Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

vavoo


NOTICE Notice: This is an old thread. It was started 2955 days ago, there may be recent replies. Consider making a new thread before posting.
Toplam 76 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: araba ile izine gidecekler dikkat

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #11
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    31 Mayıs 2015
    Mesajlar
    118
    Ettiği Teşekkür
    53
    41 mesaja 62 teşekkür aldı
    Öncelikle herkese iyi pazarlar, bu sene izine gitmeyi düsünen hele de ilk defa arabayla gitmeyi planlayan insanlarin endiselerini anlayabiliyorum, burada bilgi edinmek daha önce gidip gelen üyelerin tecrübelerinden faydalanmak adina bu topigi okuyan insanlar eminim su anda iki arada bir derede, acaba vazmi gecsem? zaten araba ile gitmek iyi bir fikir degildi gibi düsüncelere kapilmistir fakat bu kanunun bizim gibi senelik izninin bir bölümünü ailesini görüp mümkünse biraz da günes görüp gelmek amaci ile memleket yollarina düsen gurbetcilerle bir alakasi yok.
    Bu kanun bir nevi firsatciligin öüne gecmek icin türkiye ye aracini 2 yil kullanmak icin götüren kisinin bu süre icerisinde tekrar yurtdisina cikmasi durumunda bu süreyi kullanmis sayip tekrar ayni haktan faydalanmak icin 185 gün yurtdisinda kalma zorunlulugu koymus. Yani devlet bu isi ticarete dökmenin önüne gecmek, araci sadece kisinin kendisi icin kullanabilmesi adina bir kanun cikartmis.

    Örnek: Emekli mehmet amca türkiyede bulundugu süre icerisinde aracini 2 yil boyunca kullanabilecek, mehmet amca zaten 2 yil araliksiz türkiyede kalmadigi arada almanya ya geri döndügü icin, eger araci türkiyede birakip ucakla dönecekse araci ya gümrüge teslim edecek yada araci kimsenin kullanmayacagini ispatlayacak, yok mehmet amca ben aracimla tekrar almanya ya geri dönecegim derse o zaman bu kanun devreye girecek ve mehmet amca araci ile tekrar türkiye ye gidebilmek icin 185 gün bekleyecek.

    Umarim anlasilir yazabilmisimdir, saygilar.

  2. 4 kişi turgutgs üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yukari Çik