Orijinalini görmek için tıklayınız : Cifte vatandaslik Yasasi yürülüge girdi
atsiz77
11 Ekim 2024, 11:35
Arkadaşlar Board kuralları gereği Çifte Vatandaşlık konusuna geri dönelim… [emoji23]
Birbey 3.1
11 Ekim 2024, 12:06
Arkadaşın kızı Alman vatandaşı. Türkiye'de yaşıyor. Geri Türk vatandaşlığına başvurmak için emniyete gidiyor. 99 evrak istiyorlar. Aklı olan konsolosluk üzerinden başvuru yapsın.
Ver mehteri...
99 evragi birak 1 tane dogru olani isteseler..
Cogu da kelleden salliyor,ne lazim haberi bile yok,bu yuzden at tutarsa,99 evrakdan 1 i illa dek gelecek..
Bu kafayla 2099 da bile adam olamayiz..belki yapay zeka sayesinde dahada aptallasirlar..
Bu isler ben bildim bileli ayni taki cocukluk caglarinda bile gel git isleri..avrupa bu is bilmez, kadin dusmani,cahil yani yobaz toplumu napsin anca alacaz diyerek besikte sallarlar ninni soylerler..
sen81.6
13 Ekim 2024, 12:43
Selam arkadaslar. Ben almanyada dogdum ama sadece türk vatandasligim var. Anladığım kadarıyla alman vatandaşlığına geçip Türk vatandaşlığını geri vermek zorunda değilim. Ve bu sebepten dolayı Çifte vatandaş sayılıyorum. Peki bu durumda Türk pasaportuna gerek kalmıyormu? Çünkü sene sonunda Türk pasaportumun süresi bitiyor. Her sene uçak ile Türkiye seyahat ettiğimiz için alman nüfus kağıdı bize yetiyor değil mi?
Cengiz Bond
13 Ekim 2024, 13:13
Selam arkadaslar. Ben almanyada dogdum ama sadece türk vatandasligim var. Anladığım kadarıyla alman vatandaşlığına geçip Türk vatandaşlığını geri vermek zorunda değilim. Ve bu sebepten dolayı Çifte vatandaş sayılıyorum. Peki bu durumda Türk pasaportuna gerek kalmıyormu? Çünkü sene sonunda Türk pasaportumun süresi bitiyor. Her sene uçak ile Türkiye seyahat ettiğimiz için alman nüfus kağıdı bize yetiyor değil mi?
alman vatandasi olursan, ama bu sene sonuna kadar olacak birsey degil, seyahat icin türk pasaportuna gerek yok, o yüzden de yenisini cikartmak mantikli degil.
türkiyede islemlerini T.C. kimlik ile halledersin.
sen81.6
13 Ekim 2024, 13:33
Evet ben de boşuna masraf etmek istemiyordum. Yalnız ilk önce telefon randevumuz var 12. ayın sonuna doğru. Ama alman vatandaşlığına ne zaman geçebiliriz onu bilemiyorum. Çok sürerse sıkıntı olur mu diye düşünüyorum
Evet ben de boşuna masraf etmek istemiyordum. Yalnız ilk önce telefon randevumuz var 12. ayın sonuna doğru. Ama alman vatandaşlığına ne zaman geçebiliriz onu bilemiyorum. Çok sürerse sıkıntı olur mu diye düşünüyorum
Benim oğlana Alman Ausweiss ı verirlerken Türk Pasaport süresi bitiyordu veya bitmişdi.
Bizden geçerli bir Türk Pasaportu istemişlerdi
bir sene veya 6 aylık Pasaport çıkartmıştık
sen81.6
13 Ekim 2024, 13:49
Hmm. Öyleyse problem olacak. Cünkü Türk pasaportun süresi 24.12. bitiyor. Alman makamında da 20.12 de telefonische Beratungsgespräch var
Cengiz Bond
13 Ekim 2024, 14:01
Hmm. Öyleyse problem olacak. Cünkü Türk pasaportun süresi 24.12. bitiyor. Alman makamında da 20.12 de telefonische Beratungsgespräch var
sen türk pasaportunu uzat, alman vatandasligi 2 seneye kadar sürebilir :-)
sen81.6
13 Ekim 2024, 14:13
Evet öyle yapacam
deniz2000
13 Ekim 2024, 17:55
sen81.6 kardes türk pasaportunu 10 sene uzat her an hersey olabilir kendini saglama al
antika
13 Ekim 2024, 18:06
okuduugm kadari ile farkli farkli seylerden bahsedilmis bilgisi olan icin ltf ben alman vatandasligina gecmistim malum tek tarafli mavi kartliyim yani yeni kanuna göre ikinci vatandaslik icin tr konsolusluk üzerinden müracak edecem tam bilgiis olan icin ne tür belgeler ve masraflar ne kadar birde ne kadar sürüyor bilgisi olan ltf yazsin yorum degil tskl kolay gelsin herkese
deniz2000
13 Ekim 2024, 18:23
okuduugm kadari ile farkli farkli seylerden bahsedilmis bilgisi olan icin ltf ben alman vatandasligina gecmistim malum tek tarafli mavi kartliyim yani yeni kanuna göre ikinci vatandaslik icin tr konsolusluk üzerinden müracak edecem tam bilgiis olan icin ne tür belgeler ve masraflar ne kadar birde ne kadar sürüyor bilgisi olan ltf yazsin yorum degil tskl kolay gelsin herkese
usta konuyu bastan baslayip okursan, arkadaslar bütün bilgileri vermisler
atsiz77
13 Ekim 2024, 20:18
Ortalama 100€ masraf 1 gün izin Konsolosluğa gitmek için.
Türk vatandaşlığına geçiş süresi 3ay ile 1 sene sürebiliyor, memura dedim eee bu kadar sürüyorsa seneye AFD gelince bizim çifte vatandaşlık hakkımızı geri almasın dedim o zaman tekrar baştan başlarız yine deyince güldük olurum olur …
sen81.6
14 Ekim 2024, 12:15
Arkadaslar sizden de einbürgerung icin önce telefonisches Beratungsgespräch istedilermi?
Bu afd basa gelirse yabancilara cok cektirirler..
Once gocmenlere sararlar sonra biz gibi 30 ,40 senedir burda olanlara sararlar..
Bu weidel denen kadin arogant kendini bilmez,bir cacik saniyor,digerleride cok kavgaci...
Hicbirseyin garantisi yok..
Duman bacayi sardi,almanya krize girdi,ceremeyi birileri cekmesi gerek..dun alman tv sinde bir roportajs baktim,almanyanin en fakir sehri gelsenkirchenmis..kohlewerk lerin kapanmasi degil fakirligin sabebi yabancilarmis,burada afd galiba 2.partimi lider partimi neymis..
Birbey 3.1
14 Ekim 2024, 17:22
Arkadaslar sizden de einbürgerung icin önce telefonisches Beratungsgespräch istedilermi?
Evet, ama ben gerek yok dedim ve direk Antrag'ı verdim. Gaye kötülük değil. Eğer hakkın yoksa baştan söylüyorlar boşuna bize iş açma sende parandan olma diye. Kısaca telefondeki hatunla biraz bayrisch-schwäbisch konuştum, iki mesleğim ve gehobene Dienst'deyim dedim. Kadın tamam heman ver dedi.
Eğer 8 sene Almanya'da okula gitdeyse ve meslek yaptıysan.
Straftat yoksa
Şuanda Bürgergeld almıyorsan (Arbeitslosengel veya Krankengeld engel değil)
Ver Antrağı online oluyorsa. Olmuyorsa Formular pdf olarak var. İndir doldur, Rentenversicherung'dan Versicherungsverlauf, son okul karneni, meslek diplomanı, Geburtsurkundeni (Almanya'da doğmadıysa eDevlet'den Formül B), pasaportun ve oturum kartını kopye ekle ve Einschreiben olarak yolla yada Posta kutusuna at geç. Gerisi gelir.
AfD'yi takmayın kafanıza. Gelme şansı önümüzdeki seçim sıfıt.
Union+SPD yeterse yüzde 50 onlar kuracak.
Yetmezse yanlarına Yeşiller veya BSW alacaklar.
Yeşiller ve BSW iş düşmemesi için herkes etrafında oyunu kullansın. Bir sürü Türk kullanmıyor oyunu.
AfD birgün tek başına gelse bile eski hitler gibi ortalığı dağıtması gerek. Yoksa yasa ile geri alınabilinen birşey değil.
atsiz77
14 Ekim 2024, 17:50
Ben oyumu son Belediye seçimlerinde AFD verdim ve seneye tekrar onlara vereceğim.
Bi temizlik şart Almanya’da…
Birbey 3.1
14 Ekim 2024, 18:34
Ben oyumu son Belediye seçimlerinde AFD verdim ve seneye tekrar onlara vereceğim.
Bi temizlik şart Almanya’da…
Geçen gün iki RTL bayan gazeteci bir yıl saklı olarak bunlar ile beraber oluyorlar ve herşeyi çekiyorlar. Dışa karşı bunlar hoş gözüküyor ama içlerinden tam olarak hitler gibi düşündükleri ortaya çıkıyor. Sanmaki temizlik yaparken sırf ilticacılara sıra gelecek. Başta herzamanki gibi Türklerde var.
Yani kendinide temizleyeceksen onu bilemem.
Geçen gün senin yaşadığın sokağı gördüm resminden. Nasıl orda yaşıyorsun. İmkanın vsr 200 Euro fazla kira ver temiz bir mahalleye taşın. Teabiki Ruhrgebietde temiz bir yer kaldıysa.
https://youtu.be/K1A9JrxN_vk?feature=shared
Bir turk nasil bsw veya afd ye destek verir anlamak cok zor .
bayern
14 Ekim 2024, 20:41
Bir turk nasil bsw veya afd ye destek verir anlamak cok zor .
Burada afd ye oy verenler genelde Türkiye’dede MHP ye oy veren kesim oluyor yani nereye götürürsen götür içlerindeki faşistlik bitmiyor o yüzden Allah akıl fikir versin
Birbey 3.1
14 Ekim 2024, 23:15
Beyler olurya izinde caniniz sikilir kosloslukdan geri Türk vatandasligi icin basvuru yapmak istemezsiniz, izinde hallederim derseniz gerekli evraklar. Adana emniyetinden evraklar. Siz ne olur olmaz birde DNA testini yedi sülanezin ekleyin.
Ama tahminim sadece daire içindeki evraklar lazım mavi kartlılarda.
https://i.ibb.co/zhpbsv7/IMG-20241014-WA0008.jpg (https://ibb.co/XZ1pXR3)
https://i.ibb.co/GQd3g2f/IMG-20241014-WA0007.jpg (https://ibb.co/Mkg5qVy)
sen81.6
15 Ekim 2024, 12:36
Usta Antragi burdan mi indirdin?
https://www.mkjfgfi.nrw/system/files/media/document/file/anlage_1_eb-antrag_2024_befullbar_0.pdf
Geçen gün iki RTL bayan gazeteci bir yıl saklı olarak bunlar ile beraber oluyorlar ve herşeyi çekiyorlar. Dışa karşı bunlar hoş gözüküyor ama içlerinden tam olarak hitler gibi düşündükleri ortaya çıkıyor. Sanmaki temizlik yaparken sırf ilticacılara sıra gelecek. Başta herzamanki gibi Türklerde var.
Yani kendinide temizleyeceksen onu bilemem.
Geçen gün senin yaşadığın sokağı gördüm resminden. Nasıl orda yaşıyorsun. İmkanın vsr 200 Euro fazla kira ver temiz bir mahalleye taşın. Teabiki Ruhrgebietde temiz bir yer kaldıysa.
https://youtu.be/K1A9JrxN_vk?feature=shared
Birbey 3.1
15 Ekim 2024, 13:47
Nerde kalıyorsun? Şehir? Stadt mı, Landkreis mi birde?
sen81.6
15 Ekim 2024, 14:54
Stadt: Bottrop (NRW)
Birbey 3.1
15 Ekim 2024, 22:48
Tamam senin verdiğin link doğruymuş.
44Malatya
21 Ekim 2024, 13:57
Merhabalar, Einbürgerungsurkunde verilirken bir kâğıt imzalandı, orada şu yazıyordu, Türkiye, Kıbrıs veya Azerbaycan da bulunurken savaş çıkarsa, alman konsolosluğuna değil de Türk makamlarına başvurun.
Size de böyle kâğıt imzalattılar mı?
Cengiz Bond
21 Ekim 2024, 14:13
bu almanlar kafayi yemis.
bu almanlar kafayi yemis.
Adamlar işi garantiye alıyorlar
korkarım acil bir durumdada yardım etmezler, sizin Türk Vatandaşlığınızda var Türkiye yardım etsin derler
Eee alman vatandasligida var..almanya yardim etsin..
Hem sen tam alaman yasalarina baglilik şarti koş sonrada basin sikisinca turkiye yardim etsin de..ne guzel..iste gavurdan hayir gelmeyecegini bildigim icin alman vatandasi olmadim,,
Aynen size turk vatandasi gibi muamele etmeye devam edilecek..yurt disindaki tum mal varligi arastirmasi vatandaslik yasalari goz ardi edilerek didik didik arastirilacak..
Siyah kafamisin bitti .
Birbey 3.1
21 Ekim 2024, 19:54
Merhabalar, Einbürgerungsurkunde verilirken bir kâğıt imzalandı, orada şu yazıyordu, Türkiye, Kıbrıs veya Azerbaycan da bulunurken savaş çıkarsa, alman konsolosluğuna değil de Türk makamlarına başvurun.
Ne var bunda? Sorun nerede? Mantıklıda. Bunlar Türk Cumhuriyetleri. İşinin hallolması daha kolay. Herşeyin altında bir birşey aramayın.
Bencede gereksiz isler.. alman vatandasligini havada kapan basi sikisincada nereye bas vuracagini bilsin..
Birbey 3.1
21 Ekim 2024, 20:31
Alakası yok bence. Benim imzaladığım evrakda çifte vatandaş olsuğum için, misal Türkiye tutuklarsa birşey yapamayız yazıyordu. Buda normal.
Cengiz Bond
22 Ekim 2024, 08:40
Ne var bunda? Sorun nerede? Mantıklıda. Bunlar Türk Cumhuriyetleri. İşinin hallolması daha kolay. Herşeyin altında bir birşey aramayın.
bunlar ayri ayri devlet, vatandasliklari da baska.
ozaman almanya, avusturya, isvicre, luxemburg, liechtenstein da ayni mi? tailand da hapise girmis almana yardim etmeye mecburlar mi?
zekinet
22 Ekim 2024, 09:28
selamüaleyküm, türk vatandasligina hemen basvurma, yanarsin ... Doppelte Staatsangehörigheita basvurcan bastan, sen eski kanundan yararlaniyon,, tekrar basvurcan , 255 euro ödecen , urkunde alcan, sonra türk vatandasligina basvurcan.. Almanlar sana bu ukunde vercekler : Beibehaltungs Urkunde
Cengiz Bond
22 Ekim 2024, 10:23
@zekinet, tesekkürler bilgilendirdigin icin, ama yeni yasa ile o kalkmis:
https://www.bva.bund.de/DE/Services/Buerger/Ausweis-Dokumente-Recht/Staatsangehoerigkeit/Beibehaltung/Beibehaltung_node.html
Birbey 3.1
22 Ekim 2024, 22:49
ozaman almanya, avusturya, isvicre, luxemburg, liechtenstein da ayni mi? tailand da hapise girmis almana yardim etmeye mecburlar mi?
Çifte vatandaşlığını ne için alıyoruz? İşimize geldiğinde Türk kimliğini işimize geldiğinde Alman kimliğini kullanmak.
Benim evraklarda öyle birşey yazmıyor. Tek yazdığı, misal Türkiye'de başıma birşey gelirse yardım edemeyecekleri çünkü zaten Türk vatandaşısın diye. Yani iade gibi bir durum olursa.
Avusturyada başına birşey gelirse Alman kimliğimi, Azerbaycanda başıma birşey gelirse Türk kimliğini kullanırım. Dost ülke kiminse onu kullanırım.
