Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracimi Türkiyede biraktim e devlette gözükmüyor
Merhaba arkadaslar
Aracimi İki yiligina türkiyede biraktim,yurtdisina çıkarken e devletten tahütname verecektim ama malesef e devletten tüm bigileri
Dogru vermeme ragmen bu plakalı araç kayıdı bulunamadı diye uyarı veriyor.
Bunun üzerine en yakın gümrüge gittim bir evrak doldurdum gümrüge verdim,haftaya yine türkiyeye gidecegim vermiş olduğum tahütnameyi e devletten kaldıracagım yine aynı uyarı alıyorum.
Büyük ihtimal yine gümrüge gidip evrak doldurup tahütnameyi kaldıracagım.
Bu sorunu yasayan oldumu olduysa nasıl sorunu çözdünüz.
Merhaba arkadaslar
Aracimi İki yiligina türkiyede biraktim,yurtdisina çıkarken e devletten tahütname verecektim ama malesef e devletten tüm bigileri
Dogru vermeme ragmen bu plakalı araç kayıdı bulunamadı diye uyarı veriyor.
Bunun üzerine en yakın gümrüge gittim bir evrak doldurdum gümrüge verdim,haftaya yine türkiyeye gidecegim vermiş olduğum tahütnameyi e devletten kaldıracagım yine aynı uyarı alıyorum.
Büyük ihtimal yine gümrüge gidip evrak doldurup tahütnameyi kaldıracagım.
Bu sorunu yasayan oldumu olduysa nasıl sorunu çözdünüz.
Benimde basima geldi gecen sene motoru Türkiyede birakmisdim
bu sene e-devletten Motorun Türkiyede kacak oldugunu ögrendim
Gecen ay acdigim konu burda https://www.ozbeceriksizler.com/showthread.php?118105-T%FCrkiye-Alman-kimli%F0inle-giri%FE-yapm%FD%FE%FDm&highlight=arac+t%FCrkiye
Durumu düzeltim
Sana burayi Kapikule Gümrük müdürlügünün Numarasini ve Adresini ekliyorum
Adres:Kapikule Gümrük Kapisi
Kapikule Gümrük Müdürlügü
Yolcu Salonu B 3 Binasi
Edirne Merkez
Telefon 0090 028 42 152 150
Önce telefonla arayip Durumu anlat
Telefona cikan kibar bir bayan o sana yol gösteriyor
Gümrüge Gitmene gerek yok
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Istenilen belgeler einschreiben mit rückschein olarak Kapikule gümrük müdürlügüne gönderiliyor
Sorunu Nasil cözdügüm
Bilgilendirmek için yazıyorum
Ben gibi dalgın olup gümrükde aynı hatayı yaparsanız
Kapıkule gümrük müdürlüğüne dilekçe yazıp iadeli Taahütlü gönderiyorsunuz
Zarfin içine bunların kopyasını koyuyorsunuz
Fahrzeugschein
Alman Ausweis
Mavikart
Grüne Karte
Bir hafta içinde Gümrük müdürlüğü tarafından düzeltiliyor
E-Devletten hemen görüyorsunuz
Bir not daha
Aracın türkiyede fazla durma ihtimalini sordum
Benimki Haziranın 24 çıkması lazımdı
1-2 ay fazla kalabilirmiyim diye sordum
Ceza uygulanır dedi
Her ay için c.a 1100 TL imiş
*Taahütname isterlerse bana bildir
Bende Düzgün Türkce ile yazilmisi var sana yollarim,
degisecek yerleri degistirip onu yollarsin
@ Batum arkadaşın problemi değişik
@ Batum arkadaşın problemi değişik
sonucda araba Türkiyede
Telefonla arayacak gitmesine gerek yok
Tesekürederim batum benim araç kaçak gözükmüyor yalnız e devlette gözükmüyor her hangi bir gümrüğe gittiğimde onların sisteminde gözüküyor
Ama yinede dediğini yapacağım edirne gümrük müdürlüğünü arayacağım.
Yinede dediğin dilekceyi buraya koyarsan memnun olurum
Tesekürederim batum benim araç kaçak gözükmüyor yalnız e devlette gözükmüyor her hangi bir gümrüğe gittiğimde onların sisteminde gözüküyor
Ama yinede dediğini yapacağım edirne gümrük müdürlüğünü arayacağım.
