simdi sen Torun sahibisin diye sana özel muamelemi edilecek ? birinici generasiyonu anliyabiliyorum her sey yoktu ama simdi Türkiyede veya burda olsun hepsi var.Ben gecen sene Izmir Havalimaninda Gurbetciler gördüm yanlarinda bir cuval Sogan vardi , Biberler Patlican saymiyorum bile ! bu normalmi ?????? bizim Insanimiz ac gözlu ,en kötüsü Dinimizi bile bu islere magzeme ediyorlar , Dua ettigin zaman Polis kontrolu olmuyormus ,hasa Allahin isi gücü yok ve senin yükünlemi ugrasacak

Emo1980
03 Haziran 2024, 20:14
gecen ucusta benim bavulumu acmis galiba polis üzerinde bundespolizei diye bir kagit vardi veya kotrol edildi bilmiyorum artik 40 senedir ilk defa böyle bir sey geldi basima

Kağıdı okudun mu? Benim çalıştığım bölüm orası. Sucuk değilde başka yasak olan bir şey olmuş olabilir valizde. Misal çakmak Gas‘i. Bu çıkarıp atıyorlar. Valize bırakılan kağıtta da yazar. Bazen yasak bir şey benzeyen bir şeyin yasak olmadığı çıkıyor. O zaman sadece valizi açıp baktıklarına dahil kağıtta bilgi bırakıliyor.

arapkarizma
04 Haziran 2024, 05:54
Kağıdı okudun mu? Benim çalıştığım bölüm orası. Sucuk değilde başka yasak olan bir şey olmuş olabilir valizde. Misal çakmak Gas‘i. Bu çıkarıp atıyorlar. Valize bırakılan kağıtta da yazar. Bazen yasak bir şey benzeyen bir şeyin yasak olmadığı çıkıyor. O zaman sadece valizi açıp baktıklarına dahil kağıtta bilgi bırakıliyor.

Dedigin gibi olabilir yasakli hic bir madde yoktu icinte belki de kontrol amacli bakildi ama sadece ince bir kagit vardi onda da bir sey yazmiyordu

antika
04 Haziran 2024, 18:46
evet aynen benim bavul acildi bir kere rostfrei spreyleri bavula kaymustum SIKISIP patlayici madde diye almislar kagitda vardi gümrük polisinden adamlar hakli bana göre kardesim ucaga binene kadar bavullar 3 kere kamaradan geciyormus bilginize sucuga burasi birsey demezde indigin yer der görürlerse kolay gelsin

iskete
06 Haziran 2024, 04:57
götür kardesim birsey olmaz

makroman
27 Ağustos 2024, 01:17
Yasak olmasina yasak ama hicbirsey olmuyor. Gören memurun insafina kalmis. Cogu ya merhametli oluyor birsey demiyor ya da umursamiyor. Vicdansiza denk gelirseniz yasak olan ne varsa cöpe gidiyor. Araba ile gidenler de Ucak ile gidenlerde paket paket sucuk götürüyor. Kaynim 3 hafta önce 1er kiloluk 3 paket, arabayla götürdü. baska bir arkadasim da gecenler de ucak la birer kiloluk 4 paket götürdü. Gecen izinlerde ben her gittigimde valizlere en az 7-8 paket yerlestiriyordum.

Birde su var arkadaslar. Burada yetisen cocuklarimiz buradaki türk bakkallarinin sucuklarina alisiklar ve türkiyenin kaliteli hakiki kuyruk yagli sucuklarini begenmiyorlar ayriyeten simdi hamburgta bircok bakkal da izin zamani oldugundan sucuklar angebot ta ve kilosu 11,99 yada 12,99 a satiliyor. Neden 1 kilo sucuga türkiyede 20-25 euro verelim ki. Zaten orda artik cogu insan her zaman et yiyemiyor en azindan gidince birer paket sucuk hediye edince onlarin da gönlü oluyor