Thailand'a bence fark etmez. Thailand iki ülke ilede dost.
ABI 3
12 Kasım 2024, 20:05
S.aleyküm Ustalar,
Bazı konuları sizlere danışmak istiyorum.
Eşim 33 yaşında, sadece Alman vatandaşı. Ben de 33 yaşındayım ve 1995 yılından beri çifte vatandaşım. Oğlumuz 1 yaşında ve o da çifte vatandaş, çünkü türk vatandaşlığını benden aldı.
Kendi durumumda bir sorun yok, karışıklık olmadan devam ediyorum. Asıl mesele eşim ve oğlum hakkında sorularım var.
Eşim, 2003 yılında ailesiyle birlikte Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşı oldu ve yaklaşık 21 yıldır sorunsuz bir şekilde Alman vatandaşı olarak yaşıyor. Şimdi çıkan yeni yasa nedeniyle, tekrar Türk vatandaşlığını almak istemeyi düşünüyor. Kendisi 2014’ten beri Almanya’da "Lebenszeit" memur (beamte auf Lebenszeit) olarak çalışıyor. Bu durumda Türk vatandaşlığını yeniden alması memuriyetine bir sorun teşkil eder mi? Bunu nereden öğrenebiliriz?
Gelelim oğluma: Oğluma Alman kimliğini çıkartmak istediğimde, belediye oğlumu sadece tek vatandaş olarak gördüklerini söyledi. Ben çifte vatandaşım dediğimde ise, onlar “Hayır, siz de tek vatandaşsınız” dediler. Bu durumu nasıl çözebiliriz? Belediye Annemi, babami ve kardeşlerimi çifte vatandaş olarak görüyor, onlarda böyle bir sorun yok. Ancak bu durumu, oğlumu kaydettirirken fark ettim ve bir senedir üzerinde durmadım. Geçenlerde konsolosluğa gittiğimde, Türkiye beni çifte vatandaş olarak görüyor ve oğlumu da kaydettirdiğimde herhangi bir sorun çıkmadı. Almanya’da ne yapmamızı tavsiye edersiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
hOrOz
12 Kasım 2024, 21:00
Eşine gelince niye Türk Vatandaşlığına geçmek istiyor?
Çifte Vatandaşlığın hiç bir getirisi yok ..
Mavi Kart aldıktan sonra Türkiye de istediği kadar kalabilir
Sen oğlunun neden çifte vatandaş olduğunu neerden çıkarıyorsun?
Askerlik yaşı gelince çocuğun başına problem çıkartırsın
Bırak Alman Vatandaşı kalsın.
Bir kere doğumla çifte vatandaş olunmuyor .. Almanya da doğanlar Alman Vatandaşı oluyor
Bence hiç kurcalama
deniz2000
12 Kasım 2024, 21:50
horoz usta arkadas Oğlunu konsolosluğa kaydettirmis, bu demektirki T.C nufusu cikicak, ve ilerde askerlik mecburiyeti dogucak demektir
Karakule77
05 Aralık 2024, 19:03
Merhaba Arkadaslar,
Sonunda Antrag auf Einbürgerung postayla geldi. Herseyi doldurdum ama bir yerde takildim.
Vermeidung von Mehrstaatigkeit da Nein wegen folgenden Gründen yazan yere carpi attim ama ne yazacacigimi bilmiyorum.
Fikri olan varmi?
webci
05 Aralık 2024, 21:07
Niye begrundung istiyorlar anlamadim..yeni cikan kanuna gore artik eskiden oldugu gibi sadece alman olman istenmiyor..bence yeni kanuna gore şikki nein dogru ama begrundung sacmalik..
Bu şik kisiye gore degisir..bazilari almanyada dogmustur,bazilarinin ebeveynleri turk ,alman,veya badka ulus olabilir..
Sen bunlardan cikip sade alman olmak isteyebilir veya cifte vatandas kalmak isteyenilirsin..
Begrundung olarak mesela
(StARModG)>>>>Gesetz zur Modernisierung des Staatsangehörigkeitsrechts
Verilebilir..yani moderniesierte burgerschafta gore simdiki vatandaslik kalabilir ve haliyle mehrstattlich olmus olur..yani vermeiden yapmis olmassiniz..
Gene de bu soru onemli ve durumuna gore kendi isaretlemeli..
mavi78ates
05 Aralık 2024, 21:29
Einbürgerungamt 7ayin 12sinde gittim (online yapmadım) halen bekliyoruz ses soluk yok....
Birbey 3.1
06 Aralık 2024, 10:48
Merhaba Arkadaslar,
Sonunda Antrag auf Einbürgerung postayla geldi. Herseyi doldurdum ama bir yerde takildim.
Vermeidung von Mehrstaatigkeit da Nein wegen folgenden Gründen yazan yere carpi attim ama ne yazacacigimi bilmiyorum.
Fikri olan varmi?
Eski versiyon yollamışlar.
"Nicht mehr relevant" yanına yaz geç.
Birbey 3.1
06 Aralık 2024, 10:54
Tailand'daki sırf Alman vatandaşıysa evet, çifte vatandaşsa, yani Tailand vatandaşlığıda varsa hayır.
EU devletleri ve Isviçre, Norveç zaten kardeş. Orada bir sıkıntı yok.
Ben misal Türkiye'de hapise girsem cifte vatandas olduğum için Almanya birsey yapamaz. Azerbaycan'da da girsem yapamaz. Cünkü Türkiye ile kardeş devlet. Aynı sıkıntılı durum Türkmenistan, Kazakistan içinde geçerli.
Saçma maçma ama olay böyle.
Karakule77
08 Aralık 2024, 16:20
Neden istediklerini anlamadim zaten, formda öyle yaziyor. Ama ne olur olmaz diye sorayim dedim.
Karakule77
08 Aralık 2024, 16:21
Eski versiyon yollamışlar.
"Nicht mehr relevant" yanına yaz geç.
Eyvallah kardes
Karakule77
08 Aralık 2024, 16:57
Arkadaslar baska bir soru, ben Alman Vatandasi yani Cifte Vatandas oldugumda esime süresiz oturma alabilirmiyim? B1 olmadigi icin her sene uzatma aliyor.
hOrOz
08 Aralık 2024, 18:35
Arkadaslar baska bir soru, ben Alman Vatandasi yani Cifte Vatandas oldugumda esime süresiz oturma alabilirmiyim? B1 olmadigi icin her sene uzatma aliyor.
Arkadaş yenge Hanım şartları yerine getirmiş olması lazım senin Alman Vatandaşı olman ona sadece biraz kolaylık sağlar
Benim bacanak Türk baldız Alman, geçende yabancılar dairesine süresüz oturma izni için gittiler
Almanca olmadığı için Almanca öğrenmesi gerektiğini söylemişler
Oda şimdi Almanca kursuna yazıldı ..
Ama dediğim gibi adamda beyin sıfır ..
3 kere Türk Ehliyetini değiştirmek için sınava girdi 3 ünüde kazanamadı
Hatta sınavı Türkçe yaptığı halde kendini süpermen sanıyor
Ama elde var sıfır
webci
08 Aralık 2024, 19:52
Arkadaş yenge Hanım şartları yerine getirmiş olması lazım senin Alman Vatandaşı olman ona sadece biraz kolaylık sağlar
Benim bacanak Türk baldız Alman, geçende yabancılar dairesine süresüz oturma izni için gittiler
Almanca olmadığı için Almanca öğrenmesi gerektiğini söylemişler
Oda şimdi Almanca kursuna yazıldı ..
Ama dediğim gibi adamda beyin sıfır ..
3 kere Türk Ehliyetini değiştirmek için sınava girdi 3 ünüde kazanamadı
Hatta sınavı Türkçe yaptığı halde kendini süpermen sanıyor
Ama elde var sıfır
Malesef 3 kurusa 5 kofte vermiyor alman devleti..hak et al diyor..almanca bilmen gerek diyor,8 yil almanyada olup suresiz oturma alma ve aile birlesimi geride kaldi..
Bu araya sokusturuverelim:
Asad devri kapandi ve suriyeliler bagimsizligina kavustu,köle dogan,köle yasayan ve köle ölen bu insanlar kafalarini calistirmadikca bu kölelikten kurtulamayacaklar,,bunlari esaddan kurtarmak bile avrupanin eline kalmis,isteselerdi cokdan bitirirlerdi ama kosullar suan uygunki esedin fisi cekildi ve saddam gibi lagimlarda bulunup asilmadi,yaptigi iyiligin karsiligi olarak bati rusyaya gitmesine izin verdi..
Tum arap devletleri suan abd ve yahudinin elinde..gunluk algin 5 lira ekmegin 2 kirasi bile ve hatta hacca giderken odedigin 8000 euronun 3 bini yahudinin kasasina akiyor,yani bizler dogustan esir doguyoruz bilmedigimiz tek sey sakarya firat bayraklarini niye salladigimizi bilmedigimiz..
Neyse....
thaflowkilla
20 Aralık 2024, 02:42
Arkadaslar, Alman vatandasligi icin basvuru formunu sehrimin internet sayfasindan indirdim. Aslinda daha önce yüzyüze görüsmek icin randevu almistim, fakat iptal etmekle birlikte bana mail atip, linki paylastilar ve bu link üzere devam edip, doldurdugum formu tekrar yollayip, onlardan randevu icin cevap beklememi söylediler.
Benim bu Form (Vordruck) hakkinda bir sorum olacak. Kagidin hic bir bölümünde cifte vatandaslik ibaresine rastlamadim. Yani Türk vatandasi oldugumu belirtiyorum ama herhangi bir yerde Türk vatandasligimi tutup, ayriyetten Alman vatandasida (çifte vatandaşlık) olmak istedigimi belirtmem gerekmiyormu. Sanki eski Formlarda buna dair bir ibare bulunuyordu.
atsiz77
20 Aralık 2024, 14:31
Eskiden öyle bi seçenek mecburi idi , şimdi bu yeni yasa ile gerek olmadığı için sana öyle bi soru seçeneği gelmiyor.
Musti
20 Aralık 2024, 15:46
Yasa ciktinda müracat etim bu hafta haber geldi islem tamam.
webci
20 Aralık 2024, 19:07
Insanlar hayrini gorur diye dusunuyorum..cdu iktidara gelince cifte vatandasligi kaldiracakmis..scholz bugun aciklamalarda bulundu ve tv ekranlarinda boy gosterisi yapip hikayeler anlatti..
Ayrica 11 yildir esed ikdidarini destekleyip tum zulumlere arka cikan bati ve almanya suriyeye cöreklendi ve elcilik acma yarisina girdi..
Scholz guzel bir gelecek sunmanin dinamik bir ekonomiden gectigini acikladi,,buda bir hikaye,,,,almanyanin paralari ukrayna savasina aktardigi malum..
Ne kadar ortadoguda savas ve gozyasi,okadar batida refah ve sömürü sistemi..
hOrOz
20 Aralık 2024, 20:40
500bin Alman Vatandaş olan Türk ten sadece 15bin kişi Çifte Vatandaşlık için başvurmuş
thaflowkilla
20 Aralık 2024, 21:32
@atsiz77
Hani Alman Vatandasi olurken, ben cifte vatandas felan olmak istiyorum demem gerekmiyor degil mi? Normal bir sekilde vatandaslik icin basvuruyorum. Türkiye‘ye birsey söylemem gerekiyor mu islem tamamlandiktan sonra?
murat39
20 Aralık 2024, 21:51
Alman tarfi Bürgerbürolar da sistem de Cifte vatandas oldugunuz görükür.(Kanunen su anki sürecde Vatandasligi alanlar Cifte vatandas statüsünde )
Türkiye ye Konsolosluga bildirmenizde fayda var.Miras olayi olsun..Askerlik olsun..Cocuk dogumlari olsun.
Zamaninda bildirmek faydali olur.
Birbey 3.1
21 Aralık 2024, 01:54
500bin Alman Vatandaş olan Türk ten sadece 15bin kişi Çifte Vatandaşlık için başvurmuş
Askerlik sorunu var. 30000 Euroya araba alırlar, ama askerlik parasına gelince çok. Sonrada düğünlerde kurt işareti yapıp kuru kuruya bayrak sallarlar.
webci
21 Aralık 2024, 03:59
Yuzyil boyunca insanlari teror korkusuyla yetistirirsen,3 tarafin dusmanla cevrili dersen,aşiri milliyetci yaparsan,stadyumlara bayrak sokarsan olacagi budur..turkiyede sadece turkler yasamiyor,bircok ulus var..parola turkiye turklerindir,ya digerleri ne olacak,,
Cerkez
Laz
Kürt
Turklesmis ermeniler..hadi araplar arkadan vurdu,ya bu vatandaslari napicaz??
Iste irk ayrimi yapar,kafatascilik ve kurukafalilik yaparsan sadece bayrak sallarlar,tarihini kültürünü bilmez,bilgisiz alavere dalavere,koseyi donen adam,milli piyangocu ,boyle tipler meydana gelir,milli maclarda kurt isareti yapip ceza yiyen ülkücüler ,bayragi salla sallayana ortaya cikar..
Ama savas ciktimi ilk bunlar kacar,darbe yapildimi ilk bunlar bankaya koşar..lafa geldimi küllükde kül kalmaz,icrat dedimmi sifir..
Yapacak bisey yok..
Ben olsam alman vatandasligi bile vermem,,cunku kendi vatandasliginda samimi olmayan alman vatandasliginida hurdaya cevirir .
arkadas
21 Aralık 2024, 13:23
Slm arkadaslar,
ben 1999 da alman vatandasligini aldim ve türk vatandasligindan ciktim. Simdi türk vatandasligini almak istersem askerlige para yatirmam lazim. Konsoloslukta zaten gecmiste hicte iyi tecrübem olmamisti. Memurlar kendini bir sey zannediyorlar. Yani bu saatten sonra gecsem ne olur gecmesem ne olur. Ben Türküm türk dogdum ve türk ölecegim, kagitta ne yazarsa yazsin.
webci
21 Aralık 2024, 16:08
Madem turklugunu seviyorsun,normaldir,o halde turkluguyle ogunen bir alman vatandasi ol ve oyle kal..senin alman olmadigini 7 duven zaten biliyor..
Kayitta ama alman yaziyor..
Askerlige yatirmak icin verdiginde sadece para,askerlik hikaye..
Sayet tr de evin koyun paran maasin ,gelirin,kiracin,araban varsa isler degisir,yok hayat standartlari almanyaya ayarliysa ugradma derim..
Egenin Efesi
22 Aralık 2024, 01:09
Bu sadece sosyal medyada dolasan birisinin uydurup Diger Türk sayfalarininda kopyalayip
Paylastigi bir yazi oldugunu düsünüyorum.
Nerde kaynak ? Kim yapmis Bu istatistigi?
Varsa öyle bir veri , hep Beraber görelim.
Saygilar sunarim .
webci
22 Aralık 2024, 02:15
Bu sadece sosyal medyada dolasan birisinin uydurup Diger Türk sayfalarininda kopyalayip
Paylastigi bir yazi oldugunu düsünüyorum.
Nerde kaynak ? Kim yapmis Bu istatistigi?
Varsa öyle bir veri , hep Beraber görelim.
Saygilar sunarim .
Usta buyuk bir ihtimalle 100 de 100 istatistik tutturulmadiysa bile 100 de 70 dogrudur..
Sanki sosyal medyada diger haberler cok dogrumuki..
Herkes tik dan kazanmak icin bir suru yalan haber yayiyor..
Gezi de turkiyenin anasini aglattilar,claudia roth bile turkiye ye geldi..
Tum avrupa kina yakmisti...
Gordukki hakli olan kazandi..
Cogu vatandasliklari herkes zaten geri aldi..
Kiralik gibi alip sonra isi biten iade etti..
En cokda emekli olmuslar bunu yapti..
Suan yeni 3.nesil haric kimse cifte vatandas olmak istemiyor..gerisi zaten alman doguyor..
Volqan
22 Aralık 2024, 09:34
Mail olarak mi geliyor , yoksa posta ile mi ?