Yinede dediğin dilekceyi buraya koyarsan memnun olurum
https://i.postimg.cc/9XqzLbLj/doku.png (https://postimg.cc/K4xZzPX9)
Batum çok teşekürler İlgin alakan için ben bu dilekçeyi kendime uygun şekilde yazayım, Anladığımı göre ben de alman pasaportuyla giriş yapmıştım kapı kuleden galiba bundan dolayı e-Devlette görünmüyor demekki mavi kartla giriş yapmak gerekiyor muş anladığım kadarıyla e-Devlette görünmesi için
Batum çok teşekürler İlgin alakan için ben bu dilekçeyi kendime uygun şekilde yazayım, Anladığımı göre ben de alman pasaportuyla giriş yapmıştım kapı kuleden galiba bundan dolayı e-Devlette görünmüyor demekki mavi kartla giriş yapmak gerekiyor muş anladığım kadarıyla e-Devlette görünmesi için
Evet mavi kartla giris yapilmasi lazim
Arkadaslar burda cok kere yazdiklari halde,ben yinede Alman kimligi ile giris yapmisim
ama korkma
Dilekce verdimi düzeltiyorlar
.onur
05 Kasım 2023, 09:39
Pazartesi dilekçeyi iadeli tahütlü olarak gönderdim ve internetten takip ettim perşembe günü akşam teslim edildi cuma günü akşam e devletten giriş yapıp kontrol ettim maalesef hala üzerimde kayıtlı araç gözükmüyor bekleyeyim bakalım pazartesi Salı gözükecek mi.
Bir haftadır beri aracı kullanıyorum daha tahütnamayi kaldırmadım kaldırmam için gümrüğe gitmem gerekiyor inşallah yakın zamanda gözükür de ben de ev devletten hemen tahütnameyi kaldırırım yoksa bir sürü iş
.onur
11 Kasım 2023, 23:13
Bir hafta oldu mektup ellerine geçeli ama malesef hiç bir işlem yapmadılar
batum
11 Kasım 2023, 23:58
Bir hafta oldu mektup ellerine geçeli ama malesef hiç bir işlem yapmadılar
Einschreiben yolladiysan sorun cikmaz
oyaliyorlar 2-3 gün merak etme
.onur
12 Kasım 2023, 10:40
Einschreiben yolladiysan sorun cikmaz
oyaliyorlar 2-3 gün merak etme
Evet iadelitahütlü gönderdim yani (einschreiben) Şu anda bir haftadan fazla oldu mektubun ellerine geçeli ama maalesef hiçbir işlem yapılmadı inşallah dediğin gibi 2.3 güne kadar hallolur
hOrOz
12 Kasım 2023, 10:58
Pazartesi dilekçeyi iadeli tahütlü olarak gönderdim ve internetten takip ettim perşembe günü akşam teslim edildi cuma günü akşam e devletten giriş yapıp kontrol ettim maalesef hala üzerimde kayıtlı araç gözükmüyor bekleyeyim bakalım pazartesi Salı gözükecek mi.
Bir haftadır beri aracı kullanıyorum daha tahütnamayi kaldırmadım kaldırmam için gümrüğe gitmem gerekiyor inşallah yakın zamanda gözükür de ben de ev devletten hemen tahütnameyi kaldırırım yoksa bir sürü iş
Usta sana yakın gümrük idaresi yokmu her şehrin gümrük müdürlüğü var
https://www.blngumruk.com/turkiye-gumruk-mudurlukleri-listesi/
Yoksa yine kanuna aykırı araç kullanmaktan aracı yurt dışı ederler
.onur
13 Kasım 2023, 10:46
Usta sana yakın gümrük idaresi yokmu her şehrin gümrük müdürlüğü var
https://www.blngumruk.com/turkiye-gumruk-mudurlukleri-listesi/
Yoksa yine kanuna aykırı araç kullanmaktan aracı yurt dışı ederler
Gittim adamlar çalismaya aciz,tahütnameyi kaldirmaya gerek yok yurt disina çikarken yeni tahütname vermem gerekiyor mus yenisi verilirse ayni zamanda eskiside kalkmis oluyormus.aslinda dogru degil ama ne yapayim adamlar çalismak istemese
.onur
18 Kasım 2023, 04:53
Daha halla edevlette aracım gözükmüyor yani daha tahütname kaldıramadım dün başka bir gümrüğe gittim
Onlarda tahütnameyi kaldırmaya gerek yok dediler yani hala dahütname kalkmadan aracımı kullanmaya devam ediyorum
Başka bir Gümrüge’ün de bana demesi ben Türkiye giriş yaptigimda otomatikmen aracımı kullanabilirmişim.çıldıracagım
