Orijinalini görmek için tıklayınız : Altersteilzeit
Fedayi38
23 Mart 2024, 12:45
Yaşım 55 ve 50% Behinderungum var. Altersteilzeit için bu sene müracat etmek istiyorum 3 artı 3 yapmak istiyorum. Ne gibi yol izlemem gerek ve nelere dikkat etmem gerekiyor önerileriniz tavsiyeleriniz ve bilginize ihtiyacım var.
garip_38
23 Mart 2024, 13:36
öncelikle hayirli olsun insallah hemserim calisdigin yer zaten sana gereken bilgiyi verir aylik ne kadar yilbasi parasi yarim alirsin pirim veriyorlar ise oda yarim benim yasin 57 benim calisdigim yerde yapan arkdaslarim var onlardan duydugum bunlar sen konusmaya gidince kafana takilan lari orda onlat burda yapan arkdaslarda vardir onlarda yazar hayirli günler..
Melino
13 Ekim 2024, 12:28
Yaşım 55 ve 50% Behinderungum var. Altersteilzeit için bu sene müracat etmek istiyorum 3 artı 3 yapmak istiyorum. Ne gibi yol izlemem gerek ve nelere dikkat etmem gerekiyor önerileriniz tavsiyeleriniz ve bilginize ihtiyacım var.
Altersteilzeit yaptinmi ve gibi sartlari var?
bilgi verirsen buradaki arkadaslar da faydalanmis olur
Altersteilzeit Yaparsanız her yıl vergi deklesmesinde yaklaşık 500/600€ geri ödersiniz bilginiz olsun
fantoma
14 Ekim 2024, 12:10
Altersteilzeit'e başvurmak için izlemeniz gereken adımlar ve dikkat etmeniz gereken konular şunlardır:
1. Uygunluk Şartları
Yaş: Altersteilzeit’e başvurmak için en az 55 yaşında olmanız gerekir. Bu şartı karşılıyorsunuz.
Çalışma Durumu: Son 5 yıl içinde en az 1.080 gün (yaklaşık 3 yıl) sigortalı olarak çalışmış olmanız gerekiyor.
İşverenin Katılımı: Her işveren Altersteilzeit’i sunmak zorunda değil. İşvereninizin bu uygulamayı sunup sunmadığını ve varsa iç prosedürleri öğrenmelisiniz.
2. "3 Artı 3" Modeli
Bu model genellikle 3 yıl kısmi süreli çalıştıktan sonra 3 yıl "freistellungsphase" (çalışmadan maaş aldığınız dönem) ile devam eder.
Çalışma saatlerinizin nasıl düzenleneceği işverenle net bir şekilde kararlaştırılmalı ve sözleşmeye dahil edilmelidir.
3. Engellilik Durumu (Behinderung)
%50 engellilik oranına sahipsiniz ve bu durum size bazı ek haklar sağlayabilir. Örneğin, işten çıkarılmaya karşı daha fazla koruma sağlayabilir veya erken emeklilik gibi avantajlar sunabilir.
Engellilik durumunuzun Altersteilzeit koşullarında size sağlayabileceği avantajları işvereninizle veya bir hukuk danışmanıyla konuşmak faydalı olabilir.
4. Maaş ve Emeklilik Üzerindeki Etkisi
Maaş Azalması: Kısmi süreli çalıştığınız için maaşınız azalacak, ancak devlet bir kısmını telafi edecektir. Yine de geliriniz tam zamanlı çalışmaya göre daha düşük olacaktır.
Emeklilik Katkıları: Çalışma saatleriniz azalmasına rağmen, emeklilik katkılarınız genellikle daha yüksek bir oranda devam eder, bu da emeklilik maaşınızı çok fazla etkilememesini sağlar.
Özellikle engellilik durumunuz nedeniyle erken emeklilik planlıyorsanız, bu süreçlerin emeklilik maaşınızı nasıl etkileyeceğini iyice anlamak önemlidir.
5. Başvuru Süreci
İşverenle İletişim: İşvereninizin insan kaynakları departmanı veya doğrudan yöneticinizle görüşerek planınızı açıklayın ve işyerinde bu konuda bir politika olup olmadığını öğrenin.
Gerekli Belgeler: Engellilik raporunuz ve çalışma geçmişinizi içeren belgeleri hazırlayın.
Resmi Başvuru: İşvereninize Altersteilzeit’e "3 artı 3" modeliyle girmek istediğinizi belirten resmi bir başvuru yazısı sunun.
Danışmanlık: Bir emeklilik danışmanı (Rentenberater) ile görüşmek, mali geleceğinizi garanti altına almak için doğru kararlar aldığınızdan emin olmanızı sağlayabilir.
6. Hukuki Destek
Özellikle engellilik durumunuz ve istediğiniz spesifik model göz önüne alındığında, iş hukukunda uzman bir avukata danışmanız her şeyin yasal olarak sorunsuz ilerlemesi açısından faydalı olabilir.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.