Volqan
22 Aralık 2024, 09:36
Yasa ciktinda müracat etim bu hafta haber geldi islem tamam.
Mail ile mi yoksa posta ile mi geliyor ?
Birbey 3.1
22 Aralık 2024, 17:23
Posta ile gelir. Mail ile resmi bilgiler yasak.
Musti
23 Aralık 2024, 01:34
Mail ile mi yoksa posta ile mi geliyor ?
Telefon actilar randevu icin. Belgeyi gidip aldım onla Kimlik ve Pasaport basvurdum.
Egenin Efesi
23 Aralık 2024, 16:48
Posta ile gelir. Mail ile resmi bilgiler yasak.
Bana Mail ile geldi . Posta almadim , daha sonra posta gelir mi bilemiyorum.
Birbey 3.1
23 Aralık 2024, 20:48
Normalinde yasak.
Musti
24 Aralık 2024, 00:04
Aufenthaltstiteli aliyorlar postala gelmez gidip alman gerekir Einbürgerungsurkunde yi
arkadas
24 Aralık 2024, 03:51
@webci Benim mavi kartim var sadece secme ve secilme hakkim yok. Gerisi hemen hemen türk vatandasi gibi. Simdi az cok biliyorlar mavi karti daha önce pembe kartti ve bir basit sim karti bile actiramiyordum. Türkiyede anam babamdan kalma nur icinde yatsinlar miras gayri menkul var ama bir problem yasamadim. Yani uzun lafin kisasi ben almanyada daha cok yasiyorum ve türkiyede dogdugum icin istedigim kadar TR de kalabiliyorum. Türk vatandasligina gecsem bir artim yok. Hoscakal
Birbey 3.1
24 Aralık 2024, 23:39
Mavi kartın uluslar arası hukukda bir gecerliği yok. Allah korusun bir savaş çıksa yada daha büyük bir ihtimal sıla yolunda başına bir iş gelse yardım eden olmuyor.
arkadas
25 Aralık 2024, 00:43
Mavi kartın uluslar arası hukukda bir gecerliği yok. Allah korusun bir savaş çıksa yada daha büyük bir ihtimal sıla yolunda başına bir iş gelse yardım eden olmuyor.
O durumlar icin alman vatandasligim var. Allah göstermesin Savas ciksa sen Türkiyeye gitcekmisin? Biz Türkiyeye ancak temelli olarak ucak altinda gideriz oda nasip olursa.
hOrOz
25 Aralık 2024, 12:31
O durumlar icin alman vatandasligim var. Allah göstermesin Savas ciksa sen Türkiyeye gitcekmisin? Biz Türkiyeye ancak temelli olarak ucak altinda gideriz oda nasip olursa.
Artık bir çok kişi buraya gömülüyor
Son bir yıl içinde bir çok vefat eden bir çok kişi bizim buradaki müslüman mezarlığına gömüldüler
Aslında müslüman mezarlığı Bosna savaşı zamanında burada ölen müslüman Bosna lılar için yapılmıştı
Araplar ve Türkler son zamanda mezarlığı kullanmaya başladılar
Miras konusunda Türkiye de problem yok Alman olsun Mavi Kartlı olsun veya Türk Vatandaşı olsun herhangi bir sorun yok
Uzun süre Türkiye de kalmak Mavi Kartlılar içinde sorun değil
sadece Alman Vatandaşı olarak sadece 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Daha uzun kalmak isteyenler ikamet tezkeresi almak zorunda
Telefon hattı meselesine gelince aslında Mavi Kart la sorun olmaması gerek herhangi bir engel yok
Ama bazı çalışanlar mevzuatı bilmediğinden dolayı yapmıyorlar
Birbey 3.1
25 Aralık 2024, 13:01
Ya ne yapacaktım? Ukrayna savaşı biraz daha azsın, Rusya'nın ilk vuracağı yer Almanya. Ne yapacam ozaman? Mecbur Türkiye'ye gitcem, çünkü Rusya Türkiye'yi vurmaz. Sen kal ozaman burda.
Nato falan kalmaz ozaman. İyi günde herkes birlik beraberlik. Görüyorun PKK bizi 47 senedir vuruyor kimse onlara dur demiyor.
Allah korusun, Rusya bir Almanya'ya dalarsa 24 saat içinde alırlar. Adamların askeriyesinin kapısını private Sicherheitsdienst firması bekliyor.
Olay cok basit. Bir lisan, bir insan, bir kimlik bir insan, iki kimlik iki insan.
deniz2000
25 Aralık 2024, 13:52
Ya ne yapacaktım? Ukrayna savaşı biraz daha azsın, Rusya'nın ilk vuracağı yer Almanya. Ne yapacam ozaman? Mecbur Türkiye'ye gitcem, çünkü Rusya Türkiye'yi vurmaz. Sen kal ozaman burda.
Nato falan kalmaz ozaman. İyi günde herkes birlik beraberlik. Görüyorun PKK bizi 47 senedir vuruyor kimse onlara dur demiyor.
Allah korusun, Rusya bir Almanya'ya dalarsa 24 saat içinde alırlar. Adamların askeriyesinin kapısını private Sicherheitsdienst firması bekliyor.
Olay cok basit. Bir lisan, bir insan, bir kimlik bir insan, iki kimlik iki insan.
usta iki kimlik iki insan dogru diyorsun,birde PKK bizi 47 senedir vuruyor diyorsun kimse neden durduramiyor? cünkü durdulurmasini istemiyorlar ,yoksa nasil ordaki insanlari
kandirip nasil oy alicaksin, onlar bitse öbürleri gelicek seni beni onlari kandirmak icin bu sefer onlari kullanicaklar, daha durun bu günler iyi günlerimiz
Allah ömür verirse daha neler olucagini görüceksiniz .
webci
25 Aralık 2024, 14:14
Tabiki isin gercegi suki
Burda bir sikinti cikarsa herkes ulkesine gitmek ister..bir diger konuda rus ayisina fazla guvenmeyin,ayi diyorum,ne zaman ne yapip saldiracagi belli olmaz..rusyanin dogu topraklarimizda gozu var ve her zaman denizlere acilmak istemistir..
Rus kendi cikarlari icin anasinida 2 dakkada satar..
Denilen oki:
Suriye meselesinde abd ile anlasti..cok yakinda ukraynadaki savas bitebilir..bilmedigimiz cok dumenler isin icinde..
hOrOz
25 Aralık 2024, 14:29
O kadar büyük bir savaş çıkacağını sanmıyorum.
Çıksa şimdiye kadar bir şeyler olurdu
Ülkeler ve insanlar artık savaşın ne olduğunu biliyorlar.
Aslında savaş şimdiye kadar bitecekti ama ne yazıkki USA nın ve Batının Ukrayna ya gerek finansiyel gerek askeri yardımları yüzünden uzadı uzadı
Ancak savaş ekonomik olur Rusya ya o kadar amabargo uyguladıkları halde Rusya da hayart normal durumda devam ediyor
(Youtube Rusya yi gezen gezginleri izleyin)
Yarın savaş bitse ve Ukrayna galip gelse bunlara el pençe divan duracak
Ama Putin Gazı keserim dediğinde Almanya da ne olmuştu ekonomi, piyasalar alt üst olmuştu çünkü gazın başka bir alternatifi yok
Şimdi yarın Rusya Almanya ya gönderdiği gazı kesse şu kış ortasında Almanya da yaşanacak kaosu düşünmek istemiyorum.
Putin gitse bile Ruslar Almanlara çok kızgın (zaten ikinci dünya savaşı zamanından bir kırıklık var)
Ruslar var ile yok arası yaşama alışıkın ama Almanları düşünemiyorum ___ En ufak bir şeye bile mızmızlanıyorlar
Aralarının birden düzeleceğini hiç sanmıyorum
Neyse konuyu güzel fıkra ile bağlayayım
Adamın biri ölmüş … ama çifte vatandaşmış
Cehenneme gideceği kesinleşince ..
Adama sormuşlar ..
" istersen Alman Cehennemini istersen Türk Cehennemini seçebilirsin"
Adam da sormuş ne fark diye
Demişlerki "Türk Cehenneminde günde 100 kaşık b*k yiyorlar, Alman Cehenneminde 10 kaşık"
Adam da doğal olarak Alman Cehennemini seçmiş
Adam bir yıl burada durduktan sonra „lan gideyim de bakayım Türk Cehennemindekiler ne yapıyorlar“
Türk Cehennemine bir gelmiş bakmış biri orada oturuyor çay,sigara içiyor biri oturmuş kahve içiyor.
"Dayanamamış sormuş „la arkadaş biz demiş Alman Cehenneminde günde 10 kaşıkla biz ne hale geliyoruz.
Siz burda 100 kaşıkla nasıl böyle keyiflisiniz“
Türklerden biri "Kardeşim burası Türkiye .. bir gün gün kaşık olur b*k olmaz, bir gün b*ok olur kaşık olmaz
Yani bir yıldır bi b*ok yiyemedik"
arkadas
26 Aralık 2024, 01:01
@Birbey 3.1
Ben ne Amerikaya nede Rusyaya güveniyorum. PKK yi cikaran zaten Amerika ve bitmesini istemiyorlar, cesitli sebepleri var konuyu uzatmicam. Bak Suriyede anlastilar nasil bitirdiler. Almanyada savas ihtimalini cok düsük görüyorum.
Yazacak cok sey var ama uzatmaya gerek yok. Baris ucuz oldugu icin istemiyorlar en basta silah endüstrisi istemiyor. Rheinmetall in hisseleri firladi Ukrayna savasi baslayali...
TFA1903
27 Aralık 2024, 05:05
konudan saplıyorsunuz agalar
TFA1903
27 Aralık 2024, 05:29
bınim birkac worum olacakti
ben 8.7.24 (Not Almistim) de Ciftevatandaslik icin Rathaus a verdim
ta gecen hafta haber geldi Lebenslauf ve 255€ Überweisen er diye
Lebenslauf PDF olarak yoladim ve 255€ Überweisen etdim
sizce benim Islem bitmek üzeri mi ?
(zamaninda Rathaus da calisan Bayan 14-16 Ay Sürer dedi ve Antrag verdimde size bir iki aya kalmaz 255€ Bearbeitungsgebühr gelir dedi onu ödeyin dedi)
ikinci sorum Konsolusluka Alman Vatandasi oldumu ileride bildirmem gerekirmi ?
Türk Pasaportum 7Sene sonra bitiyor, bitdinde bana Türk kimligi ve Alman Personalausweis yeter demi ?
Türk Pasaport olayi bitiyor demi ?
(Almanyadan Tükiye ucuslarda Personalausweis yeter demi ?
Türkiyede TC. Kimligimi kulanirim dedim ama sizlere bi danisayim)
Esim 2000 den beri Alman vatandasi ve Türk Vatandasi olmasi mürecat etdi ve 6 Haftada Türkvadandasi oldu TC Kimligi geldi, Rathaus a bildirdi Türkvatandasi oldunu ve Vatandasliga gecis belgesini Almacaya Übersetzten edip einreichen etmesi yeterli oldu
arkadas
27 Aralık 2024, 10:45
bınim birkac worum olacakti
ben 8.7.24 (Not Almistim) de Ciftevatandaslik icin Rathaus a verdim
ta gecen hafta haber geldi Lebenslauf ve 255€ Überweisen er diye
Lebenslauf PDF olarak yoladim ve 255€ Überweisen etdim
sizce benim Islem bitmek üzeri mi ?
(zamaninda Rathaus da calisan Bayan 14-16 Ay Sürer dedi ve Antrag verdimde size bir iki aya kalmaz 255€ Bearbeitungsgebühr gelir dedi onu ödeyin dedi)
ikinci sorum Konsolusluka Alman Vatandasi oldumu ileride bildirmem gerekirmi ?
Türk Pasaportum 7Sene sonra bitiyor, bitdinde bana Türk kimligi ve Alman Personalausweis yeter demi ?
Türk Pasaport olayi bitiyor demi ?
(Almanyadan Tükiye ucuslarda Personalausweis yeter demi ?
Türkiyede TC. Kimligimi kulanirim dedim ama sizlere bi danisayim)
Esim 2000 den beri Alman vatandasi ve Türk Vatandasi olmasi mürecat etdi ve 6 Haftada Türkvadandasi oldu TC Kimligi geldi, Rathaus a bildirdi Türkvatandasi oldunu ve Vatandasliga gecis belgesini Almacaya Übersetzten edip einreichen etmesi yeterli oldu
Slm sorularina elimden geldigi kadar cevapliyayim
Senin bulundugun yere alman vatandasligin islemlerinin ne kadar sürecegini kimse bilemez.
Türk ve alman kimligi ile Avrupada ve Schengen ülkelerinde bildigim kadariyla seyahat edebilirsin. Fakat onun disinda mesela Amerikaya ucarsan alman pasaportun gerekli. Türk pasaportuna normalde gerek yok ama bazi ülkelerde onunda avantaji var. Yani pasaport kullanimi hangi ülkelere gidecegine bagli.
Türkiyeye ucusta alman ve türk kimligi yeterli
Hoscakal
murat39
27 Aralık 2024, 10:54
Bulundugunuz Rathaus un yabanci cogunlugu zaman konusunda rol oynar.Fazla talep yoksa sira erken gelir.Mesela Bayern de 18 ay sürmesi söz konusu.
Ben de basvurdum 7ay oldu. ses yok.
Konsolosluga Alman vatandasligini bildirmekde fayda var.Zor bir sey de degil kimliklerle gidip. islem yaptiriyorsunuz.
Türk pasaportunun günü bittiginde yenisinei almaniza gerek yok.Türk pasaport olayi bitiyor. Alman Kimligini aldiginizda Oturum karti elinizden alinacaktir.
Türkiye de Türk kimligi. Almanya da Alman kimligi ve Alman pasaportu yla devam.
Almanya dan Türkiye ye gidislerde Alman kimligi yeterli, ama pasaport olsa daha iyi.Giris cikislarda extra bir kagirt verirler giris yapildigi icin onu cikarken kaybetmemek gerekir.Pasaporta giris mührünü vurdugunda kaybolma riski olmaz.
atsiz77
27 Aralık 2024, 14:59
Alman vatandaşı olup Türk vatandaşlığına tekrar başvuru yapan arkadaşlar sizlerde durum ne , vatandaşlık belgesi eline ulaşan oldumu?
Bana Essen konsolosluğundaki Memur 1 seneye kadar sürer demişti, bu süreci nerden takip ediyorsunuz ?
Yukarda arkadaş yazmış eşine tekrar Türk vatandaşlığı 6 hafta sonra gelmiş …
guney1
27 Aralık 2024, 15:25
ben 2 agustos ta müracaat ettim hala cevap yok.sim
atsiz77
27 Aralık 2024, 15:52
Yukardaki sorum ile ilgili Konsolosluğa atmış olduğum e-maile demin cevap geldi.
Yeniden giriş başvurunuzu e-devlet üzerinden “ nüfus kayıt örneği “ oluşturma kısmından takip edebilirsiniz. Anılan kayıt “ açık “ olarak gelmekte ise giriş işlemleriniz tamamlanmış demektir. Kaydınız halen “ kapalı kayıt “ olarak gözükmekteyse işlemlerinizin devam ettiği anlamına gelmektedir. Dış temsilciliklerce alınan başvurularda herhangi bir takip numarası/ başvuru numarası bulunmamaktadır. İşlem 1 yıla kadar sürebilmektedir.
Birbey 3.1
27 Aralık 2024, 23:20
Bulundugunuz Rathaus un yabanci cogunlugu zaman konusunda rol oynar.Fazla talep yoksa sira erken gelir.Mesela Bayern de 18 ay sürmesi söz konusu.
Ben de basvurdum 7ay oldu. ses yok.
Konsolosluga Alman vatandasligini bildirmekde fayda var.Zor bir sey de degil kimliklerle gidip. islem yaptiriyorsunuz.
Türk pasaportunun günü bittiginde yenisinei almaniza gerek yok.Türk pasaport olayi bitiyor. Alman Kimligini aldiginizda Oturum karti elinizden alinacaktir.
