Alıntı keno Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eşim saat 18 :00 kadar calismak isdiyor yani vollzeit
işçilerin sendikasina sorduk kucuk cocuklari olanlar icin saat 18 kadar calisabilirmis dediler verdiyede arayip sorabilirmişiz
Ama potron saat 20:00 kadar calismasini ve persembe cuma cumartesi 23 kadar caslismasini isdiyor
Bizde demek öyle saatimizi dusurelim dedik yani 6 saate bunuda patron kabul etmiyor 4 saat yapariz diyor çik işinden şimdi

işin en kolayi verdi ve avukata danişmak
Benim anlamadigim işci kendi saatini birde vollzeit 8 calisyorsa 6 saate düşüremez mi?
Patron inada bindi adamin istedigi yukarda anlatttim
1.saat 20:00 calisalak
2.persembe cuma cumartesi 23 kadar calisalacak
3.bu 2 madde olmadi 4 saat vetrag olcak
Ben Avusturya kanunlarina göre arkadasimizin durumunu yorumlarsam, esiniz Karenz'den sonra ayni isyerine döndügünü varsayarak yaziyorum :

Patron esinize kendi istedigi vardiyayi yazabilir. Cünkü esiniz Vollzeit'tan Karenz'e gitmis ve Karenz'den tekrar Vollzeit'a geri dönüyor. Yani Elternteilzeit basvurusu yapilmamis. Bu durumda esinizin Kündigungsschutz dahil herhangi bir ayricaligi ya da önceligi yok. Haftalik 40 saat olan anlasmanizi patron Arbeitszeitgesetz'lere uymak sartiyla istedigi gibi ayarlayabilir. Hatta bir gün saat 23:00'e kadar calistirip ertesi gün saat 9:00'da isbasi yaptirabilir. (10 Stunde zwischen zwei Dienste eingehalten.)

Elternteilzeit basvurusu yapilmis olsaydi, (Karenz bitmeden en gec 4 ay önce), o zaman eger isyerinde bir yil icinde sürekli olarak 25 kisiden fazla calisan var ise, isveren sizin öne sürdügünüz bütün gün ve saatleri kabul etmek zorundaydi. Yani mesela haftalik 30 saat calismak istiyorum diye bir bildirim yapilmis olsaydi, siz gidip diyebilirdiniz ki : Esim Pazartesi, Sali, Carsamba ve Persembe günleri saat 8:30'dan 16:00'a kadar calisabilir, Cuma Cumartesi ve Pazar günleri izinli olmak zorunda.. Baska türlü calisamaz. Bir dakika öncesi bir dakika sonrasini kabul edemeyiz. Isveren bunu kabul etmek zorundaydi. Ve bu durumda da esinizin 7 yil Kündigungsschutz olurdu.

Almanya'da tabi kanunlar biraz daha degisik..