Kimse birşey bilmiyor
batum
18 Kasım 2023, 11:06
Daha halla edevlette aracım gözükmüyor yani daha tahütname kaldıramadım dün başka bir gümrüğe gittim
Onlarda tahütnameyi kaldırmaya gerek yok dediler yani hala dahütname kalkmadan aracımı kullanmaya devam ediyorum
Başka bir Gümrüge’ün de bana demesi ben Türkiye giriş yaptigimda otomatikmen aracımı kullanabilirmişim.çıldıracagım
Kimse birşey bilmiyor
Kapikuleyi ara yazmisdim
senin Muhattabin Kapikule Telefon 0090 028 42 152 150
onlarin dedigini yap,baskalari seni basindan atmak icin bol keseden sallarlar
.onur
19 Kasım 2023, 09:49
Kapikuleyi ara yazmisdim
senin Muhattabin Kapikule Telefon 0090 028 42 152 150
onlarin dedigini yap,baskalari seni basindan atmak icin bol keseden sallarlar
Yaklaşık iki haftadır beri o her gün arıyorum önce santral çıkıyor lütfen bekleyin diyor ondan sonra telefon kapanıyor yani telefona da kimse çıkmıyor
.onur
13 Aralık 2023, 19:10
6 hafta doldu dilekce yazdim iadeli tahütlü gönderdim ama malesef bir karinca boyu ilerleyemedim yani olmadi bu gün araci trde birakip geldim tabai yine yazili tahütname verdim
batum
13 Aralık 2023, 20:34
6 hafta doldu dilekce yazdim iadeli tahütlü gönderdim ama malesef bir karinca boyu ilerleyemedim yani olmadi bu gün araci trde birakip geldim tabai yine yazili tahütname verdim
birde burdaki numaralari dene
https://trakya.ticaret.gov.tr/iletisim
Merhaba arkadaşlar
Ben iki yıl aracımı Türkiye’de bıraktım ve zamanı dolmadan aracımı çıkardım. tekrar iki yıl Türkiye’de aracı bırakmak için hem benim hem aracımın 185 gün yurtdışında kalması gerekiyor.
Buradaki sorunm peki 185 gün yurtdışında dolmadan tekrar aynı araçla Türkiye gidersem aracımla beraber ne kadar Türkiye’de kalabilirim bu konuda bilgisi olan var mı.
Sorunun cevabimi kendin vermissin
Merhaba arkadaşlar
Ben iki yıl aracımı Türkiye’de bıraktım ve zamanı dolmadan aracımı çıkardım. tekrar iki yıl Türkiye’de aracı bırakmak için hem benim hem aracımın 185 gün yurtdışında kalması gerekiyor.
Buradaki sorunm peki 185 gün yurtdışında dolmadan tekrar aynı araçla Türkiye gidersem aracımla beraber ne kadar Türkiye’de kalabilirim bu konuda bilgisi olan var mı.
Sanırım 730 günden geri kalan günlerini kullanabilirsin, süre dolduktan çıkış yaparsın bir sonraki girişte 30 gün girişine izin verirler (180 gün dolmadan gidersen)
185 gün hem araç hemde araba sahibi için geçerli
Sakın kendi aklınıza göre davranıp alavere dalavere yapmaya kalkmayın
Gümrüktekiler hiç acımıyorlar, @batum a sorabilirsin
Sanırım 730 günden geri kalan günlerini kullanabilirsin, süre dolduktan sonraki girişte 30 gün girişine izin verirler
185 gün hem araç hemde araba sahibi için geçerli
Sakın kendi aklınıza göre davranıp alavere dalavere yapmaya kalkmayın
Gümrüktekiler hiç açımıyorlar, @batum a sorabilirsin
Geri kalan günleri kullanma diye yasa yok yani çıktıktan sonra her şey yeniden başlıyor buraya kadar tamam.
Ama oldu ya Altay doldurmadan girmek gerek işte bunun için ne kadar kalabilirim diye sormuştum anladığım kadar yalnız 30 gün.
Geri kalan günleri kullanma diye yasa yok yani çıktıktan sonra her şey yeniden başlıyor buraya kadar tamam.
Ama oldu ya Altay doldurmadan girmek gerek işte bunun için ne kadar kalabilirim diye sormuştum anladığım kadar yalnız 30 gün.
Bende baska türlü olayi bildigimi saniyordum
cikisda 200 euro ceza ödedim;)
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.