Türkiye de Türk kimligi. Almanya da Alman kimligi ve Alman pasaportu yla devam.
Almanya dan Türkiye ye gidislerde Alman kimligi yeterli, ama pasaport olsa daha iyi.Giris cikislarda extra bir kagirt verirler giris yapildigi icin onu cikarken kaybetmemek gerekir.Pasaporta giris mührünü vurdugunda kaybolma riski olmaz.
Arkadaş Stadt Augsburg'da Şubat'ta başvurdu ondan bile ses yok.
Landkreis Augsburg'da herşey çabuk oldu.
guney1
28 Aralık 2024, 13:14
Yukardaki sorum ile ilgili Konsolosluğa atmış olduğum e-maile demin cevap geldi.
simdi baktim kapali kayit diyor.beklemek lazim anlasilan
infernoturko
29 Aralık 2024, 03:39
Alman vatandaşı olup Türk vatandaşlığına tekrar başvuru yapan arkadaşlar sizlerde durum ne , vatandaşlık belgesi eline ulaşan oldumu?
Bana Essen konsolosluğundaki Memur 1 seneye kadar sürer demişti, bu süreci nerden takip ediyorsunuz ?
Yukarda arkadaş yazmış eşine tekrar Türk vatandaşlığı 6 hafta sonra gelmiş …
Ben 11.11.2024 tarihinde tekrar Türk Vatandasligini almak icin basvurdum ve Düsseldorf'taki memur bir sene sürer dedi.
Basvuru takibi icin bu sayfaya girmeye calistim fakat yurtici telefonu kaydetmemi istiyor fakat "Bilgilerimi Simdi Güncelle" butonuna tiklasam da ilerliyemiyorum.
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-turk-vatandasligi-kazanma-on-basvurusu-ve-takibi
https://s20.directupload.net/images/241229/tak4hguv.png (https://www.directupload.eu)
Türk vatandasligini aldiktan sonra cifte vatandas oldugumuzu Rathaus'a bildirmemiz mi gerekiyor?
aksarayli
29 Aralık 2024, 09:52
Bende 30.09.2024 tarihinde müracaat ettim daha ses yok.3 ay sürer demislerdi.Biraz daha bekleyip ,haber gelmez ise gidip sorayim.
atsiz77
29 Aralık 2024, 18:54
infernoturko
E-devlet hesabın varsa oraya gir ve Nüfus Kayıt örneği çıkar, orda medeni Durumda Kapalı Kayıt yazıyor ise daha süreç devam ediyor demektir.
Birbey 3.1
16 Ocak 2025, 08:34
Geri Merz zorlastirmak istiyor gibi.
atsiz77
16 Ocak 2025, 17:28
Seçim malzemesi sadece, iptal edene kadar alanlar alır . Alınan hakkı geriye dönük alması biraz zor olur bence…
guney1
01 Şubat 2025, 10:51
günaydın arkadaşlar,yeniden Türk vatandaşlığını kazanma muracaatını yapıp sonuçlanan oldumu.? ben 02.08.2024 tarihinde başvurdum hala haber yok.slm
atsiz77
01 Şubat 2025, 21:23
Bekliyoruz daha, bu gidişle tekrar Türk.vatandaşlık çıkışına başvuracağız.
AfD ve CDU bu yasayı hemen durduracaklar gibi.
infernoturko
08 Şubat 2025, 21:38
11.11.2024‘de Türk vatandaşlığı için başvurdum, 06.02.2025’de Konsolosluktan Kimliğimi teslim almak için randevu almam istendi. E-posta yoluyla haber geldi.
Türk kimliğimi aldıktan sonra çifte vatandaş olmuş oluyorum. Herhangi bir Alman makamına bildiride bulunmam gerekiyor mu?
atsiz77
08 Şubat 2025, 21:54
İyiki yazmışsın, şimdi baktım benimkide onaylanmış.
Gidiyim nüfus cüzdanı aliyim
Birbey 3.1
09 Şubat 2025, 01:05
Einwohnermeldeamt'a bence bildirmek mecburiyeti vardır.
Birbey 3.1
09 Şubat 2025, 01:11
Bekliyoruz daha, bu gidişle tekrar Türk.vatandaşlık çıkışına başvuracağız.
AfD ve CDU bu yasayı hemen durduracaklar gibi.
Korkma kuru sıkı. O meclisdeki olayı istediğinden yapmadı CDU.
Daha önce SPD hükümeti varken bu yasayı Alman meclisine sunmuştu. Almanya bir yasa cıkmadan önce üç kere tartışılması gerekiyor. Birinci tartışmadan sonra yasa Ausschuss dediğimiz bilir kişi kuruluna gidiyor. Bu böylede oldu.
CDU'nun aslında bu yasayı takip etmedi. Son olayadan sonra AfDbu yasayı Ausschussdan getirmek istedi. AfD getirseydi ozman CDU AfD ile direk olarak iş yapmaması için kendi çıkardığı yasaya karşı red oyu kullanması gerekcekdi. Red oyu kullans AfD diyecekti bakın görün CDU birşey yapmıyor.
Kendi tükürdüğünü yalamamak için mecbur yasayı kendi sundu meclise.
Yani CDU en az zararla olayı atlatabilmek için mecbur öyle yaptı.
SPD'de biliyor böyle olduğunu. Seçim zamanı herkes bir birine mecbur çamur atıyor oy kapmak için. Seçimden sonra yüzde 99 CDU/CSU mecbur SPD ile hükümet kuracak. Başka alternatif yok.
SPD bunu bildiği için kız evi gibi nazlanıyor. İkisi mecbur orta yolu bulacak.
Siyaset bu. Büyük bir tiyatro. Evleli hafta Unionlu milletvekilleri veyeşiller bir milletvekilinin evinde buluşup siyaset dışı bir kutlama yaptılar. Hatda bu kutlamada ev sahibi tüm telefonları toplattî. Alman basınında bu haber cıktı.
https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2025/union-und-gruene-feiern-gemeinsam-in-laschets-wohnung/
guney1
09 Şubat 2025, 13:00
İyiki yazmışsın, şimdi baktım benimkide onaylanmış.
Gidiyim nüfus cüzdanı aliyim
E-devlet hesabın varsa oraya gir ve Nüfus Kayıt örneği çıkar, orda medeni Durumda Kapalı Kayıt yazıyor ise daha süreç devam ediyor demektir.
selam hocam buraya mi baktin
atsiz77
09 Şubat 2025, 14:52
selam hocam buraya mi baktin
Evet oraya baktım, “ kapalı Kayıt “ yazan yer silinmiş.
Essen konsolosluğa e-mail attım süreçin şimdi nasıl işlediğini , nüfus cüzdanı için tekrar başvuru yapılacakmı yoksa sadece Konsolosluğa uğrayıp kimliği teslimmi alacağım diye…
atsiz77
11 Şubat 2025, 10:19
Arkadaşlar Nüfus Kimlik başvurusu için yanınızda 1x güncel en fazla 6 aylık vesikalık resim götürün.
Konsoloslukta 6 Resim 12€ yer Essen Konsolosluk ayrıca 9€ İşlem parası.
1 gün izin gitti, bide kimliği almak için tekrar izin alacağız 2 gün boşuna gidiyor.
Eve gönderin dedim olmuyormuş, başkasına vekâlet verebilirsin dedi.
atsiz77
11 Şubat 2025, 19:59
Arkadaşlar dikkat edin Essen Konsolosluğunda yeni Memurlar başlamış.
Tabiiki birisi bana denk geldi, Bayan tek parmakla Yazıyor siz anlayın artık Bilgisayar ile tecrübesini, neyse benim ismimi sistemde bulamadı.
Benim Nüfus kayıtım sisteme tam düşmedi deyip beni geri gönderecekti, bende nasıl olur dedim üsteleyince E-Devletten gösterdim Nüfüs kayıt örneğini.
Daha sonra yan odadaki Memuru çağırdı adam geldi hemen yaptı, neyse imzalayıp çıktık.
Elime Nüfus kimlik başvurusunun kopyasını verdi, eve gelince bi bakıyım şuna ne yazmışlar diye gördümki Parmak izi alınmamış oraya “ Bandajlı “ diye not düşmüş.
Oysa ALLAH (cc) şükür bandaj falan yok.
Birbey 3.1
11 Şubat 2025, 22:52
Arkadaşlar Nüfus Kimlik başvurusu için yanınızda 1x güncel en fazla 6 aylık vesikalık resim götürün.
1 gün izin gitti, bide kimliği almak için tekrar izin alacağız 2 gün boşuna gidiyor.
Niye gidiyorsunki. Türkiye'de basvuru yap. Eve iki günde geliyor. Istedigin adresede yolluyorlar bildigim. Nasil olsa acelen yok artik.
Ha izinde vaktin yoksa o ayri bir konu. Yada Alman kimligi ile tantana ederlermi orasini bilmiyorum tabiki.
atsiz77
12 Şubat 2025, 09:49
Doğru diyorsun, eğer bu sene izine gitseydim dediğin gibi yapardım.
erdik
12 Şubat 2025, 16:22
evet arkadaşlar bende başıma geleni yazayım.6 ay öncesinden Türk vatandaşlığini kazanmak icin muracaat ettim. birkaç kez konsolosluğu aradım daha sonuçlanmadı dediler.iki kez email yazdım birinde sonuçlanmadı.diğerinde adınıza muracaat edildiğine dair kayıt yok diye cevap verdiler.bende elimdeki belgeleri falan gönderdim.en son aradığımda sistemde hata olduğunu dosyayı göndermemiş olduklarını söyledi.ama bugün itibarıyla göndereceklerini ve en kısa zamanda sonuçlanacağını söylediler.sizinde başına gelebilir diye yazdım.slm
nasip06
12 Şubat 2025, 17:47
Arkadaslar Türkiyeden tekrar Türk vatandasligina girmek icin basvuran oldumu aranizda?
Birbey 3.1
13 Şubat 2025, 15:47
Tüm konuyu bastan oku, sorun icinde var, ve ne lazımda yazıyor.
Birbey 3.1
13 Şubat 2025, 16:00
Bugün hanımla ile oyumuzu posta yoluyla kullandık.
atsiz77
13 Şubat 2025, 16:13
Eee kime kullandın, ben AFD vereceğim…
benim oyum bastan beri belli
AFD
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Galaxy3764
13 Şubat 2025, 18:36
Nasıl bir akıl tutulması bu?
Bu kadar yabancı düşmanlığı yapan bir partiyi seçmek bilmiyorum.
Gesendet von meinem SM-A546B mit Tapatalk
mrtock
13 Şubat 2025, 18:54
al bende de o kadar üstad
Almanyada bi temizlik yapilmasi gerekiyor...nereye gidersen git sanki arab sehirindesin....
Gökay
13 Şubat 2025, 19:43
Almanyada bi temizlik yapilmasi gerekiyor...nereye gidersen git sanki arab sehirindesin....
Yalniz sizleri de temizlemesinler? En sag, fasist görüslü bir partiye oy vermissiniz. Elbette hür seciminiz, fakat onlar güclendikce fasist ideolojiye sahip kisiler de güclenecek, artik ne kadar cami, ev, isyeri, sinegok kundaklarlar, yabancilara saldirilar artar malum. Inanin bu sadece baslangic olur, büyük resim cok daha kötü. Bu konuya girersek simdi cikamayiz...
xedox
13 Şubat 2025, 19:51
benim oyum bastan beri belli
AFD
Kendi ayagina sikmissin dostum. Misafir misafiri istemez ev sahibi hic birini.
hOrOz
13 Şubat 2025, 19:52
Biraz abartıyorsunuz Alman Kamuoyu bir kaç akılsız dışında öyle düşünmüyor
Adamların ülkesini nasıl yöneceklerine karar verir gibisiniz
@teko sen böyle düşünüyorsan Almanlarında öyle düşünmesi çok normal garip senecek bir şey yok
Almanlar partizanlik yaparak seçmezler bizdeki gibi yok şu partinin adamı diye seçmezler
Her seçimde niye parti değişiyor adam hizmet vereni seçiyor şu bu partiye üye olduğu için değil
Bizim burada her seçinde belediye başka bir partiye geçiyor bizdeki takım tutar gibi parti tutmuyorlar
Adam bakıyor 5 sene sürecinde bu adam bir şey yapamadı ertesi seçimde başka bir adayı seçer
Hizmet getirmeyen adam yine seçmezler
40 senedir Almanya dayım 40 senedir aynı tantana
atsiz77
13 Şubat 2025, 21:07
Ağalar bırakın herkes istediği gibi oyunu kullansın, herkesin hür iradesi.
Oy hakkın varsa gidersin sana uygun olan partiye oyunu kullanırsın olur biter.
Sizinki aynı Türkiye’deki vatandaşlarımızın durumu gibi, 20 sene akp oy verirler 20 sene şikayetçi olurlar ekonomiden.
Beni gönderirlerse söz sizleride yanımda götürürüm merak etmeyin , anca beraber kanca beraber .
Django
13 Şubat 2025, 22:39
Ağalar bırakın herkes istediği gibi oyunu kullansın, herkesin hür iradesi.
Oy hakkın varsa gidersin sana uygun olan partiye oyunu kullanırsın olur biter.
Sizinki aynı Türkiye’deki vatandaşlarımızın durumu gibi, 20 sene akp oy verirler 20 sene şikayetçi olurlar ekonomiden.
Beni gönderirlerse söz sizleride yanımda götürürüm merak etmeyin , anca beraber kanca beraber .
Hocam yanlız o şikayetçi olanlar , Akp ye oy vermeyenler . bilginiz olsun.
Akpliler İzmirliler gibi celladına aşık değil ;)
Django
13 Şubat 2025, 22:44
O kadar entegre olmuş ki, Sağcıları geçmiş. Kafayı kazıtmış, botlarla dolaşıyodur o
O kadar entegre olmuş ki, Sağcıları geçmiş. Kafayı kazıtmış, botlarla dolaşıyodur o
ya arkadas siz baska almanyadami yasiyorsunuz ???
ben sadece su asalak tiplerin suriyeli ve afganlarin burdan defolmasini istiyorum okadar !!!
galiba bazilari hic sehir iclerine gitmiyorlar,görmüyormusunuz arab sehirleri gibi!!!
webci
13 Şubat 2025, 23:34
Ben hickimseye oy vermiyorum..biryerde duzenbazlik almis basini gitmisse,kotuluk serbet gibi akiyorsa ve cahiller cogalip pisligen önünü aciyorsa oy kullanma daha iyi..zaten birkac türkün oyuna afd ninde ihtiyaci yok..
Hicbir yerde bir dayanisma kuramamis sivil örgütlenme nedir bilmeyen aksama kadar laklak dizi izleyen gidecek ilk toplum turkler ve afganlar ve arablar..
Afgan ve suriyeliler ne kadar asalak oluyor diyorsakda afd icin hic fark etmez..size de kimse veya hicbit dazlak cicekle gelmez..
Birbey 3.1
14 Şubat 2025, 01:47
Bugün hanımla ile oyumuzu posta yoluyla kullandık.
Union. AfD, Union ile hemen hemen ilticacılar yönünde aynı fikirde de olsa, diğer konularda AfD zıt.
SPD maalesef çok pazif kaldı.
Birde Friedrich Merz davranış olarak bir devlet adamlığį var. Diğerlerinde bu yeteğini göremiyorum.
Aslínda DAVA'ya vermeyide düşünüyorum. Bir kaç soru sordum onlara geri dönüş bile yapmadılar. Küçük bir partiysen ve oy istiyorsan sorulara cevaplara vermeme lüksün yok. Birde Fatih Zingal, AKP çok yakın. Bundan rahatsızım. Gurbeciler için olan bir parti tüm gurbetcileri Türkiye'deki siyasetden etkilenmeden hepsini kucaklamalı cünkü bölünmeye değil birlik berabirliğe ihtiyac var.
Birde Uniona verme nedenim, tüm büyük partilerinde icinde Amerikaya azda olsa bazı konularda itiraz edebilecek tek parti olarak görüyorum.
Ukrayna savaşı kaybetti. Amerika, daha doğrusu Trump, telefonda Putin ile anlaştı. Aldığı topraklar Rusyadada kalacak. Trump verdiği silahlar karşılığında Ukraynada 500 Milyar Dolar yerdeki madenlerden alacak. Bugün saat 14.30 gibi Amerika Münih konferansında diyecek güvelniği siz sağlayacaksınız.
Yani Amerika ve Rusya kazandı, borçlu çıkan Avrupa olacak.
Birde ekonomi Almanya'da eskisi gibi olmasada tamir edebilecek tek parti Union. SPD beceremdi.
Kalorifer yasasını zaten Union istemiyordu. SPD yarı gönüllü onay verdi. Bu yasada böylece kalkacak.
Seçim sonrası Union-SPD koalisyonu kurulacak. 24.02. Scholz tarih olacak. Yerine Pistorius gelecek. Bu adam düşünce ve tarz olarak Union'da da siyasetci olabilirdi. Pistorius dis işleri bakanı olacak.
webci
14 Şubat 2025, 02:08
Union. AfD, Union ile hemen hemen ilticacılar yönünde aynı fikirde de olsa, diğer konularda AfD zıt.
SPD maalesef çok pazif kaldı.
Birde Friedrich Merz davranış olarak bir devlet adamlığį var. Diğerlerinde bu yeteğini göremiyorum.
Aslínda DAVA'ya vermeyide düşünüyorum. Bir kaç soru sordum onlara geri dönüş bile yapmadılar. Küçük bir partiysen ve oy istiyorsan sorulara cevaplara vermeme lüksün yok. Birde Fatih Zingal, AKP çok yakın. Bundan rahatsızım. Gurbeciler için olan bir parti tüm gurbetcileri Türkiye'deki siyasetden etkilenmeden hepsini kucaklamalı cünkü bölünmeye değil birlik berabirliğe ihtiyac var.
Birde Uniona verme nedenim, tüm büyük partilerinde icinde Amerikaya azda olsa bazı konularda itiraz edebilecek tek parti olarak görüyorum.
Ukrayna savaşı kaybetti. Amerika, daha doğrusu Trump, telefonda Putin ile anlaştı. Aldığı topraklar Rusyadada kalacak. Trump verdiği silahlar karşılığında Ukraynada 500 Milyar Dolar yerdeki madenlerden alacak. Bugün saat 14.30 gibi Amerika Münih konferansında diyecek güvelniği siz sağlayacaksınız.
Yani Amerika ve Rusya kazandı, borçlu çıkan Avrupa olacak.
Birde ekonomi Almanya'da eskisi gibi olmasada tamir edebilecek tek parti Union. SPD beceremdi.
Kalorifer yasasını zaten Union istemiyordu. SPD yarı gönüllü onay verdi. Bu yasada böylece kalkacak.
Seçim sonrası Union-SPD koalisyonu kurulacak. 24.02. Scholz tarih olacak. Yerine Pistorius gelecek. Bu adam düşünce ve tarz olarak Union'da da siyasetci olabilirdi. Pistorius dis işleri bakanı olacak.
Benim kucuk oglanda ayni sen kafadan,unionda union..
Bir kisinin soyledikleriyle uygulayacaklari ayni olmayabilir..union kivrak bir yol izliyor guven olmaz,afd gelmeden yapacaklarini kotkusuzca soyluyor ama boyle diye muhatap alinmaz..merz yalanci ve ici disi bir degil..kari gibi bir adam..
Ukrayna savasi bitecek anlastilar diye 3 hafta önce yazdim, zelensky abd ye ulkesini peskesledi,abd savas ganimeti olarak ukraynanin zenginliklerine cöktü..
Tiyatrocu zelensky ukraynayi satti..bati avcunu yaladi,ahmak alman politikacilar abd nin oyununa gelip rusyadan koptu..
Birbey 3.1
14 Şubat 2025, 12:05
Oy vermemek çözpm değil.
infernoturko
15 Şubat 2025, 23:40
Yeniden Türk vatandaşlığına geçiş başvurumdan 3 ay sonra bana Düsseldorf Konsolosluğundan haber geldi. Kimlik kartı almak için gelmem istendi. Meğerse kimlik kartı henüz gelmemiş, müracaat etmem gerekiyormuş 🙂
Başvurdum bir ay sürermiş.
Türk Vatandaşlığını aldığıma dair duyuru belgesi (Einbürgerungsurkunde) verdiler. Kimlik kartını beklemeden bu belgeyle alman makamına bilgilendirme yapabilir miyim?
atsiz77
16 Şubat 2025, 09:35
Ilginc bana Duyuru Bildirisi bile verilmedi, sadece yeni kimlik Başvurusu yaptığım formül onunla kimliğimi almam için…
Birbey 3.1
16 Şubat 2025, 17:21
Hangi işimiz tamda bu tam olsun.
girgirali
16 Şubat 2025, 20:27
Bes ay gibi kisa bir sürede Türk vatandasligina tekrar gecis yaptik. Ve cifte vatandas olduk. Allah herkese nasip etsin
Egenin Efesi
17 Şubat 2025, 00:45
Arkadaslar,
Bu cifte vatandasligin Almanyada memuriyetlige herhangi bir etkisi var mi?
Bu konuda tecrübesi olan var mi ?
Memuriyetlige girerken baska bir vatandasliginiz var mi diye neden sorulur?
Memuriyetlik dedigim yani beamter .
Beamter ve cifte vatandaslik hakkindaki bilgi ve düsüncelerinizi ögrenmek istedim.
Tesekkür eder Saygilar sunarim.
Egenin Efesi
17 Şubat 2025, 00:46
Arkadaslar,
Beamter ve cifte vatandaslik hakkindaki bilgi ve düsüncelerinizi ögrenmek istedim.
atsiz77
17 Şubat 2025, 13:14
Bes ay gibi kisa bir sürede Türk vatandasligina tekrar gecis yaptik. Ve cifte vatandas olduk. Allah herkese nasip etsin
Usta sana Türk vatandaşlığına tekrar geçtiğine dair belge verdilermi ?
Ben Mavi kartlıydım bana vermediler, ya bilgisiz cahil memura denk geldim yada mavi kartlılara gerek yok.
Birbey 3.1
17 Şubat 2025, 21:38
Arkadaslar,
Bildiği kadarıyla bazı memuriyetlikde EU-çifte vatandaşlığına birşey demiyorlar. Ancak güvenlik konusu alakalı memuriyetlerde alırlarsa onuda kabul etmiyorlar.
Yani kısaca alırsak çıkarmısın diye sart koşuyorlar.
Jaws57
18 Şubat 2025, 08:24
ya arkadas siz baska almanyadami yasiyorsunuz ???
ben sadece su asalak tiplerin suriyeli ve afganlarin burdan defolmasini istiyorum okadar !!!
galiba bazilari hic sehir iclerine gitmiyorlar,görmüyormusunuz arab sehirleri gibi!!!
üstad bu gün afganlar yarin sen akilli ol
webci
18 Şubat 2025, 08:57
Konuyla pek alakasi olmasada google hans weidel yazin bakalim ne cikacak..
80 sene once gecmisi olan bir adamin kizi..
deniz2000
18 Şubat 2025, 11:31
vay be demekki insanlar gecmisini arastirsa ucu nerelere gider Allah bilir.
bizim vatanimiz icinde bazi kani bozuklar kurtulus harbinde ceski yunan kazanaydi diyenlerde olmustu,
halen odüsüncede olan kisiler gecmisini arastirsin derim .
guney1
18 Şubat 2025, 11:48
vay be demekki insanlar gecmisini arastirsa ucu nerelere gider Allah bilir.
bizim vatanimiz icinde bazi kani bozuklar kurtulus harbinde ceski yunan kazanaydi diyenlerde olmustu,
halen odüsüncede olan kisiler gecmisini arastirsin derim .
evet usta bunu söyleyen zat,iktidarin cok önem verdigi bir sahsiyet idi
deniz2000
18 Şubat 2025, 12:14
birde burda yasayipta türkiyeye izine gidince, ekmek yedigi devleti kötülüyenler varya,
yüzde dogsaninin alman vatandasligi var, bu kisiler neden alman vatandasi oluyorlar, anlamis deyilim
sizce?
kendi devletini kötülüyenede karsiyim, dikkat devlet diyorum yani ana vatani,
devleti idare eden hükümet icin herkezin kendi görüsüdür ona birsey diyemem
nasil biliyorsalarsa veya nasil görüyorlarsa öyle devam etsinler, insanlarin düsüncelerine ve görüslerine saygi duymak gerekir
webci
18 Şubat 2025, 19:33
Insanlar devletini kotuler
Milletini satar
Nemalanir
Bunun altinda ahlaksizlik ve cahilce yaklasimlar yatiyor..
Kendini gelistirememek,topluma kendini agirdan alip kabullendirmek de yatiyor,bu insanlari sinavdan gecirseniz bos kafa olduklarini birak turkce yi bile dogru durust bilmediklerini gorursunuz..ailesini dahi yonetemeyen,parasinin hesabini bile yapamayan bugun sokaklarda devleti yonetmeye talib..
Bugun almanyada irkcilik basini almis giderken bazi cahiller afd ye bile oy verebileceklerini soyluyor,,bu bile insanlarin ne kadar ahmak olduklarini ama kendilerine gore cok akilli olduklarini gosteriyor,,80 yil sonra almanyaya tekrar 45 li yillarin gelmesi demokrasi diye borusunu otturdukleri seyin gelmemis olmasinin isareti..
Ilk defa almanyada secimler bu kadar cok konusuldu ilgi artti,,bunun sebebi elleriyle hazirladiklari irkciligi hortlatarak,insanlara pahaliligi,gecim sikintisini,multecileri ve islenen cinayetleri satmak oldu..
Herkese cicek dagitan,heryerle iyi gecinen ulkemiz bugun hicbir baris masasinda yok..artik bazi seyler degismeli dunyada sulh ulkede sulh salataliklarina bir son verip aklimizi basimiza alalim..
Aklimizi basimiza almassak etin kilosu olur 400 avro
https://youtube.com/shorts/5g2QDk0vLqk?si=jIXSG3ObFR7m3R2c
infernoturko
20 Şubat 2025, 01:36
Peki Türk vatandaşlığını herhangi bir Alman makamına bildirdin mi? Ben bir kaç gündür Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde ile yazışıyorum ama ikisi de birbirine havale ediyor.
Bugün kaldığım ilçenin Bürgerservice‘ne gittim Türk vatandaşı olduğumu gösteren belge ile ama Einbürgerungsbehörde‘dan aldığım E-Postayi gösterdiğim halde biz bakmıyoruz bu konuya dediler. Einbürgerungsbehörde‘ye gitmemi istediler.
Hatta ikisine de Belgeme ekte gönderdim ama topu birbirilerine atıyorlar.
Bu işlemi başarıyla sonuçlarından oldu mu?
Usta sana Türk vatandaşlığına tekrar geçtiğine dair belge verdilermi ?
Ben Mavi kartlıydım bana vermediler, ya bilgisiz cahil memura denk geldim yada mavi kartlılara gerek yok.
Bana belge verdiler. Memurun demesine „Einbürgerungsurkunde“.
webci
20 Şubat 2025, 06:11
Peki Türk vatandaşlığını herhangi bir Alman makamına bildirdin mi? Ben bir kaç gündür Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde ile yazışıyorum ama ikisi de birbirine havale ediyor.
Bugün kaldığım ilçenin Bürgerservice‘ne gittim Türk vatandaşı olduğumu gösteren belge ile ama Einbürgerungsbehörde‘dan aldığım E-Postayi gösterdiğim halde biz bakmıyoruz bu konuya dediler. Einbürgerungsbehörde‘ye gitmemi istediler.
Hatta ikisine de Belgeme ekte gönderdim ama topu birbirilerine atıyorlar.
Bu işlemi başarıyla sonuçlarından oldu mu?
Onlar ugrasmiyorlarsa sende ugrasma..
Almanyada artik kim isi ciddiye aliyorki..burodakilerin hepsi acemi,yeni neslin hicbirseyden haberi yok..
Millet salla basini al maasini derdinde..
Bazen islerin duzelmesi icin ben memurlardan fazla ugrasiyorum artik ugrasmiyorum..bugune kadar olanlari yazsam yasar kemalin ya yaşar ya yaşamaz hikayesi ortaya cikar..
Tabi gunun sonunda sen suclu cikarsin ama hicbirseyi dortdortluk yapma ugruna sinirleri yipratmaya degmez..
Almanyanin b.oku cikti..
Calis veya calisma degismiyor,calisirsan daha da berbatsin,adamin iliklerine kadar kanini emerler,yeterki ellerine düş..
Dini imani para olmus milletten medet ummayin..
Tek care bul kareyi al parayi;)
atsiz77
20 Şubat 2025, 16:09
Bugün Sabah Essen konsolosluğuna e-mail attım Duyuru bildirisi ( Einbürgerungsurkunde ) bana neden verilmediğini , gelen cevap ise şöyle “ böyle bir belgenin olmadığını istenildiğinde sadece vukuatlı nüfus kayıt örneği verilebileceğini “ yazıyorlar…
Bu belgeyi alan arkadaşlar özel bilgilerini silip burda paylaşabilirlermi?
fatih18
21 Şubat 2025, 14:33
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/other/2023/11/24/ekran-goruntusu-2023-11-24-093246.png
Dogustan gelen Vatandaslik var ise Nüfus kayit örnegi verilir.
atsiz77
23 Şubat 2025, 12:58
Alman vatandaşı olan arkadaşlar , bugün gidin oyunuzu kullanın hangi parti görüşünüze yakın ise ona verin.
ben ögleden önce ilk defa secime gitdim...
AFD ye verdim [emoji106]
guney1
23 Şubat 2025, 15:12
ben ögleden önce ilk defa secime gitdim...
AFD ye verdim [emoji106]
arkadasim sen alman vatandasida olsan afd icin bir yabancisin bilgine sunarim
thaflowkilla
24 Şubat 2025, 09:19
Merhaba Arkadaslar, benim cifte Vatandaslik olayi bitti sayilir. Sadece Urkunde almam gerekiyor son olarak. Gecenlerde mektup geldi.
„Die Einbürgerung erfolgt unter Hinnahme von Mehrstaatigkeit.
Bitte sprechen Sie
am xxxx Uhr zur Entgegennahme der Einbürgerungsurkunde bei mir vor.“
Urkunde alirken yemin mi ettiriyorlar ayriyetten? Tam olarak sürec nasil gerceklesiyor?
fatih18
24 Şubat 2025, 13:46
Merhaba Arkadaslar, benim cifte Vatandaslik olayi bitti sayilir. Sadece Urkunde almam gerekiyor son olarak. Gecenlerde mektup geldi.
Bitte sprechen Sie
Urkunde alirken yemin mi ettiriyorlar ayriyetten? Tam olarak sürec nasil gerceklesiyor?
Genelde 15-20 Kisilik Gruplar halinde , Alman yasa ve kanunlarini taniyacagina ve Almanyanin Menfaat ve cikarlari dogrultusunda hareket edecegim diye 2 Cümlelik bir tekrar yapiyorsun , sonra eline Einbürgerungsurkundeyi tutusturuyorlar ve selametle diyorlar .
thaflowkilla
24 Şubat 2025, 15:55
Tesekkürler
Karakule77
28 Şubat 2025, 17:24
Bitte sprechen Sie
Ben tek yemin ettim
Kürsat-60
28 Şubat 2025, 23:46
Merhaba arkadaşlar
Ben 15 .10.2024 çifte vatandaşlık için Türk konsolosluğuna baş vurdum. Hala bir habergelmedi.
E-devlet üzerinden nüfusun kayıt örneği çıkarmak istediğimde bende iki tane ayni isim görülüyor.
Birinde açık yazıyor, diğerinde kapalı yazıyor. Bende mavikart vardi acaba ondanmi?
atsiz77
01 Mart 2025, 18:14
Eğer açık görünüyor ise vatandaşlığın onaylanmış, çift isim görünmesi Bilgisiz sadece Torpil ile o mevkilere gelen insanlardan kaynaklanıyor.
Bulunduğun Konsolosluğa e-mail atıp durumu öğrenebilirsin boşuna gitmiş olma.
Gerçi benim e-maillerime cevap dahi vermiyorlar artık, benim işlerimi yapan bayan memurdan şikayetçi olduğum için
Kürsat-60
02 Mart 2025, 00:29
Hafta sonu 2 aylığına Türkiyeye gideceğim.
Geldikden sonra Email yazarım usta sağol.
atsiz77
02 Mart 2025, 09:57
Hic uğraşma o zaman burda, Türkiye’de hallet işini kolayca.
Nüfus müdürlüğüne gidip ordan yeni Kimlik başvurusu yap
Kürsat-60
02 Mart 2025, 18:05
usta eğer Türkiye de olursa benim için daha kolay.
Haftaya gidip kimlik başvururum.
banane78
02 Mart 2025, 20:06
ben de cift vatandaslik icin basvurmustum. Gecen hafta gittim ve basvurumun iptalini istedigim. Cifte vatandas olmuyorum yani.
Sizi bilgilendiririz dediler ama henüz bir sey gelmedi.
Sorum: Basvurusunu iptal eden oldu mu hic?
Galaxy3764
02 Mart 2025, 20:14
ben de cift vatandaslik icin basvurmustum. Gecen hafta gittim ve basvurumun iptalini istedigim. Cifte vatandas olmuyorum yani.
Sizi bilgilendiririz dediler ama henüz bir sey gelmedi.
Sorum: Basvurusunu iptal eden oldu mu hic?Neden vazgeçtin sorabilirmiyim.
banane78
02 Mart 2025, 20:25
Neden vazgeçtin sorabilirmiyim.
Özel bir nedeni yok aslinda. Ben dogma büyüme buraliyim ve askerligimi de yaptim. Düsündüm ve Alman olmamin bana extra bir getirisi yok. Bir de icimden böyle Alman vatandasiyim demek bana biraz tuhaf geldi.
Tek avantaji, bazi ülkelere vize kolayligi ve oy hakki.
Tabii ki, olan arkadaslara bir sey demiyorum. Herkes kendisi icin en dogru olan karari verecektir.
En dogrusu da bu;)!
Kendini taniyan insanin halide bir badka oluyor..
Afd gelecek ve alman yabancilari zaten fiskeyecek..parayi cope atmaya gerek yok..
Ekmek aslanin agzinda..
thaflowkilla
06 Mart 2025, 12:05
Arkadaslar benim acil bir soruya cevap bulmam gerekiyor. Az önce Einbürgerungsurkunde aldim. Ve artik cifte vatandasiyim. Fakat daha Reisepass ve Ausweis almadim. Bunlarin gelmesi yaklasik 6 hafta sürüyor. Buraya kadar tamam. Fakat elimde Niederlassungserlaubnis Kartimi tamamen aldilar gerek olmadigi icin ve Alman oldugum icin. Ama simdi ben Türkiye‘ye gitsem geri o elimde oturum karti olmadan nasil dönecegim? Sizler ne yaptiniz cözümü nedir? Bizim konsolosluk yardimci olamadi.
atsiz77
06 Mart 2025, 13:06
Hmmm
izine gitmeden önce eğer Passport/kimliğin ulaşmaz ise geçici bi kimlik alacaksın Belediyeden
O kadar basit …
thaflowkilla
06 Mart 2025, 14:07
Evet, haklisin.
Ama o zaman su sekilde mi seyahat ediyorum mecburen -> alman kimligi (vorläufiger Personalausweis) ile giris cikis Türkiye’ye.
Türk pasaportunu göstermem gerekmiyor o halde degilmi? Yani anladigim kadariyla Alman pasaportunu ve kimligimi alinca da, Türkiye‘ye giderken bile Türk Pasaportu ile giris cikis anlamsiz oluyor (Aufenthaltstitel isteyecekler yoksa cikista, o da olmadigi icin direkt olarak Alman pasaportu ile giris cikis mantikli gibi).
Karakule77
06 Mart 2025, 14:52
Evet, haklisin.
Ama o zaman su sekilde mi seyahat ediyorum mecburen -> alman kimligi (vorläufiger Personalausweis) ile giris cikis Türkiye’ye.
Türk pasaportunu göstermem gerekmiyor o halde degilmi? Yani anladigim kadariyla Alman pasaportunu ve kimligimi alinca da, Türkiye‘ye giderken bile Türk Pasaportu ile giris cikis anlamsiz oluyor (Aufenthaltstitel isteyecekler yoksa cikista, o da olmadigi icin direkt olarak Alman pasaportu ile giris cikis mantikli gibi).
Bana konsolukta türkiye giris ve cikislarda alman kimligi veya pasaportuyla yapmam söylendi, türk pasaportunu türki cumhuriyetlerde ve suudi arabistana gidersen göster dediler.
thaflowkilla
06 Mart 2025, 15:00
Teşekkürler
murat39
07 Mart 2025, 18:20
Bugün Alman Urkundeyi aldim.Sürec 1 sene 1 ay sürdü.
Urkunde yi verirken, 4 sira Kagirttan Alman anayasasina uyacagima dair yazi vardi onu sesli okudum.
Oturum kartini Deldi kenarinindan kesti ve geri verdi.Alman Pasaportunuzu aldiginizda bunu teslim edeceksin dedi.
Simdi sisteme cift vatandas oldugunuzu giriyorum dedi.
Türkiye de bir suc islerseniz bir olaya karisirsaniz, Alman elcilik size sahip cikamaz bunun bilincinde olun dedi.Ayni anda Türk vatandasi oldugunuz icin Türkiye nin elindesiniz.
Alman Konsoloslugundan tabiki islem yapabilirsiniz.Pasaport gibi...
Türkiye de Türk sünüz Almanya da Almansiniz dedi.
Simdi Urkundey le Ausweis ve Pasaport cikartabilirsiniz dedi. Termin alma ise tam 1 ay sonraya sistemde.Onu aldim.5 ci ayda Türkiye ye bilet almistim.
Hizli Pasaport Talebinde bulunacagim, 30-40 € arasinda extra ücret.5 Günde geliyor.Pasaport ve Ausweis da ortalama 100 €
Alman kimligini Almadan sakin Türkiye ye gitme geri cikamazsin dedi görevli.
Birbey 3.1
07 Mart 2025, 23:14
Hayırlı olsun.
Pasaport illaki lazımmı? Alman kimliği yetiyor araba ile Türkiye'yeye gitsen. Niyet Amerika falansa ozaman yetmiyor tabiki.
thaflowkilla
08 Mart 2025, 00:19
Türkiye‘ye, Türk Konsolosluguna cifte vatandasliktan yararlanarak Alman vatandasi oldugumuzu belirtmemiz gerekiyor mu? Nihayetinde Almanya biliyor cifte vatandas oldugumuzu (Mehrstaatigkeit), fakat Türkiye‘nin direkt olarak haberi olmuyordur. Bildirme mecburiyetimiz var mi?
Ikinci sorum ise, eger zorunlu askerlik gelirse, kac yasina kadar gitmek mecburi olacak ve kimler muaf olacak bu mecburi yasadan? Mesela bir Türk olarak Dövizli Askerlikten yararlanan ve Askerligini bir nevi yerine getirmis, cifte vatandas olan bir kisi, yine de zorunlu askerlik (Almanya) geldiginde yapmasi gerekir mi?! Bu konu hakkinda bilgi(ler) var mi?
Türkiye‘ye, Türk Konsolosluguna cifte vatandasliktan yararlanarak Alman vatandasi oldugumuzu belirtmemiz gerekiyor mu? Nihayetinde Almanya biliyor cifte vatandas oldugumuzu (Mehrstaatigkeit), fakat Türkiye‘nin direkt olarak haberi olmuyordur. Bildirme mecburiyetimiz var mi?
Ikinci sorum ise, eger zorunlu askerlik gelirse, kac yasina kadar gitmek mecburi olacak ve kimler muaf olacak bu mecburi yasadan? Mesela bir Türk olarak Dövizli Askerlikten yararlanan ve Askerligini bir nevi yerine getirmis, cifte vatandas olan bir kisi, yine de zorunlu askerlik (Almanya) geldiginde yapmasi gerekir mi?! Bu konu hakkinda bilgi(ler) var mi?
Ne kadar Alman Vatandaşlığı olsada Türk Vatandaşlığın var
Bende Alman Pasaportu var diye Türkiye ile bağın bitmiyor Türkiye Cumhuriyeti ne karşı sorumlulukların devam ediyor.
Almanya da zorunlu askerlik daha konkret bir şey yok. Bir şey söylemek için daha çok erken
Türkiye de NATO ülkesi olduğu için Türkiye deki yaptığın bedelli askerlikte Almanya dada askerlik görevini yapmış sayılıyorsun
Korkmana gerek yok. Yeni geçecek gençler düşünsün.
Yani Türkçe de güzel bir atasözü vardır . Onlar için " Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak" gibi bir şey olacaktır"
thaflowkilla
08 Mart 2025, 14:31
Vallahi oldum olmasina cifte vatandas, ama iyi mi yaptim kötü mü yaptim bilmiyorum. Sirf vizesiz seyahat olaylari icin gectim Alman vatandasligina. Yoksa bir artisi yok.
Vallahi oldum olmasina cifte vatandas, ama iyi mi yaptim kötü mü yaptim bilmiyorum. Sirf vizesiz seyahat olaylari icin gectim Alman vatandasligina. Yoksa bir artisi yok.
Hayirli ugurlu olsun ama pek hayri gorunmuyor,hertaraf karanlik..
Spd cdu koalitionu gorusmeleri surerken cifte vatandasligin kaldirilmasi soz konusu..spd yesil isik yakmasada kirmizi kard da gostermedi..
Secim oncesi boyle birsey vaadlerimizde yok desede merz gene sozunde durmadi..yukardada yazdigim gibi size cifte vatandaslik yapmayan deyen yok ,malesef durum onu gosteriyorki bu is somdilik alaman kasalarina para aktarmaktan baska bir ise yaramayacak,gunun sonunda paralarinizida geri iade etmeyecekler..
Ayrica vatandaslik parasi kaldirilmasi ve bunun yerine tabiri caisde milleti tarlaya surme yasasi ile yeni bir yardim paketi soz konusu,,askeri ucret ve ise tesfik isminde bir seyler..
Askeriyeye 500 milyar euro ayiran alaman devleti paraciklari yine havai fiseklerine aktarmayi dusunuyor..ukrayna almanyanin mezari olacak..
Ayrica yeri gelmisken online sparislerde sahtekarliklar devam ediyor,elektronik esya sparis edenlere,kopek ve kedi mamalari geldi..
firstantepli
08 Mart 2025, 19:20
Arkadaslar almanya engelli karti ile askerlik yinede sart mi? Ve kac yasina kadar 40 yasinda gecsek kac para oldu bu ara?
murat39
08 Mart 2025, 19:52
Ben 3 defa Alman Türk vatandasliginda gittim geldim.1999 senesinden bu yana.
Türkiye de bedelli Askerligi yaptim 20 yasinda. Almanya da da Alman vatandasligi geldi.Kisa bir süre sonra.
Bu sefer de Almanya askere cagirdi.12 ay burada askerlik, Türkiye Nato Ülkesi tamam 1 ayi cekiyoruz 11 ay burada askerlik dediler.O zaman zivildienst olarak yapayim dedim.Sene 2000.
Askerligi fiili olarak yapildigini günü sayiyor günden düsüyorlar.Parayi saymiyorlar.
Simdi yasadiklarima göre her ülke sartlarina göre cagirabilir.Türkiye parasini alir.Almanya durma bakar evli bekar askere ihtiyac varsa Almanyada da yaptirir.
Schwerbehindert olan birisi 50% üzeri askerlikden muaf.
https://www.buzer.de/gesetz/5521/a75728.htm
thaflowkilla
08 Mart 2025, 23:17
Türk Konsolosluguna cifte vatandas oldugumuzu haber etmemiz gerekiyor mu?
murat39
08 Mart 2025, 23:34
Bildirmek gerekir.
Bildiren Arkadaslar (Alman vatandasligini alan ) Konsolosluk hangi evraklari istiyor.Tercüme ne istiyor mu.
Münih Konsolosluguna mesaj attim.
Cevap verirlerse paylasirim.
Internette Isvicre üzerine birseyler buldum.Aynisi Almanya icin de yaziyordu.
Termin alirken dilekce doldurulmasi 16 € ücret ve Urkunde Ausweis 2 ser Kopisi. 2X Pasaport Nüfus cüzdani kopyalari.
Çifte Vatandaşlık Tescili
403 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununa göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ikinci bir ülke vatandaşlığını kazanma hakkına sahiptir. Ancak, kazanılan ikinci ülkenin vatandaşlığının yetkili Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğine gerekli belgelerle başvurularak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını Koruma Beyanında bulunulması yasal bir zorunluluktur. İkinci bir ülke vatandaşlığını kazanan vatandaşlarımızın dosyaları, bu başvurularını yaptıklarında, bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüğü'ne ulaştırılır, izin ve çifte vatandaşlıkları nüfus kütüğünde tescili yapılır. Çifte vatandaşlık tescil işlemi yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın, Başkonsolosluğumuza , hafta içinde 08.30-12.00 saatleri arasında şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.(18 yaşından küçüklerin gelmesine gerek yoktur.)
Not: 18 yaşından küçüklerin, aileleri ile aynı vatandaşlık mektubunda geçmiyorlarsa, başvuru için kendilerine ait vatandaşlık mektubunun getirilmesi gerekir.
Tescil Başvurusunda birlikte getirilmesi
gerekli belgeler şunlardır:
* İsviçre vatandaşlığının kazanıldığına dair ilgili Kantondan alınan vatandaşlık mektubunun aslı ve 3 adet fotokopisi (Belediye tarafından düzenlenen mektup, İsviçre vatandaşlığının hangi tarihte kazanıldığını göstermediğinden, Kanton tarafından vatandaşlığın kazanıldığına dair düzenlenen belge esastır) Örneğin; Zürih Kantonunda bu belge "Verfügung" olarak anılmaktadır. İsviçre vatandaşlığı, İsviçre vatandaşı olan eşten dolayı kazanılmış ise " Erleichterteeinbürgerung" olarak anılmaktadır. Vatandaşlık belgelerinin çevirileri, Başkonsolosluğumuz tarafından yapılmaktadır.
* İsviçre kimlik kartının (ID) başvuruda bulunulan herkes için olmak üzere önlü arkalı 2'şer adet fotokopisi.
* Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarının asılları ve nüfus cüzdanı asılları
* Evli olanların Aile Cüzdanı (Türkiye ve İsviçre) aslı ve 2'şer adet fotokopisi.
* Erkek vatandaşlarımızdan, askerlik belgeleri (terhis veya erteleme belgesi) ve 2'şer adet fotokopileri.
* Geçerli Türkiye ve İsviçre adres bilgileri.
Ayrıca Aargau Kantonu için;
Ailece İsviçre vatandaşlığı alınmışsa, çocukların isimleri yazılmıyor. İçişleri Bakanlığı, bu yazılarda ise vatandaşlık alan bütün kişilerin (çocuklar dahil) isimlerinin olmasını istiyor. Gemeinde'nizden, çocuklarınızın adlarının ve İsviçre vatandaşı olduklarına dair ayrı bir belge almanız gerekiyor. (Familienausweiss geçerli değildir).
* ÜCRET: 1 kişi için 71.-CHF, diğer aile fertleri için ücret 10.- CHF. İki kişilik bir ailenin ödeyeceği ücret 81.- CHF, üç kişilik ailenin ödeyeceği ücret ise 91.-CHF dir.
Berlin Konsoloslugu
ÇİFTE VATANDAŞLIK TESCİL BAŞVURUSU
İkinci bir ülke vatandaşlığına sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, çifte vatandaşlık durumlarını dış temsilciliklerimizde nüfus kütüklerine tescil ettirmeleri gerekmektedir.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler
1.Türk nüfus cüzdanı/kimlik
2.Alman kimliği
3.Alman vatandaşlık belgesi (Einburgerungsurkunde)
4.Uluslararası doğum belgesi
5. Alman vatandaşlığı Alman anne-baba aracılığıyla doğumla kazanıldıysa, doğum belgesi (Geburtsurkunde) ve başvuranın doğumunda yabancı ülke vatandaşı olan ebeveynin vatandaşlığa alınma belgesi (Einbürgerungsurkunde). Eğer Almanya'daki oturum hakkı nedeniyle vatandaşlığı doğumla aldıysa doğum Belgesinde “Das kind hat nach 4 abs. 3 StAG die deutsche Staatsangehörigkeit erworben” ibaresinin olması gerekmektedir.
Bütün belgelerin birer fotokopisİ
https://berlin-bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/361918
Köln Konsoloslugu
SONRADAN ALMANYA VATANDAŞLIĞINI KAZANANLARIN ÇOK VATANDAŞLIK BİLDİRİMİ
Gerekli Belgeler:
1. Almanya vatandaşlık belgesi / Einbürgerungsukunde (aslı ve iki tane fotokopisi)
2. T.C. Nüfus cüzdanı / Kimlik kartı
3. Almanya kimlik kartı / Deutscher Personalausweis
https://koln-bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/374029
guney1
08 Mart 2025, 23:34
Türk Konsolosluguna cifte vatandas oldugumuzu haber etmemiz gerekiyor mu?
çifte vatandaşlık yasallaş tı bildirirsen bir mahsuru olmaz.
infernoturko
09 Mart 2025, 10:39
Alman vatandaşıyım ve tekrar Türk vatandaşlığını aldım ve çifte vatandaşım şimdi.
Benim durumda olupta Türk vatandaşlığını herhangi bir alman makamına bildiren oldu mu? Varsa hangi makama bildirdiniz?
Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde ilgilenmiyorlar ve topu birbirilerine atıyorlar.
Yarın, bize tekrar Türk vatandaşlığını aldığını bildirmediğin suçlamasında bulunmak için oyalama taktiği olmasın.
çifte vatandaşlık yasallaş tı bildirirsen bir mahsuru olmaz.
Kesinlikle bildirmek gerekiyor !
atsiz77
09 Mart 2025, 13:23
infernoturko elinde yazılı belge varsa onları sakla , ilerde sıkıntı olursa gösterirsin.
Sen yapacağını yapmışsın, bende senin gibi tekrar Türk vatandaşlığımı aldım ama her hangi bi kuruma bildirmedim.
Bildirmek diye bi zorunlulukta yok gibi görüyorum çünkü ortada yasal kanunlaşmış bi yasa.
infernoturko
10 Mart 2025, 09:40
Bu sayfada en son satırda Meldepflicht‘ten bahsettiği için bildirmek istedim.
https://allemagneenfrance.diplo.de/fr-de/service/03-staatsangehoerigkeit-seite/03-doppelte-staatsangehoerigkeit-beibehaltung-artikel-1417422
Birbey 3.1
10 Mart 2025, 10:59
Alman vatandaşıyım ve tekrar Türk vatandaşlığını aldım ve çifte vatandaşım şimdi.
Benim durumda olupta Türk vatandaşlığını herhangi bir alman makamına bildiren oldu mu? Varsa hangi makama bildirdiniz?
Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde ilgilenmiyorlar ve topu birbirilerine atıyorlar.
Yarın, bize tekrar Türk vatandaşlığını aldığını bildirmediğin suçlamasında bulunmak için oyalama taktiği olmasın.
Ausweis başvurulan yere bildirmeye mecbursunuz. Anlamyan olursa müdürünü isteyin.
Mail atın, sağlıklı bilgi alın. Telefon veya bizzat gitmek yanlış bilgi verildiğinde ispatlayamazsınız.
Bildirmemek suçtur.
infernoturko
10 Mart 2025, 11:43
Ustam üç tane farklı Bürgerservice yerine şahsen başvurdum. Üçünde de müdürlerine sorup geldiler. Ve hepsi de biz yapmıyoruz veya bilmiyoruz diye tavır sergilediler.
Daha öncesinde Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde‘ye Türk Konsoloslugundan aldığım vatandaşlık belgesini eposta yoluyla göndererek hangi daireye başvurmam gerektiğini sordum. İkisi de birbirine havale ediyor.
Bana göre oyalıyorlar ama yanılabilirim de.
Bürgerservice’in bir tanesi belgenin tercümesini de getir kaydederiz dedi. 60 €’ya tercüme ettirdim ve bugun tekrar başvurdum. Başka bir memura denk geldim ve durumu anlattım. Evrakların kopyasını çekti ve bilgi alıp seni arıyacam dedi.
Durum bundan ibaret.
Olumlu cevap almazsam tekrar randevu alıp “kaydederiz” diyen memurun odasına gidip konuşacam. Ama büyük ihtimalle yan çizecek.
En son ihtimal vatandaşlık belgesini ve tercümesini eposta yoluyla iki kuruma da gönderecem ve şahsen başvurmam gerekiyorsa randevu vermelerini isteyecem.
guney1
10 Mart 2025, 18:28
https://i.ibb.co/hhmsrD1/Unbenannt.jpg (https://ibb.co/6VWYGgJ)
murat39
10 Mart 2025, 19:09
Arkadaslar Konsolosluk dan cevap geldi.
Sadece Einbürgerungsurkundeyi istiyorlar.Her ihtimale karsin 2 tane Kopyasini yaninizda bulundurun.Gelen Cevap asagida sunuyorum.
T.C. BÜYÜKELÇİLİĞİ KONSOLOSLUK ŞUBESİ, MÜNİH
Sayın XXXXXXXX
Einbürgerungsurkunde ile birlikte https://ddei5-0-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=www.konsolosluk.gov.tr&umid=C98EA038-2FF8-3606-BF7D-3471971AE6D5&auth=85951ea618c386815a9372980e539a2b3895f012-b589f13b0da899e4ffdaaa543a866961bdd5e761 adresinden Vatandaşlık servisinden randevu alarak bildirmeniz gerekmektedir.
Sorunuz:
Sayin yetkililer Ben Alman vatandasligini aldim.Yani Cifte vatandas durumundayim. Konsolosluga Alman vatandasligina gectigimi bildirmem gerekir mi.Gerekirse hangi belgeler yanimda olmasi gerekir. Tesekkürler. Saygilarimla.
Termin sayfasinda da su sekil istenilen belgeler.
Çok Vatandaşlık Tescili Başvurusu
Genel Bilgiler
Gerekli Belgeler
Formlar
Masraflar
Sıkça Sorulan Sorular
Not: Başvuru, ikamet edilen ülkedeki konsolosluk işlemi yapmaya yetkili tüm Temsilciliklere yapılabilir.
T.C. Kimlik kartının aslı ve fotokopisi
Yabancı ülke kimliği veya pasaportunun aslı ve fotokopisi (Doğumla kazananlar için)
Yabancı ülke vatandaşlığının hangi tarihte kazanıldığını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (Sonradan kazananlar için)
Anne ve babanın T.C. kimlik kartlarının aslı ve fotokopileri. Eşlerden birinin yabancı olması halinde, yabancı olan eşin pasaportu ve fotokopisi (Reşit olmayan çocuk için bildirimde bulunulacaksa)
Çocuğun doğumla topraklarında doğduğu ülkenin vatandaşlığını kazandığını ispatlayan belgenin (çocuk kimlik kartı, kimlik kartı, pasaport, vatandaşlık belgesi gibi) aslı ve fotokopisi. Sözkonusu belgede başta ana ve baba adları olmak üzere çocuğun kimlik bilgilerinin tam olması gerekmektedir. Şayet yabancı ülke kimlik belgesinde bu bilgiler yoksa doğum belgesine ihtiyaç duyulmaktadır (Reşit olmayan çocuk için bildirimde bulunulacaksa)
Yabancı ülke vatandaşlığının hangi tarihte kaybedildiğini gösteren ve kimlik bilgilerini içeren belgenin aslı ve fotokopisi (Çok vatandaşlık açıklamasının geçersiz hale getirilmesi başvurusu yapılıyorsa)
Yabancı ülke vatandaşlığını bildirmek için hangi belgeler gereklidir?
Başvuru Formu (VAT-12),
2 Adet 50x60 mm boyutunda beyaz fonda, desensiz ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen biyometrik fotoğraf,
Nüfus cüzdanı veya örneği,
Diğer devlet vatandaşlığının hangi tarihte kazanıldığını gösterir kimlik bilgilerini içeren ve usulüne göre onaylanmış bir belgenin noter tasdikli Türkçe tercümesi.
Bir de Dilekce var.Asagida sunuyorum.Onun dolmasini istiyorlar.
https://s6.dosya.tc/server22/utfofk/Cok_Vatandaslik_Tescili_Basvuru_Formu.doc.html
thaflowkilla
11 Mart 2025, 19:04
Diyelim ki önümüzde ki yillarda bu yasa degisti ve cifte vatandaslik hakki iptal edildi. Bizler, yani suan cifte vatandasliga hak kazanmis kisiler icinde geriye dönük gecerli oluyor mu. Yani yasa degistikten sonra bizim elimizden Alman vatandasligini alma imkanlari var mi? Eger yoksa „karar ver, ya sadece türk olacaksin ya sadece alman olacaksin“ deme haklari bulunuyor mu? Yoksa kendi adimiza konusuyorum „At‘i alan Üsküdar‘i gecti mi“, bizler muaf olurmuyuz bu yasa degisikliginden?
… tekrar çifte vatandaşlık iptali yürürlüğe girerse tabii ki.
Birbey 3.1
11 Mart 2025, 19:10
Almış olanın elinden alamazlar.
Ama öyle birşey ihtimali yok bile. Union kabul etti koalisyon anlaşmasında bu konuyu değiştirmeyeceklerini.
Birbey 3.1
11 Mart 2025, 19:11
Ustam üç tane farklı Bürgerservice yerine şahsen başvurdum. Üçünde de müdürlerine sorup geldiler. Ve hepsi de biz yapmıyoruz veya bilmiyoruz diye tavır sergilediler.
Daha öncesinde Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde‘ye Türk Konsoloslugundan aldığım vatandaşlık belgesini eposta yoluyla göndererek hangi daireye başvurmam gerektiğini sordum. İkisi de birbirine havale ediyor.
Bürgerservice’in bir tanesi belgenin tercümesini de getir kaydederiz dedi. 60 €’ya tercüme ettirdim ve bugun tekrar başvurdum. Başka bir memura denk geldim ve durumu anlattım. Evrakların kopyasını çekti ve bilgi alıp seni arıyacam dedi.
Durum bundan ibaret.
Olumlu cevap almazsam tekrar randevu alıp “kaydederiz” diyen memurun odasına gidip konuşacam. Ama büyük ihtimalle yan çizecek.
En son ihtimal vatandaşlık belgesini ve tercümesini eposta yoluyla iki kuruma da gönderecem ve şahsen başvurmam gerekiyorsa randevu vermelerini isteyecem.
Sen nerde kalıyorsun?
murat39
11 Mart 2025, 19:16
Verilen hak geri alinmaz.Alanlar cifte vatandas sitatüsünde kalirlar.
thaflowkilla
11 Mart 2025, 20:33
Cevabiniz icin teşekkür ediyorum. Hayirli aksamlar cümleten.
infernoturko
11 Mart 2025, 22:42
Sen nerde kalıyorsun?
Duisburg‘da
firstantepli
12 Mart 2025, 09:49
Ilk adim nasil olmali direk türk konsoloslugundan randevu mu almak yoksa alman Bürgerbüro bildirmek mi cifte vatandas olmak istiyorum diye.
Konsolosluklar camilerde ve derneklerde açıklama toplantıları yapıyorlar
Çevrenizdeki camilerin sayfalarınsa bakınız
https://scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/476875119_1017754970397789_6589016944299968808_n.j pg?stp=dst-jpg_s640x640_tt6&_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=hXfYZtKj2uIQ7kNvgH8PGzq&_nc_oc=AdiggOuRQn1jBYGQD_n5gw0vMad6LbGDpH3UWmxwx7F aFnbuBI1xdmuFkGmbDxFCQRl5X5VQucCSYJPgaqDMesXw&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&_nc_gid=A9eT1WGA3F4MxdjCPf9VztP&oh=00_AYH4SK660XwNplBmel3BvhgriKoF2XjhF7iKlFU1Ed-2iw&oe=67D78FD5
Birbey 3.1
13 Mart 2025, 01:13
Duisburg‘da
Yorma kendi. Direk Bürgermeistere mail yaz, durumu izah et, bak Bürgerservice nasil geri dönüş yapiyor sana hemen.
Alman Ausweisı beantragen edeceğin yere bildiri gidecek. Yani Bürgerservice.
Bu arada Allah kurtarsın Duisburg'dan. Ölmüşde ağlayanı yok bir yer bana göre.
infernoturko
13 Mart 2025, 12:39
Durum bundan ibaret.
Sana telefonla geri dönüş yapacam diyen memur beni ertesi sabah arayıp Türk vatandaşlıgını kaydettim dedi.
Bugun Bürgerservice’e gittim erweiterte Meldebescheinigung aldım. Vatandaşlıklar kısmında „deutsch, türkisch“ yazıyor, yani işim nihayet halloldu.
Birbey 3.1
17 Mart 2025, 05:46
Dediğim gibi, Bürgerservice mecburdu kaydetmeye.
atsiz77
19 Mart 2025, 15:30
Dortmund’da tekrar Türk vatandaşlığına geçenleri ilgilendiriyor.
Guten Tag,
sie müssen es nicht melden.
Wenn Sie das nächste Mal vorsprechen, bringen Sie den Pass mit und es kann
nachgetragen werden.
Mit freundlichen Grüßen
Stadt Dortmund
Der Oberbürgermeister
Bürgerdienste
Südwall 2-4
44122 Dortmund
bence gidin kuzey kore vatandasi olun daha iyi bence [emoji1787]
Ben bu cifte vatandasligini zirva buluyorum..turk vatandasiysam niye alman vatandasi olayim veya bunun tersi..
Tabi tersi daha avantajli..seyahat ozgurlugun var bunun disinda kolay kolay almanyadan atilmamak var..
Afrikalilar bile turk vatandasi oluyor..
Arkadaslar ucuz etin yahnisi ...gerisini bilmiyorum..bizler herseyi paraya dokmusuz,almadiklari para yok,,inanin selam parayla olsaydi onuda almazlardi..hava parayla olsaydi ölünür ama alinmazdi..
Simdi vatan sakarya ayaklarini bir gecelim,,bunlar karin doyurmuyo dimi..
Turkiyede nice sakarya firat gecinen siyasetciler ver,bunlarin karni doyuyormu,,
Hayir..
Ya neyle!!?
Sakarya firat bahane paralar cebe şahane..
Yani salak olmamak lazim..
Turkiyenin daha bir 10 yili var,ozaman almanyayi sollar,cunku almanya suan afrika olma yolunda son sürat ilerliyor..
Simdilik alman kalin..
Simdi tv actim milyonlar toplanmis elinde bayraklar,bu insanlarin duzeni işi yokmu..
Açiz diye bagiranlar bos sohbet icin sokaklarda..
Iste ben bu yuzden coooook kiziyorum..
bu millet koyun gibi olduktan sonra basinda daha cok coban olur.....
guney1
19 Mart 2025, 21:34
bu millet koyun gibi olduktan sonra basinda daha cok coban olur.....
hoca koyun demek hakkını kimden alıyorsun.herkes senin gibi düşünmek zorundamıdır.kendi görüşünü yazabilirsin ama kimseye hakaret etmek hakkın yok.
Birbey 3.1
19 Mart 2025, 22:32
............
merhaba arkadaslar B1 sertifikat icin yardim
ben almanvatandasligi icin muracat ettim cevap geldi bazi belgeler istiyorlar onlar sorun degil amma b1 sertifikat bende yok ben 1978 senesinde almanyaya geldim o zaman boyle bir sey lazim degildi
almancam cok cok guzel alman vatandaslik burosuna telefon ettim telofondaki kisiyle konustum b 1 belgesi yok amma beni cagirin sizinle herturlu konuda konusmaya hazirim eger almanca konusmamda bir hata
bulursaniz beni eleyebilirsiniz dedim karsimdaki kisi bize belge lazim dedi ve konuyu kapatti ben emekli biriyim B1 kursu icin 500 veya 600 euro verecek durumum yok vatandaslik dilekcesini geri mi cekeyim yoksa bunun baska bir yolu varmi bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim ben Badenwürtenberg eyaletinde oturuyorum (almanyada okula gitmedim) cevap veren arkadaslara simdide tesekkür ederim
atsiz77
21 Mart 2025, 17:52
Vatandaşlık için şartlardan birisi B1 / B2Belgesi , eğer yok ise Sprachtest yapılabildiği yazıyor burda.
https://www.anwalt.org/einbuergerung/
Vatandaşlık için şartlardan birisi B1 / B2Belgesi , eğer yok ise Sprachtest yapılabildiği yazıyor burda.
https://www.anwalt.org/einbuergerung/
hocam verdigin hizli cevap icin cok cok tesekkürler verdigin linkte 60+ yasi diyor ben ise 1961 dogumluyum yani 64 yasindayim ben bir deneyim b1 sertifikasiz belki olur merak ettigim bir sey var acaba benim gibi b1 sertifikasi olmayipta cifte vatandaslik alan varmi bu arada almanca bana gore cok iyi benimle istedikleri konuyu konusabilirler hepisini gecerim
Birbey 3.1
24 Mart 2025, 05:59
merhaba arkadaslar B1 sertifikat icin yardim
ben almanvatandasligi icin muracat ettim cevap geldi bazi belgeler istiyorlar onlar sorun degil amma b1 sertifikat bende yok ben 1978 senesinde almanyaya geldim o zaman boyle bir sey lazim degildi
almancam cok cok guzel alman vatandaslik burosuna telefon ettim telofondaki kisiyle konustum b 1 belgesi yok amma beni cagirin sizinle herturlu konuda konusmaya hazirim eger almanca konusmamda bir hata
bulursaniz beni eleyebilirsiniz dedim karsimdaki kisi bize belge lazim dedi ve konuyu kapatti ben emekli biriyim B1 kursu icin 500 veya 600 euro verecek durumum yok vatandaslik dilekcesini geri mi cekeyim yoksa bunun baska bir yolu varmi bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim ben Badenwürtenberg eyaletinde oturuyorum (almanyada okula gitmedim) cevap veren arkadaslara simdide tesekkür ederim
Buraya başvur abi. Belirli şartlarda masrafı devlet karşılıyor.
https://www.bamf.de/DE/Themen/Integration/ZugewanderteTeilnehmende/Integrationskurse/integrationskurse-node.html
thaflowkilla
26 Mart 2025, 00:20
Arkadaslar, Konsoloslugu aradim ve cifte vatandasligimi bildirip, bildirmememi sordum. Telefona cikan Memur, bunun mecburi birsey olmadigini fakat bildirirsem daha iyi olacagini söyledi. Herhangi bir neden belirtmedi.
Simdi kimse kesin olarak bir sey söylemiyor bu konu hakkinda.
Diyelim ki bildirmedik. Ne gibi bir dezavantaj olur ileride veya Türkiye de? Ayrica diyelim ki bildirdik ve Allah korusun herhangi bir ülkdede basimiz belaya girdi ve iki ülkede topu birbirine atti, yok Almanya ilgilensin, yok Türkiye ilgilensin, yardim etsin diye.
Böyle bir durumla karsilasmaktansa, Konsolosluga bildirmemek mantikli degil mi, bu illegal mi olur?
Almanya zaten biliyor cifte vatandas oldugumuzu, fakat Türkiye ilk etapta bilgisiz bu konudan.
Herkese saygilar…
Savasnrw
29 Mart 2025, 12:29
Ben oğlanın askerliğini erteletmeye gitmiştim hem alman hem Türk kimligi vardı. Ordaki memur baya bir ugrastirdi çoklu vatandaşlık statüsünde olacak ilk önce bunu halledin dedi onu hallettik sonra askerliğini hallertiler. Kizimida aynı bildirmedik dedim oda evlenecegi zaman buraya geldimi oda çoklu vatandaşlık statüsüne geçecek sonra işlemlerini yapicaz dedi. Bilmiyorum benim başımdan böyle bir olay geçti.
Arkadaslar, Konsoloslugu aradim ve cifte vatandasligimi bildirip, bildirmememi sordum. Telefona cikan Memur, bunun mecburi birsey olmadigini fakat bildirirsem daha iyi olacagini söyledi. Herhangi bir neden belirtmedi.
Simdi kimse kesin olarak bir sey söylemiyor bu konu hakkinda.
Diyelim ki bildirmedik. Ne gibi bir dezavantaj olur ileride veya Türkiye de? Ayrica diyelim ki bildirdik ve Allah korusun herhangi bir ülkdede basimiz belaya girdi ve iki ülkede topu birbirine atti, yok Almanya ilgilensin, yok Türkiye ilgilensin, yardim etsin diye.
Böyle bir durumla karsilasmaktansa, Konsolosluga bildirmemek mantikli degil mi, bu illegal mi olur?
Almanya zaten biliyor cifte vatandas oldugumuzu, fakat Türkiye ilk etapta bilgisiz bu konudan.
Herkese saygilar…
Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanan kişilerin, bu durumlarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri ve yapılacak inceleme sonucunda kayden aynı kişiler olduklarının tespiti halinde, nüfus aile kütüklerindeki kayıtlarına çok vatandaşlığa sahip olduklarına dair açıklama yapılır.
5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 44 üncü maddesi uyarınca: Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanan kişilerin, bu durumlarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri ve yapılacak inceleme sonucunda kayden aynı kişiler olduklarının tespiti halinde, nüfus aile kütüklerindeki kayıtlarına çok vatandaşlığa sahip olduklarına dair açıklama yapılır.
https://www.nvi.gov.tr/cok-vatandaslik
Birbey 3.1
29 Mart 2025, 22:29
Arkadasin meslegi yok. Onun icin Einbürgerungstest lazim. Dil kursu (B1) degil ama. 300 soru var internetde. Ondan 33 tanesini geliyor. Eski Fahrschulebogen gibi calisman gerekiyor. Istedigin kadar girebiliyorsun. Ücret bizim Bayernde 25 Euro.
8 sene okula gitmis arkadaslarda B1 istenmiyor. Arkadasda istediler, itiraz ettim arkadas icin mail ile, sonra yanlis anlasma falan olmusa getirdiler ve B1'den vazgectiler. Arkadas 7. sinifa kadar gittiydi, sonrada 2 sene Berufsvorbereitungskursa gitmisti. Toplamda eder 9 sene okula dedim. Öyle kabul ettiler. Aslinda kendileri evraklara koymustum, yeterince dikkate almamislar.
Hakkini aramasini bilmeyen her zaman hayatda, hangi ülkede olursa olsun, zorluk cekiyor.
Bilgi olsun diye yazdim.
ortalama 5 sene önce Alman vatandasligi icin yapmis oldugum müraacatim bugün cifte vatandas olarak sonuclandi.
sen81.6
15 Nisan 2025, 11:07
Slm Arkadaslar. Alman vatandaşlığı başvurumuzu yaklaşık 1,5 ay önce yapmıştık. Geçen hafta eşim ve bana Einbürgerungsurkundeyi verdiler. Yaklaşık 4 hafta sonra Bürgerbüroda randevumuz var. Bazı çevrelerden öğrendiğime göre alman vatandaşı olduğumuzu bağlı bulunduğumuz türk konsolosluğuna bildirmemiz gerekiyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Ergene
15 Nisan 2025, 20:39
Slm Arkadaslar. Alman vatandaşlığı başvurumuzu yaklaşık 1,5 ay önce yapmıştık. Geçen hafta eşim ve bana Einbürgerungsurkundeyi verdiler. Yaklaşık 4 hafta sonra Bürgerbüroda randevumuz var. Bazı çevrelerden öğrendiğime göre alman vatandaşı olduğumuzu bağlı bulunduğumuz türk konsolosluğuna bildirmemiz gerekiyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
1,5 ay çok kısa bir zaman, hangi eyalette kalıyorsunuz?
sen81.6
15 Nisan 2025, 21:48
Nord Nordrhein-Westfalen. Almanya’da doğup büyüyenler öne alınıyormuş. Prosedür hızlanlandırılıyormuş. Öyle söylediler
Emir01
18 Nisan 2025, 23:24
Özel bir nedeni yok aslinda. Ben dogma büyüme buraliyim ve askerligimi de yaptim. Düsündüm ve Alman olmamin bana extra bir getirisi yok. Bir de icimden böyle Alman vatandasiyim demek bana biraz tuhaf geldi.
Tek avantaji, bazi ülkelere vize kolayligi ve oy hakki.
Tabii ki, olan arkadaslara bir sey demiyorum. Herkes kendisi icin en dogru olan karari verecektir.
Ben askere gitmeden önce başvuru yapmıştım sonra senin düşündüğün gibi karar verip iptal edip sonraki sene askerliğimi yaptım. Almanya doğumluyum ve sadece evrakı işlemlerini halletmek için sorun yaşıyorum termin tarihi almak gibi. Geçen yine teklif ettiler AT almaya gittiğimde alman çifte vatandaşlık için.
murat39
23 Nisan 2025, 14:51
Alman VAtandaslik islemlerim bitti.
Konsolosluga cifte vatandasligi bildirmek gerekiyor.
Randevu aldim.Münih Konsoloslugundan. Vatandaslik bölümü coklu vatandaslik kaydi. Bölümünden.
Gerekli evraklar.
Sizin Türk pasaport kimliginiz yaninizda olsun.
Randevu alirken bir evrak doldurulmasi gerekiyor. Onu Indirip dolduruyorsunuz.
Urkunde nin asli. ve 1 adet kopyasi.
Alman kimligi veya pasaport Kopyasi.
18 € ücret.
Resim veya baska evrak kopyalari istenilmedi.
Alman Urkundeyi aldikdan sonra Alman PAsaport ve Kimlik basvurusu yapabiliyorsunuz.
Terminler uzun du 1 ayda anca Termin verildi.
Ucak biletimi de önceden senenin basinda almistim.
1 Haftada Expres PAsaport cikariliyor.20-30 € gibi ek ücret karsiligi.
Ausweis - Kimlik de Expres olayi yok.
Pasaport 1 haftada aldim.
1.5.2025 tarihinden sonra Pasaport Kimlik isteyene eve gönderilecek.
Resim cekilip gidilmeyecek eski sekilde.
Resim cekileceksin, Barcod lu kagirt veriliyor. Mesela Alisveris DM gibi yerler de yapiyor.
Onu barcod o Pasaport yerine görevliye verdiginde Barcod okuttugunda resim karsisina cikacak.Resmi oradan alacak.
Alman Kimligini almada dikkat edin Internet üzeri takip edin.
Alman Kimliklerini almak icin 3-4 HAfta deniliyor.
Abholschein veriyorlar.
Orada Internet adresi var. Bir Sifre var.
Bununla Ausweis - PAsaportunuz hangi asamada görebiliyorsunuz.
DAha erkenden bitiyor.Memur Rathaus da ne zaman önüne alirsa size haber verirse o da bazen zaman aliyor.(Kiz kardesim 6 hafta bekledi sayfaya baktiginda 2 haftada bitmis öyle RAthaus da duruyor).Kimse ilgilenmemis.
Bana haber gelmedi Radhaus dan , sayfaya girdim baktim. Isleminiz tamam teslimata hazir diye yaziyor.Rathaus dan Termin aldim teslim almak icin.Gittigimde ausweis i aldim.Hazirlanis tarihi ise 1 haftada hazirmis.
Birbey 3.1
24 Nisan 2025, 19:20
Stadt Augsburg'da sabah saat 7.30 - 8.00 personel durumuna göre ayni güne yeni terminler acabiliyor.
Bizim Augsburg Land'a pek öyle sikinti hat. Hatda beni kaldim yerde bazi günler ögleden sonra kapali. Arayip durumu izah edince, gelince cama vur diyorlar, kapiyi özel aciyorlar.
Sila Yolunda pasaporta gerek yok. Alman Personalausweis yetiyor. Neco54 abi daha önce öyle gidip gelmisti.
sen81.6
27 Nisan 2025, 09:46
Alman VAtandaslik islemlerim bitti.
Konsolosluga cifte vatandasligi bildirmek gerekiyor.
Randevu aldim.Münih Konsoloslugundan. Vatandaslik bölümü coklu vatandaslik kaydi. Bölümünden.
Gerekli evraklar.
Sizin Türk pasaport kimliginiz yaninizda olsun.
Randevu alirken bir evrak doldurulmasi gerekiyor. Onu Indirip dolduruyorsunuz.
Urkunde nin asli. ve 1 adet kopyasi.
Alman kimligi veya pasaport Kopyasi.
18 € ücret.
Resim veya baska evrak kopyalari istenilmedi.
Alman Urkundeyi aldikdan sonra Alman PAsaport ve Kimlik basvurusu yapabiliyorsunuz.
Terminler uzun du 1 ayda anca Termin verildi.
Ucak biletimi de önceden senenin basinda almistim.
1 Haftada Expres PAsaport cikariliyor.20-30 € gibi ek ücret karsiligi.
Ausweis - Kimlik de Expres olayi yok.
Pasaport 1 haftada aldim.
1.5.2025 tarihinden sonra Pasaport Kimlik isteyene eve gönderilecek.
Resim cekilip gidilmeyecek eski sekilde.
Resim cekileceksin, Barcod lu kagirt veriliyor. Mesela Alisveris DM gibi yerler de yapiyor.
Onu barcod o Pasaport yerine görevliye verdiginde Barcod okuttugunda resim karsisina cikacak.Resmi oradan alacak.
Selam arkadasim. Bende Alman vatandasligi aldim. Personalausweis icin Terminim var. Suan sadece Einbürgerungsurkundem var. Cagri merkezini aradim. Tescillendirmek için bağlı bulunduğunuz konsolosluğa gideceksiniz dendi. Randevu bölümünde yetkili tüm konsolosluklarda yapılabileceği yazıyor. Ben de bu yüzden en yakın olan Essen konsolosluğundan randevu aldım. Bağlı bulunduğum konsolosluk Münster yani 100km uzaklıkda. O yüzden bize 10 km olan Essenden yaptım. Bakalım işlemimi yapacaklar mı? Bu konuda bi bilgin var mı? Ve Alman Personalausweis illaki gerekiyormu?
murat39
28 Nisan 2025, 22:11
Urkunde de yeterli.
Basit öyle yormuyorlar.Urkunde nin asli da yaninizda olsun. Bir de Kopyasi.18 € ücret.
sen81.6
29 Nisan 2025, 00:06
Urkunde de yeterli.
Basit öyle yormuyorlar.Urkunde nin asli da yaninizda olsun. Bir de Kopyasi.18 € ücret.
Sen bağlı bulunduğun konsolosluka mı gittin? Yoksa sana en yakın olana mı? Yukarda bahsettiğim gibi bana Telefonda bağlı bulunduğunuz konsolosluka gidin dendi. Ama Sayfalarında yetkili tüm konsolosluklarda yapılabilir yazıyor
murat39
29 Nisan 2025, 17:41
Ben bagli bulundugum Konsolosluga gittim, ama bu konu yetkili bir Konsolosun Vatandaslik bildiri olayi.
Onun icin dir ki her konsolosluk Islem yapabilir.
Ausweis inin yukarda bildirmistim.Daha erken bitiyor.Internet sayfasina bakin.Abholschein in üzerinde sayfasi ve Sifre var.Hangi asamada oldugunu görürsünüz.
atsiz77
01 Mayıs 2025, 15:41
Arkadaşlar Almanya’da her Konsolos kafasına göre işlem yapıyor, o yüzden boşuna git gel yapmamak için tavsiyem gideceğin Konsolosluğa E-Mail atıp hangi evrakların gerekli olduğunu sorun.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.